Liberec – HC Plzeň 2:5 (kon.) | Mountfield HK – Kladno 3:6 (kon.) | Pardubice – Slavia 7:5 (kon.)
Č. Budějovice – HC Litvínov 1:5 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:6 (2:2, 0:2, 1:2)
Rytíři Kladno
Čtvrtek 24.11.2016, 17:30 • FORTUNA aréna, Hradec Králové • DHL Extraliga juniorů • 21. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek z FORTUNA arény všechno, někdy příště se s vámi budu těšit zase na počtenou. (19:32:51)
     
    Junioři Hradce Králové tak ani dneska neprolomili prokletí domácího ledu a prohrávají zde popáté v řadě. Atraktivní hokejová podívaná nám nabídla devět gólů, v celkovém součtu byl zápas vyrovnaný, ale mladíci Kladna prokázali větší efektivitu v koncovce. Proto mohou ve středovém kruhu slavit vítězství 6:3, kterým protrhli sérii tří porážek.
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Ale teď už mají Rytíři puk ve své moci.
     
    59:19
    Od modré to zkusil Dominik Matouš, Hradec se ještě zkouší dostat do šance.
     
    58:33
    Kladno právě vstřelilo branku!
    A je rozhodnuto! Hradečtí se nedostali ke hře bez brankáře, hosté potvrzují své vítězství z povedené sóloakce. Parádní přihrávka Adama Kalaje poslala dopředu VINCENTA KESZIHO, jenž v nájezdu prostřelil Špirka mezi betony – 3:6. Asistence: Adam Kalaj, Pavel Husarik.
     
    58:24
    Radim Šalda se od maneinelu neprokličkoval před branku.
     
    57:56
    Nicméně hosté drží hráče Mountfieldu bezpečně daleko od své branky.
     
    57:18
    V přečíslení tři na dva nepřesně přihrál dozadu David Chládek, takže Hradečtí dál dýchají.
     
    56:45
    Náhradník Štohanzl, který odpykával Havránkův trest, je už na ledě. Kladenští junioři ukončili nepříliš povedenou přesilovkou střelou z levého kruhu, která se stala Špirkovou kořistí.
     
    55:53
    Hradečtí se v dlouhém oslabení dál rvou o body! František Hnik sebral hostům puk a vydal se před Stahla, který jeho bekhendovou střelu vyrazil jen tak tak!
     
    55:25
    Zápas ještě nekončí a v rychlém sledu mohlo udeřit na obou stranách! Nejdřív Hroudný skvělou dělovkou z dálky neskutečně pozlobil Stahla, potom měl pojistku na hokejce Adam Kalaj. Tomu ale Špirek skvěle vypíchl puk nataženou hokejkou.
     
    55:06
    Také další pokus hostujícího kapitána, který útočí na hattrick, chytá Adam Špirek.
     
    54:28
    Kladenští přejeli dopředu, Petr Patyk se rozhodl místo přihrávky střílet na druhý růžek. Ránu mu Špirek vyrážečkou vytáhl.
     
    53:58
    A hokejisté Mountfieldu se ve čtyřech i dál snaží. Teď před brankou bojoval netradičně obránce Radim Šalda, ovšem soupeř nepustil puk na Stahla.
     
    53:22
    David Malík s Františkem Hnikem ujeli v oslabení dva na jednoho, jenže přihrávka vzduchem byla na zpracování hodně těžká.
     
    52:45
    První minuta dlouhé přesilovky se Rytířům moc nepovedla. Schildhabel je ošetřován lékařem mezi střídačkami, všichni věříme, že to nebude tak vážné.
    Marken.cz

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 11. Malík (Havránek), 11. Štohanzl (Dufek, Šalda), 51. Řepík (Hnik) – 1. Patyk, 5. Čermák (Okegawa), 21. Chládek (Schildhabel), 36. Husarik (M. Kučera), 51. Patyk (Chládek, Kiml), 59. Keszi (Kalaj, Husarik)


    Mountfield HK: Bechný (36. Špirek) – Hroudný, Kynčl, Havránek, Gaspar, Šalda, Lier, Bureš – D. Matouš, Dufek, Zahradník, Malík, Štohanzl, Hnik (C), Dvořák, Jirásek, Řepík, Hidveghy, Chalupa. Trenér: Aleš Krátoška.
    Rytíři Kladno: Stahl (Svoboda) – Havelka, Kiml, Cibák, Chládek, Šíma, J. Kučera, Malý – Patyk (C), Bláha, Okegawa, Borkovec, Schildhabel, Řepka, Husarik, Keszi, M. Kučera, Kalaj, Čermák. Trenér: Jindřich Lidický.

    Rozhodčí: Hrubý – Kis, Bosák.

    Diváci: 123
    thejrc.org