Rakousko – Velká Británie 2:4 (kon.) | Francie – Německo 3:6 (kon.) | Kanada – Česko cz 4:3 (po pr.)
Lotyšsko – USA 3:6 (kon.) | Finsko – Švýcarsko 1:3 (kon.) | Švédsko – Slovensko 6:1 (kon.)
konec
Rakousko
2:4 (0:0, 1:1, 1:3)
Velká Británie
Úterý 21.05.2024, 12:20Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nejlepšími hráči Rakouska na MS se stali David Kickert, Marco Rossi a Clements Unterweger. Na straně Velké Británie to jsou Liam Kirk, Evan Mosey a David Phillips. (14:38:53)
     
    Nejlepšími hráči zápasu jsou Clements Unterweger na straně Rakouska a Nathanael Halbert na straně Velké Británie.
     
    Rakousko nevyužilo dost možná životní příležitosti zabojovat o postup do čtvrtfinále. Rakušani potřebovali dnes zvítězit, aby se dostali v tabulce před Finsko a večer mohli fandit Švýcarsku. Jenže tuto primární podmínku nesplnili a s Velkou Británií padli 2:4.

    Rakousko bylo lepší zhruba 26 minut, pak ale Britové dokázali využít dvojnásobnou přesilovku a od té chvíle se hra Rakouska rozpadla. Favorité zápasu byli bez energie, bez nápadu, v útoku nebyli tolik nebezpeční. Britové se postupně dostali do vedení 4:1 a pak už pouze inkasovali v samém závěru během oslabení.

    Velká Británie sice sestupuje, ale alespoň si připsala na závěr šampionátu vítězství a nebude odjíždět s prázdnou. Rakousko se sedmi body skončí v tabulce skupiny A na pátém místě. Finsko je v tuto chvíli posledním jistým postupujícím z áčka.
     
    Konec zápasu.
    59:17 Mario HUBER - 2:4
     
    59:17
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Rakušani využívají přesilovou hru a snižují na 2:4. MARIO HUBER dostal parádní přihrávku od Hauduma, který křižným pasem položil Bownse na bok. Huber měl dostatek času, aby puk zpracoval a poslal ho do odkryté branky. Asistence: Lukas Haudum, Dominic Zwerger.
     
    59:09
    Baumgartner střelou z první z levého kruhu minul branku Britů.
     
    58:32
    Vyloučení v týmu Velká Británie:
    Evan Mosey – 2 min., podrážení.
     
    58:10
    Utkání se už v podstatě pouze dohrává. Rakušani by rádi alespoň ještě dali jeden čestný gól, ale hrajou tak trochu v křeči. Tlak z možného boje o play-off neustáli.
     
    57:15
    Rohrer byl v útočném pásmu rychleji než puk. Ofsajd Rakouska.
     
    56:23
    Vhazuje se před Kickertem, který přerušuje hru po nahození od modré čáry. Rakušani už psychicky skončili, kupí další a další chyby ve své hře.
    55:31 Robert DOWD - 1:4
     
    55:31
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Jenže v podstatě hned po buly se povedlo ROBERTOVI DOWDOVI vyhodit puk směrem na bránu Rakouska. Gólu do prázdné klece nezabránila ani teč rakouského hráče na modré čáře. Asistence: Brett Perlini.
     
    55:24
    Kickert zůstává na střídačce, Rakousko je v šesti.
     
    55:24
    Haudum vybojoval puk na zadním mantinelu a rychle nahrál před brankoviště. Bowns si se střelou poradil a přerušuje hru. Komerční brejk.
     
    55:00
    Rakousku ubíhá čas neskutečně rychle. Jejich hra je ale v tuto chvíli bez energie, bez pořádného nápadu. Sen o čtvrtfinále se rozplývá.
     
    53:40
    Vhazovat se bude před Kickertem. Zmatky v rozehrávce vyústily v icing.
     
    53:11
    Lake se prokličkoval až před rakouskou branku. Tam mu sice puk utekl, ale ke kotouč se dostal O'Connor, jenž z levého kruhu trefil Kickerta do spodní části masky. Rakouský brankář přerušuje hru.
     
    52:52
    Britové jsou v plném počtu.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 23. Unterweger (Zwerger, Haudum), 60. M. Huber (Haudum, Zwerger) – 28. O'Connor (Lake), 42. Perlini (Dowd, O'Connor), 51. Mosey (Duggan, Tetlow), 56. Dowd (Perlini)


    Rakousko: Kickert (Madlener) – Nickl, Heinrich (A), Wolf, Unterweger, Maier, Strong, Stapelfeldt, Brunner – Raffl (C), Nissner, M. Huber – Schneider, Zwerger, Rossi – Ganahl (A), Haudum, Baumgartner – Wukovits, Rohrer, P. Huber.
    Trenér: Roger Bader

    Velká Británie: Bowns (Brine) – Sa. Jones, Halbert, Phillips, O'Connor, Richardson (A), Batch, Tetlow – Perlini, Dowd (C), Neilson – Mosey, Betteridge, Lake (A) – Lachowicz, Norris, Curran – Davies, Duggan, Shudra.
    Trenér: Peter Russell

    Rozhodčí: Hribik (CZE), Pearce (CAN) – Ondráček, Špůr (oba CZE)

    Diváci: 16306
    bahis siteleri