Poruba – Vítkovice 0:1 (kon.) | Berani Zlín – Kometa Brno 5:4 (2:1 po s.n.) | Mladá Boleslav – K. Vary 3:4 (kon.)
Pardubice – Třinec 3:6 (kon.) | Sparta – Plzeň 0:5 (kon.) | Kladno – Motor ČB 1:4 (kon.)
Jihlava – Mountfield HK 1:5 (kon.) | Tábor – Přerov 3:4 (po pr.) | Liberec – HC Litvínov 5:2 (kon.)
Pilsen Wolves – Slavia 2:4 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
1:5 (1:0, 0:3, 0:2)
Mountfield HK
Sobota 14.09.2024, 14:45 • Malá hala, Jihlava • Extraliga dorostu • 4 • Skupina B
Partner:
     
    S konstatováním, že Mountfield Hradec Králové vyhrál na ledě Dukly 5:1, se s vámi loučí a hezkou – a snad přes povodně klidnou sobotu – přeje Tomáš Lysý. (18:24:42)
     
    První třetina zápasu patřila Dukle, které se prosadila i díky šťastné brance Matyáše Lédla, ale od druhé třetiny tahal za otěže královehradecký Mountfield. Ve 26. minutě srovnal Jaroslav Šedivý, po polovině zápasu vstřelil vítěznou branku Daniel Pavlík a před koncem třetiny dal klid na hole svým spoluhráčům Jaroslav Vondruška. V závěru zápasu se hosté i díky nedisciplinovanosti Dukly prosadili ještě dvakrát, Adam Novotný a Adam Hlaváček upravili stav na konečných 5:1 pro hosty.
     
    Konec zápasu.
    59:14 Adam HLAVÁČEK - 1:5
     
    59:14
    5/3
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hosté využívají přesilovku pět na tři. Studnícký na modré nestřílel, nýbrž poslal pas na pravý kruh pro Bulata. Přihrávka útočníka hostí prošla i s troškou štěstí mezi kruhy na ADAMA HLAVÁČKA, jehož střela končí u pravé tyče, kam se Ždimera nemohl stihnout přesunout. Asistence: Vojtěch Bulat, Karel Studnický.
    Hlaváček A., Bulat V., Studnický K., Vondruška J., Brzák F.
    Tramba J., Duben M., Vejvoda A.
     
    58:47
    Hosté si zahrají dlouhou přesilovku pět na tři, David Zmrhal je vyloučen na dvě minuty za hrubost a ze strany Jihlavy jde možná už trošku o frustraci, leč trošku oprávněnou.
     
    58:27
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Jindřich Lukáš – 2 min., napadení.
    57:18 Adam NOVOTNÝ - 1:4
     
    57:18
    5/4
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hosté využívají druhou přesilovou hru v zápasu. Vencl dal puk od modré na levou stranu pro Bulata, který vyslal křižný pas na ADAMA NOVOTNÉHO. Jeho rána z první poklekem z vrcholu pravého kruhu prošla až za Ždimeru, u kterého byl velký provoz. Asistence: Vojtěch Bulat, Radek Vencl.
    Novotný A., Bulat V., Vencl R., Šedivý J., Hlaváček A.
    Zmrhal D., Frantl J., Kubín P., Lexa T.
     
    56:08
    Do kontru v oslabení ujel Myroslav Spaskin, ovšem brankáře Růžičku nepřekonal. Královehradecký gólman vzápětí i s pomocí spoluhráčů při Lédlově dotírání udržel puk před čárou.
     
    55:45
    Vyloučení naopak přichází na druhé straně, kdy Matěj Kopecký putuje na trestnou za napadení. A s chutí pronesl hřejivá slova k posledním minutám řízení zápasu ze strany rozhodčích.
     
    54:28
    Zmrhalovu tvrdou ránu si našel před brankou Matyáš Lédl, který chtěl dorážet puk na branku Růžičky. S bývalými rozhodčími na trestné jsme se shodli, že byl produktivní jihlavský forvard poslán na led krosčekem, což sudí mohl vidět, ale nepíská se a pokračujeme v pěti na obou stranách.
     
    53:25
    Jihlavský tlak je zatím spíše platonický. Červenožlutí se snaží s výsledkem něco udělat, ovšem schází jim nějaké výraznější příležitosti.
     
    51:50
    Hosté dvě oslabení zvládli a hrají v pěti.
     
    51:11
    V pokračující klasické početní výhodě si Dukla zatím žadné výrazné šance nevytváří.
     
    50:20
    Jihlavští si nepřesnou kombinací nedokázali vytvořit prostor ke střele a hosté již hrají ve čtyřech
     
    49:50
    Dukla si zahraje 22 sekund dlouhou přesilovku pět na tři. Adam Novotný jde ven za podrážení.
     
    49:20
    Spaskinova výzva z vrcholu levého kruhu na pravý pro spoluhráče postrádala přesnost a následně se hosté osvobozují.
     
    48:26
    Vůbec první celá přesilovka Dukly přichází necelých dvanáct minut před koncem zápasu. Zmrhal při ní nejprve pálil od modré vedle a poté byl při střelecké pozici rychle přistoupen soupeřem.
    Marken.cz

    Tomáš Lysý

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 3. Lédl (Spaskin) – 26. Šedivý (Bulat), 33. Pavlík (Koklar), 36. Vondruška (A. Novotný), 58. A. Novotný (Bulat, Vencl), 60. Hlaváček (Bulat, Studnický)


    HC Dukla Jihlava: Ždimera (Morava) – Malena, Zmrhal (C), Duben, Kopecký, Tramba (A), Pešl, Frantl – Pospíšil, Lédl, Spaskin – Lexa, Hrodek, Lukáš (A) – P. Kubín, Havlena, Vejvoda – Fr. Klíma.
    Trenér: Marian Morava

    Mountfield HK: Růžička (Luňák) – A. Novotný, Vencl, Studnický, Zikmund, Pavlík (A), Šanc, Flechtner – Václavíček, Brzák (C), Vondruška – Hlaváček, Bulat, Šedivý – Koklar, Fedenciuc, Dostálek – Ma. Sedláček.
    Trenér: Jiří Janoušek

    Rozhodčí: Hort – Rakušan, Kociňák

    Diváci: 57