Tisková konference SK Sigma Olomouc (kon.) | Tisková konference FC Zbrojovka Brno (kon.)
Tisková konference FK Dukla Praha (kon.) | Tisková konference 1.FC Slovácko (kon.)
Tisková konference FC Slovan Liberec (kon.) | TK před startem fotbalové sezony 2024/25 (kon.)
konec
Tisková konference 1.FC Slovácko

Čtvrtek 18.07.2024, 13:00Tiskové konference
     
    To je z dnešní tiskové konference vše, více otázek nepadne. (13:19:34)
     
    Roman West: Role Milana Petržely může být výrazná. Uvidíme i dle soupeřů. Milanovi vyhovuje hrát s míčem a otevírat soupeře. V zápasech, kde je potřeba hodně bránit mohou dostat přednost jiní hráči. Necháváme to otevřené a uvidíme v budoucnu.
     
    Vlastimil Daníček: Ještě několik dní či týdnů to se mnou nebude nejlepší. Bohužel jsem nestihl přípravu a teď začínám běhat. Trpělivostí a péčí realizačního týmu snad budu brzo zpátky.
     
    Vlastimil Daníček o nové kabině a nových hráčích: Je to pro nás samozřejmě změna. Nový trenér vždycky přinese svěží vítr do kabiny. Tím, že skončil i Káca, tak se přelila zodpovědnost na další hráče. Byl velkou osobností v kabině. Je to velké omlazení týmu, takže kabina se ještě sžívá. Jde to ale správným směrem.
     
    Roman West: Juroška nemůže hrát první tři zápasy kvůli trestu, čímž si to hodně ztížil v přípravě. Zbytečně za svou hloupost nebude tři kola hrát a ubližuje to i týmu.
     
    Roman West k hierarchii útočníků: Všichni tři (Cicilia, Vecheta, Kozák) jsou připravení do utkání. Jsou si podobní, vytáhlí. Bude záležet i na typologii soupeře a utkání, ale všichni tři útočníci jsou připravení hrát.
     
    Roman West: Matyáši Kozákovi nejvíce vyhovuje, když se hraje na dva útočníky a on z desítky hraje pod nimi. Ukázal, že má čich na góly. Pro něj je pozice nejtěžší v tom, že na jeho pozici je Marek Havlík a Kim, na křídlech je také konkurence veliká. Je to jeden z perspektivních hráčů do budoucna.
     
    Petr Pojezný: Na Jurošku musí přijít dobrá nabídka. Pokud nepřijde, tak zůstane. Spíš to vidíme na zimu, ale samozřejmě může přijít nabídka stát se cokoli.
     
    Petr Pojezný: Stopera nyní nesháníme, věřím klukům, kteří jsou tady. Posílili jsme o Filipa Vaška, který se nám jeví zajímavě. Hráče na tuto pozici máme. Pokud by zdravotní problémy hráčů na těchto pozicích trvaly dlouhodobě, tak bychom museli stopera řešit.
     
    Roman West: Ndefe a Azevedo jsou v lepším stavu. Carlos je tu déle, Ndefe to má s aklimatizací těžší, nicméně oba jsou připravení už na zápas se Slavií.
     
    Roman West: Filip Souček byl zraněný a už trénuje. Je to jeden z hráčů, který ještě není ve stavu, aby více konkuroval klukům, kteří tu už byli. Potřebuje čas na získání kondičky, kdy bude moci prodat svou fotbalovost.
     
    Roman West: Kádr před zápasem se Slavií máme kompletní, ale výrazně nám bude chybět Vlasta Daníček. To je citelná ztráta, na kterou budeme čekat. Slavia je mimořádně těžký soupeř a je jasným favoritem. Na druhou stranu nemáme v zápase co ztratit a pokud dozadu předvedeme kompaktní výkon, tak se nám to může povést. Tým je natolik silný, že si dokáže vytvořit šance a vstřelit gól.
     
    Roman West ke změně oproti Slováckem pod Svědíkem: Chtěli bychom se tomu přiblížit a navázat na to, díky čemu byl tým tak úspěšný. Bude to více o tom, jaká bude typologie hráčů. Bude to vycházet zápas od zápasu. Vycházet budeme ze zásad, které tu byly a fungovaly.
     
    Petr Pojezný: Tipsport je generální partner. Je to významný vstup. Je to partner na 2+2 roky. Čekali jsme na zásadního partnera z oboru sázek a vyhodnocovali jsme různé příležitosti. Čekali jsme na tuto šanci. Dostali jsme nabídku, která byla tak významná, že ji nešlo odmítnout.
     
    Roman West k ambicím: Ambice je nyní těžké říkat. Začínáme znovu. Sami víte, jak vypadalo jaro. Teprve se uvidí, ale každopádně se budeme snažit v každém zápase urvat co nejvíce bodů. Po podzimu bychom si měli vyhodnotit v jaké budeme fázi v soutěži a cíl, o který se budeme moci porvat.
     
    Roman West o posilách: Je to různorodé. Dva až tři hráči mohou do sestavy promluvit hned. Další dva až tři hráči jsou naděje, které můžeme využít v budoucnu. Pak jsou tam hráči, kteří ještě budou potřebovat prostor a musí se přiblížit klukům, kteří tu už byli a jsou skvěle natrénovaní. To ukáže až čas.
     
    Petr Pojezný: Pro přípravu jsme se snažili udělat maximum. Absolvovali jsme soustředění. Zásadní byl konec Michala Kadlece a nedomluvili jsme se Honzou Kalabiškou a Danem Holzerem. Na základě toho jsme přivedli hráče. To zásadní, co jsme chtěli vyřešit, jsme vyřešili. Snažili jsme se udělat maximum v rámci toho, co umíme. Podařilo se nám získat generálního sponzora společnost Tipsport. S jejich podporou budeme o něco silnější.
     
    Petr Pojezný mluví jako první. "Představím trenéra, který je tady nový. Oficiálně vítám Romana Westa, který přebírá štafetu po Martinu Svědíkovi. Všechny nás čeká hodně práce. Zároveň vítám Vlastu Daníčka, který se vrací na post kapitána po Michalu Kadlecovi. Na pozici se určitě hodí a má jí co dát.
     
    Tiskové konference se zúčastní ředitel klubu Petr Pojezný, hlavní trenér Roman West a kapitán Vlastimil Daníček.

    Marek Janoš