Norsko – Finsko 1:4 (kon.) | USA – Slovensko 4:5 (po pr.) | Švýcarsko – Česko cz 2:1 (2:1 po s.n.)
Německo – Švédsko 1:6 (kon.)
konec
Německo
1:6 (0:3, 0:2, 1:1)
Švédsko
Pondělí 13.05.2024, 20:20 • Ostrava Arena • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Německo se v dalším utkání představí ve středu, kdy jej od 16:20 čeká důležitý zápas s Lotyšskem, v němž půjde o postup do čtvrtfinále. Dosud stoprocentní Švédové budou hrát až ve čtvrtek proti Kazachstánu. (22:46:31)
     
    Střely na branku: 16 – 46
    Zásahy brankářů: 40 – 15
     
    Je dobojováno! Švédsko i na třetí pokus na turnaji vítězí a poráží Německo vysoko 6:1. Švédové o svém triumfu rozhodli už v první třetině. Ve třetí minutě otevřel skóre Erik Karlsson, na jehož zásah navázal Marcus Pettersson a Victor Olofsson. Ve druhé části přidal branku Carl Grundström a ještě před polovinou utkání přidal pátou branku André Burakovsky. Švédové od té doby kontrolovali vývoj duelu. Ve třetí části vstřelil alespoň čestnou branku Německa Leonhard Pföderl. Devět minut před koncem ale napsal gólovou tečku Isac Lundeström.
     
    Nejlepší hráči utkání

    Leonhard Pföderl (Německo)
    Victor Olofsson (Švédsko)
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Moritz Müller ještě zavezl puk do útočného pásma, ale bekhendovou zadovkou jej odevzdal soupeři.
     
    58:42
    Hedman si sjel na přihrávku před branku, ale kotouč zasáhl špičkou čepele a neusměrnil jej mezi tři tyče. Fanoušci Německa i přes nepříznivé skóre skandují až do konce utkání.
     
    58:19
    Po dlouhé době museli rozhodčí přerušit hru. Dlouhá přihrávka směřující na Tuomieho skončila na zakázaném uvolnění. Hra se vrátí před německou klec.
     
    57:40
    Jesper Frödén vybojoval puk v rohu útočného pásma. Zadáci Německa jej poté dokázali odstavit, jenže Švédové skvělým napadáním nedovolili soupeři vyhodit.
     
    57:10
    Po krásné a rychlé kombinaci musel Mathias Niederberger betonem likvidovat zakončení z těsné blízkosti.
     
    56:44
    Švédové i po skončení přesilové hry kombinovali v útočném pásmu, ale nikdo ve žlutém si netroufl na zakončení.
     
    56:14
    Německo hraje v plném počtu.
     
    55:35
    Znovu se hokejistům v černém podařilo vyhodit puk přes všechny čáry za Erssonovu klec. Švédsko se v této přesilovce nedostává do zakončení.
     
    55:10
    Němci ustáli dlouhou kombinaci soupeře a dokázali kotouč vyhodit za modrou čáru. Obětavý výkon nyní předvádí Tobias Eder.
     
    54:14
    Ještě jedna přesilovka pro Švédsko. Moritz Müller vyfasoval dvouminutový trest za hákování.
     
    53:42
    Reichel v rohu útočného pásma atakoval Jonase Brodina. Švédskému obránci přišel pomoci Dahlin a v kooperaci puk odehráli do bezpečí.
     
    53:10
    Lucas Raymond napadal německou rozehrávku v obranném pásmu soupeře. Při napadání však ztratil balanc a puk nezískal.
     
    52:35
    Tim Heed sám zakončil z pravé strany útočného pásma, ale jeho projektil skončil na betonu německého brankáře.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 48. Pföderl (Michaelis, Ehliz) – 3. Karlsson (Frödén), 15. Pettersson (Heed, Burakovsky), 20. Olofsson (Dahlin, Burakovsky), 25. Grundström (Dahlin, L. Johansson), 30. Burakovsky (Holmberg, M. Johansson), 52. Lundeström (Karlsson, Bengtsson)


    Německo: Grubauer (41. Niederberger) – Wissmann, J. Müller, Kälble, M. Müller (C), Fohrler, Wagner, Ugbekile – Stachowiak, Peterka, Ehl – Kahun (A), Reichel, Tiffels – Ehliz (A), Michaelis, Pföderl – Kastner, Eder, Tuomie – Fischbuch.
    Trenér: Harold Kreis

    Švédsko: Ersson (Wallstedt) – Karlsson (C), Hedman (A), Brodin, Dahlin, Pettersson, Heed, Bengtsson – Kempe, Eriksson Ek, Raymond (A) – Holmberg, M. Johansson, Burakovsky – Lundeström, Zetterlund, Olofsson – Unger Sörum, L. Johansson, Frödén – Grundström.
    Trenér: Sam Hallam

    Rozhodčí: Hribik (CZE), Tscherrig (SUI) – Ondráček (CZE), Wyonzek (CAN)

    Diváci: 8 309
    bahis siteleri