Vekićová – Siniaková 1:0; 0:0; 0-0 (skreč)
skreč Siniaková
Donna Vekićová
Donna Vekićová
1
0
0
 
Kateřina Siniaková
Kateřina Siniaková
0
0
0
 
Čtvrtek 27.06.2024, 15:00 • Centrální kurt, Bad Homburg (GER) • WTA Bad Homburg - Bad Homburg Open powered by Solarwatt (tráva) • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Kateřina Siniaková titul v Bad Homburgu neobhájí. Česká tenistka z travnaté pětistovky krátce po čtvrtečním poledni odstoupila. Na vině je zřejmě lehké zranění pravé nohy, které si přivodila na minulé akci v Berlíně. Donna Vekičová tak postupuje do semifinále bez boje. (12:47:55)
     
    Na vzájemná utkání vede 4:1 Siniaková. Vekičovou zvládla naposledy porazit v únoru v Dauhá poměrem 7:5 a 6:1. Bookmakeři vnímají českou tenistku, vzhledem k formě, jako mírnou favoritku nadcházejícího zápasu. Vítězka může v semifinále narazit na Bulharku Tomovovou, případně vítězku rozehraného osmifinále mezi Ruskou Blinkovovou a Brazilkou Haddad Maiovou.
     
    Donna Vekićová je bývalou světovou devatenáctkou. Aktuálně se v žebříčku nachází až na 49. příčce. Vítězka čtyř titulů z okruhu WTA má letos na kontě jedno turnajové semifinále. Do čtvrtfinále pak postoupila v tomto roce potřetí. V Bad Homburgu při svém premiérovém startu dosud porazila Italku Luciu Bronzettiovou (6:3, 6:4) a Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou (6:4, 3:6, 6:3). Od začátku sezony zapsala sedmadvacetiletá Chorvatka do statistik celkem 16 výher a 13 porážek (tráva 4/2).
     
    Kateřina Siniaková si v pondělním vydání žebříčku druhým týdnem po sobě vylepšila osobní maximum. Aktuálně patří rodačce z Hradce Králové 27. pozice. Její vzestup se začal rýsovat zkraje května, kdy vyhrála antukovou stopětadvacítku v Lleidě. S přechodem na trávu předvádí osmadvacetiletá Češka výborné výkony i na turnajích vyšších kategorií. V Berlíně došla minulý týden z kvalifikace do čtvrtfinále, v němž padla až ve třech setech s pozdější šampionkou Američankou Pegulaovou. V Bad Homburgu má za sebou dvě třísetové bitvy s dobrým koncem. Nejprve porazila 6:3, 6:7 a 6:1 Claru Burelovou z Francie a následně 6:3, 6:7 a 6:3 Ljudmilu Samsonovovou z Ruska. Siniaková na akci obhajuje loňský titul, finále si zahrála i v roce 2021. V letošní sezoně čítá její bilance 24 výher a 14 porážek (tráva 6/1).
     
    Hezké čtvrteční odpoledne. Kateřina Siniaková si na travnatém turnaji WTA 500 v německém Bad Homburgu, kde obhajuje loňský titul, zahraje o postup do semifinále. Soupeřkou jí bude na centrálním dvorci Donna Vekičová z Chorvatska.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Filip Lefenda

    Donna Vekićová
    Stát: Chorvatsko
    Datum narození: 28.06.1996
    Věk: 28 let
    Držení: pravák
    Výška: 179 cm
    Váha: 64 kg

    Kateřina Siniaková
    Stát: Česká rep.
    Datum narození: 10.05.1996
    Věk: 28 let
    Držení: pravák
    Výška: 174 cm
    Váha: 69 kg
    bahis siteleri