Sabalenková – Muchová 0:0 (03:00)
před zápasem
Aryna Sabalenková
Aryna Sabalenková (1)
0
0
0
 
Karolína Muchová
Karolína Muchová
0
0
0
 
Pátek 04.10.2024, 03:00 • Capital Group Diamond, Peking (CHN) • WTA Peking - China Open (tvrdý povrch) • Čtvrtfinále
Vsaďte si
Videopřenos
     
    Bilance vzájemných zápasů hovoří pro Muchovou. Ta sice prohrála utkání na Elite Trophy před pěti lety. Nicméně loni na Roland Garros otočila semifinále z mečbolu a po skoro 3,5 hodinách postoupila do svého doposud jediného granslamového finále. Následně zdolala Sabalenkovou i v semifinále v Cincinnati 6:7, 6:3, 6:2. (23:50:03)
     
    Aryna Sabalenková je světovou dvojkou, která v letošní sezoně opanovala dva grandslamy. Nejprve obhájila titul v Melbourne a před necelým měsícem triumfovala v New Yorku. Tam ji dokonce statistici změřili, že měla průměrně nejrychlejší forhend na celém turnaji, konkrétně o rychlosti 129 km/hod. Na takovou hodnotu se nedostal ani žádný z účastníků mužské dvouhry...
    Sabalenková na US Open potvrdila, že je momentálně nejlepší hráčkou na světě na tvrdém povrchu. Ostatně na tomto podkladu letos na grandslamu neprohrála jediný zápas. Do dnešního duelu vstupuje se šňůrou patnácti vyhraných zápasů. Před US Open totiž ještě zvládla generálku v Cincinnati. V těchto patnácti duelech navíc ztratila jediný set, když musela otáčet třetí kolo v New Yorku proti Rusce Alexandrovové.
    V Pekingu si zatím počíná suverénně. Naposledy porazila americkou ranařku Madison Keysovou 6:4, 6:3.
     
    Karolína Muchová se vrátila k tenisu po deseti měsících a zúčastnila se poprvé v životě olympijských her. V Paříži prošla až do semifinále, ale poté společně s Lindou Noskovou prohrála oba zbylé duely a zůstala bez medaile. Následně se představila na US Open, kde překvapivě obhájila semifinále a zabránila velkému žebříčkovému propadu a momentálně je tak na 49. pozici. Mohla být ještě výše, protože ono semifinále proti domácí Pegulaové měla perfektně rozehrané a vedla o set a brejk.
    Po posledním grandslamu sezony Muchová prohlásila, že se na Asii těší a vzhledem ke své absenci určitě není tak vyčerpaná jako jiné hráčky. Češka postoupila na tisícovce v Pekingu bez problémů do čtvrtfinále. Nejprve zdolala trápící se Rusku Blinkovovou dvakrát 6:1, poté vyřadila domácí Yuan 6:3, 6:1 a Rumunku Cristianovou, přemožitelku Barbory Krejčíkové, 6:1, 6:3. V osmifinále přehrála Španělku Bucsaovou 6:2, 6:0.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     
     

    Vít Muzikář

    Aryna Sabalenková
    Stát: WTA
    Datum narození: 05.05.1998
    Věk: 26 let
    Držení: pravák
    Výška: 182 cm
    Nasazení: 1

    Karolína Muchová
    Stát: Česká rep.
    Datum narození: 21.08.1996
    Věk: 28 let
    Držení: pravák
    Výška: 180 cm