Bouzková – Rieraová 0:0 (14:00) | Bouzasová – Vondroušová 0:0 (14:30)
Stakusicová – Siniaková 0:0 (15:30) | Krejčíková – Kuděrmetovová 0:0 (17:30)
před zápasem
Jessica Bouzasová
Jessica Bouzasová
0
0
0
 
Markéta Vondroušová
Markéta Vondroušová (6)
0
0
0
 
Úterý 02.07.2024, 14:30 • Centrální kurt, All England Club, Londýn (GBR) • Wimbledon - ženy - Wimbledon (tráva) • 1. kolo
Vsaďte si
Videopřenos
     
    Hráčky se spolu utkají poprvé. Roli výrazné papírové favoritky bude plnit Vondroušová. Vítězka narazí ve druhém kole na lepší z dvojice Cristina Bucsaová (ESP) – Ana Bogdanová (ROU). (19:45:52)
     
    Také Jessica Bouzasová figuruje ve světovém pořadí na svém kariérním maximu. Zatím jím je 83. místo. Jednadvacetiletá Španělka ovládla v letošním roce jeden menší podnik WTA 125 a dva turnaje ITF. Solidně je schopná zahrát na všech typech povrchů. Pokud se podíváme na výsledky z poslední doby, v polovině června došla do semifinále podniku WTA ve Valencii. Na trávě odehrála jediné utkání, v Gaibě padla v úvodním kole 2:6 a 4:6 s Rumunkou Todoniovou. Na Wimbledonu startuje Bouzasová teprve podruhé. Vloni se do hlavní soutěže prokousala skrze kvalifikaci. Letos už ji měla díky žebříčkovému umístění jistou a bude v ní útočit na premiérovou výhru. Sezonní bilance Bouzasové čítá 35 výher a 13 porážek.
     
    Markéta Vondroušová je v žebříčku na svém osobním maximu – šestém místě. Stejně tak je v All England Clubu šestou nejvýše nasazenou hráčkou. Na akci ovšem obhajuje obrovskou porci bodů z loňského roku, kdy celý Wimbledon senzačně ovládla. Letos si zahrála sokolovská rodačka semifinále ve Stuttgartu. Povedené výkony předváděla rovněž na Roland Garros, kde padla až ve čtvrtfinále s pozdější šampionkou a světovou jedničkou Polkou Šwiatekovou. Na trávě absolvovala pětadvacetiletá Češka v tomto roce jediný turnaj. V Berlíně porazila před dvěma týdny 6:4 a 6:3 Španělku Masárovou. Následně skrečovala za stavu 5:5 v prvním setu osmifinále s Ruskou Kalinskou. Na vině byla zraněná kyčel. V roce 2024 zatím nasbírala Vondroušová 16 výher a 10 porážek.
     
    Hezké úterní odpoledne. Obhájkyně wimbledonského titulu Markéta Vondroušová vstoupí do letošního ročníku travnatého grandslamu utkáním proti Jessice Bouzasové ze Španělska. Duel je na programu hned jako první na centrálním dvorci.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
     

    Filip Lefenda

    Jessica Bouzasová
    Stát: Španělsko
    Datum narození: 24.09.2002
    Věk: 21 let
    Držení: pravák

    Markéta Vondroušová
    Stát: Česká rep.
    Datum narození: 28.06.1999
    Věk: 25 let
    Držení: levák
    Výška: 172 cm
    Váha: 59 kg
    Nasazení: 6
    bahis siteleri