Zlín – Třinec 0:3 (kon.) | Vítkovice – Sparta 4:3 (2:1 po s.n.) | K. Vary – Kometa Brno 5:3 (kon.)
Liberec – Plzeň 4:5 (0:1 po s.n.) | Pardubice – Chomutov 4:1 (kon.) | Olomouc – Mladá Boleslav 3:6 (kon.)
Litvínov – Mountfield HK 1:5 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
1:5 (0:3, 0:0, 1:2)
Mountfield HK
Neděle 01.11.2015, 17:30Tipsport extraliga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hradečtí hokejisté se z kabiny ještě vydali zpátky na led za svými skvělými fanoušky a užívajjí si prodlouženou děkovačku. Ode mě je to už všechno. Za všechny stadiony nejvyšší české soutěže se s vámi před reprezentační přestávkou loučím.

    Fanděte našim národním týmům i zástupcům v osmifinále Ligy mistrů, někdy příště se s vámi budu zase těšit na počtenou. Krásný zvytek nedělního večera! (20:01:39)
     
    Hradec se tak posouvá už na druhou příčku Tipsport extraligy, naopak krize mistrovské Vervy se prohlubuje. Nicméně v úterý přivítá tady na Zimním stadionu Ivana Hlinky švédskou Frölundu, tak snad se zvedne a bude nás reprezentovat v povedeném světle.
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Litvínov – 12 (42)
    Hradec Králové – 8 (22)
     
    Už třígólová první třetina tak dovedla hokejisty hradeckého Mountfieldu k jednoznačnému vítězství, které je jeho pátým v řadě! Litvínov měl spoustu šancí ve druhé části, ani jednu však nedokázal využít. Brankář Ondřej Kacetl předvedl naprosto dechberoucí výkon a o čisté konto ho až v závěru připravil z přesilovky František Lukeš.
     
    Nejlepšími hráči utkání jsou vyhlášeni brankáří Jaroslav Janus s Ondřejem Kacetlem.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak přece jen je to Hradec, kdo uzavírá utkání svým gólem. RUDOLF ČERVENÝ na obranné modré čáře vybojoval kotouč a vydal se s ním sám na Januse. Gólmanovi nasadil bekhendovou kličku, kterou zakončil mezi betony a stanovil závěrečné skóre na 1:5! Bez asistence.
     
    58:58
    Roman Kukumberg mohl hostům vrátit čtyřbrankové vítězství, ale čekal dlouho a z úhlu už na Januse nic nevymyslel.
    58:07 František LUKEŠ - 1:4
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    58:07
    Litvínov právě vstřelil branku!
    ...a dočkali se. Myslím, že nejsem jediný, kdo lituje Ondřeje Kacetla, nicméně aspoň za výkon ve druhé třetině si Verva ten gól zasloužila. Viktor Hübl nabil zpoza brány FRANTIŠKU LUKEŠOVI, který se do puku opřel z první a ranou o tyčku nedal gólmanovi sebemenší nárok – 1:4! Asistence: Viktor Hübl, Tomáš Pavelka.
     
    57:58
    Ještě mají domácí poslední šanci v přesilovce...
     
    57:24
    No a jestli dobře koukám, teď už si Ondřej Kacetl připsal jubilejní čtyřicátý zákrok utkání!
     
    57:03
    Na hradecké straně je dneska i obrovský kus štěstí. Teď puk mířil na nehlídaného hráče, ale brusle hostů ho mírně zblokovala mimo.
     
    56:34
    Tomáš Frolo pálil od modré čáry, Kacetl se trochu nejistě ohlížel za záda. Ale puk mu zůstal pod nohama.
     
    56:11
    Tak přece jen dostává Litvínov šanci, jak se zapsat do gólového účtu. Roman Kukumberg (HKM) je vyloučen za podražení.
     
    55:56
    Spoluhráč si od hrazení všiml volného Jánského. Ten se do puku opřel z první, ale netrefil ho zdaleka ideálně a Kacetl se v pohodě přemístil.
     
    55:33
    Bednářova dlouhá přihrávka přeskočila Dejovu hokejku, jen kousek před Janusem. Poté se hokejisté Vervy dopustili ofsajdu.
     
    55:13
    Asi poslední otázkou dnešní bitvy zůstává, zda Kacetl udrží nulu. Byla by druhá v řadě.
     
    54:29
    A domácí mohli inkasovat pověstného bůra, Šimánek našel před prázdnou bránou Červeného. Ten ovšem nedokázal kotouč zpracovat.
    Marken.cz

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 59. Lukeš (Hübl, Pavelka) – 11. Courchaine (Ihnačák), 16. Vantuch (Čáp, K. Pilař), 18. Bednář (K. Pilař), 51. Ihnačák (Šimánek), 60. Červený


    HC VERVA Litvínov: Horák (18. Janus) – Chaloupka, Kubát, Pavlík, Sklenička, Pavelka, Frolo – Jánský, Hübl, Lukeš – Martynek, Hanzl, Trávníček "C" – Písařík, Piroš, Gerhát – Válek, Smolka, Jurčík. Trenér: Radim Rulík.
    Mountfield HK: Kacetl (Svoboda) – Pláněk, Vydarený, K. Pilař, Čáp, Dietz, Jank, Hronek – Rousek, Knotek, Šimánek "C" – Bednář, Kukumberg, Dej – Červený, Ihnačák, Courchaine – Köhler, Vantuch, Kopta. Trenér: Peter Draisaitl.

    Rozhodčí: Hrubý, Pešina – Lhotský, Svoboda.

    Diváci: 4275
    thejrc.org