Kopřiva – Djoković 0:0 (16:00) | Murray – Macháč 0:0 (18:00)
před zápasem
Andy Murray
Andy Murray
0
0
0
 
Tomáš Macháč
Tomáš Macháč
0
0
0
 
Úterý 02.07.2024, 18:00 • Centrální kurt, All England Club, Londýn (GBR) • Wimbledon - muži - Wimbledon (tráva) • 1. kolo
Vsaďte si
Videopřenos
     
    Centrální kurt uvidí v úterý také třetí zápas s českou stopou. Po Markétě Vondroušové a Vítovi Kopřivovi nastoupí na dvorec Tomáš Macháč, jehož čeká souboj s domácím Andym Murraym. Toho dokázal Macháč v obou letošních zápasech v Marseille a Miami porazit. Přestože se jedná o Murrayho domácí grandslam, tentokrát je Macháč výrazným favoritem střetnutí.

    Ačkoliv Macháčovi příliš nevyšel jediný letošní turnaj na trávě v německém Halle, kde prohrál dvakrát 4:6 s Francouzem Arthurem Filsem, letos dlouhodobě prokazuje svůj velký herní progres. Na kontě má řadu zajímavých skalpů, k tomu také finále v Ženevě a ve světovém žebříčku se aktuálně drží na 39. místě. Mezi jeho milníky patří rovněž čtvrtfinále z Masters v Miami či třetí kolo Roland Garros a Australian Open.

    Bývalý první hráč světa a šampion Wimbledonu Murray by za normálních okolností byl na trávě favoritem, ale právě tyto okolnosti mají k normálu daleko.

    Murray se podrobil po turnaji v londýnském Queen's, kde jej zdravotní obtíže přinutily skrečovat osmifinále, před necelými dvěma týdny operaci, při níž mu byla odstraněna cysta na páteři. Ač se nejednalo o žádný velký zákrok, pro profesionálního sportovce by taková operace znamenala nějaký čas mimo kurty. Murray však letos končí kariéru a chce na Wimbledonu hrát. Přestože se tedy nedá očekávat, že by zaznamenal nějaký zářný výsledek, dělá vše pro to, aby v All England Clubu nastoupil.

    Dle jeho slov se v tréninku cítí dobře, ale úplně stoprocentní pochopitelně není. Ví to i on sám, proto oznámil, že se až v úterý dopoledne rozhodne, jestli k zápasu proti Tomášovi Macháčovi nastoupí.

    Pokud by se mu nepodařilo k zápasu připravit, stále by mohl ve Wimbledonu hrát ve čtyřhře. Zároveň bylo oznámeno, že Murray bude hrát na olympijských hrách, tudíž jeho kariéra bude ještě po Wimbledonu pokračovat. Je ale dost dobře možné, že tento turnaj bude jeho posledním na nejvyšším okruhu mimo reprezentaci. (23:17:46)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
     

    Jan Vojkůvka

    Andy Murray
    Stát: Velká Británie
    Datum narození: 15.05.1987
    Věk: 37 let
    Držení: pravák
    Výška: 191 cm
    Váha: 82 kg

    Tomáš Macháč
    Stát: Česká rep.
    Datum narození: 13.10.2000
    Věk: 23 let
    Držení: pravák
    Výška: 183 cm
    Váha: 74 kg
    bahis siteleri