Kopřiva – Djoković 0:0 (16:00) | Murray – Macháč 0:0 (18:00)
před zápasem
Vít Kopřiva
Vít Kopřiva (Q)
0
0
0
 
Novak Djoković
Novak Djoković (2)
0
0
0
 
Úterý 02.07.2024, 16:00 • Centrální kurt, All England Club, Londýn (GBR) • Wimbledon - muži - Wimbledon (tráva) • 1. kolo
Vsaďte si
Videopřenos
     
    Český tenista Vít Kopřiva, jenž figuruje ve světovém žebříčku na 123. místě, dokázal poprvé v kariéře projít kvalifikací v Roehamptonu a vybojoval účast v hlavní soutěži Wimbledonu. Po nepříliš přesvědčivých výkonech na jeho oblíbené antuce je úspěch na trávě velkou vzpruhou. O to větší, že během travnaté části sezony odehrál právě jen zmíněnou kvalifikaci před Wimbledonem.

    Na cestě do hlavní soutěže překvapil favorizované Henriho Squireho a také Richarda Gasqueta, jehož porazil ve čtyřech setech. K tomu přidal také vítězství nad Hugem Dellienem. Po těchto třech výhrách se mu dostalo velké cti, jelikož v All England Clubu bude úvodní kolo hrát na největším centrálním kurtu. Jeho soupeřem pak nebude nikdo jiný než Novak Djokovič.

    Tento grandslamový rekordman a bývalý první hráč světa je necelý měsíc po operaci prasklého menisku, přesto nikdo nepochybuje o tom, že půjde ve Wimbledonu daleko.

    Ke zranění Djokoviče došlo během Roland Garros, kde musel z turnaje odstoupit po dvou pětisetových bitvách před čtvrtfinálovým zápasem a ještě v Paříži se podrobil zmíněné operaci. Už po necelých dvou týdnech pak začal tvrdě dřít v posilovně a posilovat svou nohu. Svou formu před Wimbledonem pak vyzkoušel na exhibici v Hurlinghamu, kde porazil ve dvou setech Daniila Medveděva.

    Fakt, že se stihl vrátit už pro Wimbledon a nešetřil se pro olympijské hry, naznačuje, že léčba probíhala výborně. Natolik zkušený hráč by totiž neriskoval předčasný návrat, kdyby si nebyl jistý, že dokáže dosáhnout na dobrý výsledek, a kdyby si nebyl jistý, že jeho koleno nápor travnatého tenisu vydrží.

    O tom, že je Djokovič v zápase s Kopřivou superfavoritem, ani nemusí být řeč. (23:05:55)
     
    Letošní Wimbledon pokračuje v úterý zápasy prvního kola. Na centrálním dvorci se proti sobě postaví úspěšný český kvalifikant Vít Kopřiva a srbská superhvězda Novak Djokovič.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
     

    Jan Vojkůvka

    Vít Kopřiva
    Stát: Česká rep.
    Datum narození: 15.06.1997
    Věk: 27 let
    Držení: pravák
    Výška: 178 cm
    Váha: 69 kg
    Nasazení: Q

    Novak Djoković
    Stát: Srbsko
    Datum narození: 22.05.1987
    Věk: 37 let
    Držení: pravák
    Výška: 188 cm
    Váha: 77 kg
    Nasazení: 2
    bahis siteleri