Finsko – Rakousko 2:3 (kon.) | Kazachstán – Švédsko 1:3 (kon.) | Kanada – Norsko 4:1 (kon.)
USA – Francie 5:0 (kon.)
konec
Finsko
2:3 (2:0, 0:1, 0:2)
Rakousko
Čtvrtek 16.05.2024, 16:20Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Finsko má v tabulce skupiny A po čtyřech odehraných zápasech o tři body více než Rakousko, ale také po dnešku horší vzájemný zápas i těžší los, ještě se tedy bude muset poprat o postup do čtvrtfinále, což by před začátkem šampionátu určitě nikdo nečekal.
    Z dnešního zápasu je to vše, hezký večer třeba při sledování druhého duelu pražské skupiny mezi Kanadou a Norskem přeje Karel Jedlička. (18:50:07)
     
    Střely na bránu 32:20 (14:4, 8:8, 10:8)
    Vyloučení 3:3
    Bez využití.
     
    Poprvé v celé historii vzájemných zápasů zní po utkání rakouská hymna Land der Berge! Finové opouštějí led se sklopenými hlavami po neskutečné blamáži. Na začátku 9. minuty vedli po gólu nejlepšího střelce turnaje Kapanena 2:0, pak ale začali příliš brzy hrát pasivně na údržbu, Rakušany povzbudil první zásah a po druhé přestávce se dokázali poprat se sporně neuznaným gólem na 2:2. Obránce Nickl z až třetí úrovně amerických soutěží bombou o břevno od modré čáry vyrovnal a dokonalý mat zasadil v poslední vteřině z brejku útočník SC Bern Baumgartner.
     
    Konec zápasu.
    59:59 Benjamin BAUMGARTNER - 2:3
     
    59:59
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Šokující závěry Rakušané na turnaji umějí, ale tento těžko někdo překoná, snad s výjimkou třineckých Ocelářů.
    Asi minutu se čekalo na prohlédnutí záznamu a napětí se dalo v hale krájet. Rozhodčí se nakonec z boxu časoměřičů vrátil na led a oznamuje, že gól patí! BENJAMIN BAUMGARTNER desetinu vteřiny před sirénou dorazil Haudumovu ránu do sítě a dostal jasného favorita do kolen. Asistence: Lukas Haudum a Manuel Ganahl.
     
    59:59
    V závěru podnikli Rakušané rychlý brejk ve třech na dva a po Haudumově vyražené ráně dostal jeden z jeho spoluhráčů dorážku do sítě. Řešit se bude ovšem záznam a půjde o setiny vteřiny, protože rána přišla prakticky současně se sirénou!
     
    59:16
    Rakouský brankář bezpečně zasahuje rozklekem proti další Riikolově střele od modré, na kterou dobře viděl.
     
    58:53
    Bleskurychlá souhra Finů kolem modré čáry málem přinesla rozdílový gól. Dělovku Juusa Riikoly příklepem vyráží David Kickert hranou rukavice či možná držadlem hole do ochranné sítě.
     
    58:20
    Rakousko hraje v plném počtu.
     
    58:04
    Oksanen doráží jen do boční sítě odkryté části brány.
     
    57:15
    Kotouč propadl Kickertovi za záda a Kapanen ho zblízka posouvá bekhendem do brány, jenže ta byla v té chvíli již posunutá.
     
    56:47
    Rakušané po buly vyhodili, ale modří se rychle vrátili do pásma a Kickert se musel rychle přesouvat na brankové čáře, aby vyrazil příklep Puustinena z levého kruhu.
     
    56:20
    Vyloučení v týmu Rakouska:
    Bernd Wolf – 2 min., hákování. Poskytnutá výhoda po několika vteřinách končí, rakouské hokejisty teď čekají perné chvíle ve čtyřech.
     
    56:12
    Finsko hraje bez brankáře, hákováním se provinil Wolf.
     
    55:30
    Innalova střela od modré byla přizvednuta do ochranné sítě.
     
    54:57
    Granlundovu akci po pravém křídle zhatil ofsajd.
     
    54:19
    Hned dva Finové padli do střely Schneiderovi, zasažené rameno bolí Pakarinena.
     
    54:12
    Nissnerova slabší střela zapadla do Säteriho lapačky. Následuje další z mnoha reklamních přestávek, které brzdí tempo hokeje.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Karel Jedlička

    Branky a nahrávky: 3. Mäenalanen (Pakarinen, Vittasmäki), 9. Kapanen (Riikola, Kaski) – 24. M. Huber (Raffl, Nissner), 50. Nickl (Nissner, M. Huber), 60. Baumgartner (Haudum, Ganahl)


    Finsko: Säteri (Larmi) – Määttä, Lehtonen, Rissanen, Kaski, Saarijärvi, Riikola, Vittasmäki, Mattila – Innala, Puustinen, Granlund (C) – Puljujärvi, Kapanen, Oksanen – Jääskä, Puistola, Hyry – Björninen, Mäenalanen, Pakarinen.
    Trenér: Jalonen

    Rakousko: Kickert (Höneckl) – Nickl, Heinrich, Wolf, Unterweger, Maier, Strong, Zündel, Stapelfeldt – Raffl (C), Nissner, M. Huber – Schneider, Zwerger, Rossi – Ganahl, Haudum, Baumgartner – Rohrer, Thaler, P. Huber.
    Trenér: Bader

    Rozhodčí: Bjork (SWE), Tscherrig (SUI) – Wyonzek (CAN), Zunde (LAT)

    Diváci: 15 387
    bahis siteleri