Muchová – Gadecká 0:0 (08:00) | Kasatkinová – Siniaková 0:0 (10:00)
před zápasem
Karolína Muchová
Karolína Muchová
0
0
0
 
Olivia Gadecká
Olivia Gadecká (Q)
0
0
0
 
Středa 16.10.2024, 08:00 • Centrální kurt, Ning-po (CHN) • WTA Ning-po - Ningbo Open (tvrdý povrch) • 1. kolo
Vsaďte si
Videopřenos
     
    Muchová se v úterý na kurt nedostane. Zápas byl přeložen na středu. (13:26:19)
     
    V Ning-pu bohužel prší, a tak se nám začátek utkání bude posouvat. Na centrálním kurtu aktuálně schází odehrát jedno kompletní střetnutí.
     
    Hráčky se spolu utkají poprvé. Sázkové kanceláře výrazně favorizují Muchovou. Na vítězku čeká v osmifinále druhá nejvýše nasazená Čchin-wen Čeng z Číny.
     
    Solidní formou se v posledních týdnech prezentuje rovněž Olivia Gadecká. Dvaadvacetiletá Australanka je jen o jednu pozici za svým osobním maximem na 84. místě. V polovině srpna si zahrála finále stotisícového podniku ITF v Landisvillu. Největším úspěchem pak bylo vystoupení na zářijové pětistovce v mexické Guadalajaře. I tam se dostala až do finále, a to dokonce z kvalifikace. Porazila třeba někdejší vítězku US Open Američanku Stephensovou či její krajanku Collinsovou, současnou světovou devítku. Ve finále však Gadecká podlehla 6:7 a 4:6 Polce Frechové. Také v Ning-pu musela absolvovat kvalifikaci. Vyzrála v ní jak na domácí Šuaj Čang (6:2, 6:4), tak na Maďarku Annu Bondárovou (6:2, 6:3). Sezonní bilance Gadecké čítá 40 výher a 26 porážek (tvrdý povrch 23/12).
     
    Karolína Muchová se po zdravotních peripetiích dostala do výborné formy. Bývalá světová osmička postupně znovu šplhá žebříčkem, aktuálně se nachází na 29. pozici. Finalistka červencového podniku v Palermu s přechodem na betony předvádí ještě působivější výkony. Na závěrečném grandslamu sezony US Open obhájila olomoucká rodačka loňské semifinále. Na nedávné tisícovce v Pekingu pak došla až do finále. Porazila třeba světovou dvojku Bělorusku Sabalenkovou či sedmičku Čeng z Číny. Nad síly osmadvacetileté Češky byla až Američanka Gauffová. Letošní bilance Muchové čítá 18 výher a 6 porážek, přičemž na tvrdých površích to má 12/3.
     
    Hezké úterní poledne. Karolína Muchová vstoupí do turnaje WTA 500 v čínském Ning-pu utkáním prvního kola s australskou kvalifikantkou Olivií Gadeckou. Duel se uskuteční na centrálním dvorci.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
     

    Filip Lefenda

    Karolína Muchová
    Stát: Česká rep.
    Datum narození: 21.08.1996
    Věk: 28 let
    Držení: pravák
    Výška: 180 cm

    Olivia Gadecká
    Stát: Austrálie
    Datum narození: 24.04.2002
    Věk: 22 let
    Držení: pravák
    Výška: 172 cm
    Nasazení: Q