Vítkovice – Chomutov 4:3 (po pr.) | Kometa Brno – Mountfield HK 4:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Olomouc 4:3 (po pr.)
Litvínov – Zlín 2:1 (kon.) | Pardubice – Sparta 1:5 (kon.) | K. Vary – Liberec 5:3 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
4:3 (2:1, 2:1, 0:1)
Mountfield HK
Pátek 09.12.2016, 17:20 • DRFG Arena, Brno • Tipsport extraliga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek z brněnské DRFG Areny vše, a tak vám přeji příjemný zbytek dnešního večera. U sledování dalších on-line přenosů na počtenou! Loučí s vámi Daniel Kinc. (20:22:18)
     
    Utkání je u konce! Kometa po třech utkáních boduje, a to hned za tři body! Naopak Hradec od návratu do extraligy na ledě Brna ještě nevyhrál.

    Ve třetí třetině si dokázal Kometa pohlídat svůj náskok až poslední minuty, vypálil od modré čáry Štajnoch a jeho pokus dorazil do sítě Alexandre Picard, který však jen zkorigoval výsledek na konečných 3:4 z pohledu Hradeckých.
     
    Nejlepší hráči zápasu

    Martin Zaťovič (KOM) – Jiří Šimánek (HKM)
     
    Konec zápasu.
    59:55 Alexandre PICARD - 4:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    59:55
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hosté pět vteřin před koncem snižují, ale už je asi pozdě. Po dlouhém tlaku se dostal na modré čáře k puku Martin Štajnoch, jehož ránu vykopl Čiliak jen před sebe a ALEXANDRE PICARD dokázal dorazit kotouč pohodlně do prázdné branky – 4:3! Asistence: Martin Štajnoch.
     
    59:21
    Domácí se ihned po buly osvobodili a hostům už na zdramatizování zápasu nezbývá moc času.
     
    59:03
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:03
    Třetí formace v čele s Leošem Čermákem ustála několik šancí, Marek Čiliak se měl co ohánět, ale Štencel nakonec dokázal vyhodit kotouč po mantinelu na zakázané uvolnění.
     
    58:27
    Kometa vyhazuje na zakázané uvolnění a hosté to zkoušejí se šesti bruslaři na ledě!
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:57
    Picard využil špatné rozehrávky Komety a šel se spoluhráčem do akce 2 na 2, Čiliak jeho projektil vyrazil a poté jeden z beků odrazil pryč z pásma.
     
    57:31
    Štencel udržel kotouč v rohu hřiště a našel Kvapila, který zůstal po souboji u mantinelu ležet na ledě, ale nakonec zvedl a zdá se, že ve hře bude pokračovat.
     
    56:53
    Čáp nahazoval od modré čáry, jeho pokus byl dvakrát tečován a Čiliak na poslední chvíli proti změně směru vykopl svůj pravý beton!
     
    56:30
    Třetí formace vyhrála buly a Káňa hledal před brankou Vincoura, ten se ale v nahuštěném prostoru nedokázal zorientovat.
     
    56:05
    Následující akci svěřenců hlavního kouče Libora Zábranského zastavuje ofsajd.
     
    55:41
    A čtvrtá formace nakonec přešla i do útoku, Dočekal se snažil dvakrát v krátkém sledu u levé tyče zasunout kotouč za Pavelku, ale jeho beton byl neprostupný.
     
    55:12
    Kováčik z obranného pásma našel Zohornu, jemuž ale nechtěně vystavil stopku čárový rozhodčí. Brněnský útočník tak poté jen vyhodil kotouč.
     
    54:38
    A Martin Pláněk byl střelecky při chuti i následně, když znovu vypálil od modré čáry, ale domácí jeho pokus přizvedli do ochranné sítě.
    Marken.cz

    Daniel Kinc

    Branky a nahrávky: 4. Zaťovič (V. Němec, Kováčik), 5. Vincour (Čermák), 29. Trška (Vincour, Čermák), 34. Nečas (Malec) – 8. Šimánek (Jarůšek, Džerinš), 34. Vydarený (Picard, Jarůšek), 60. Picard (Štajnoch)


    HC Kometa Brno: Čiliak (Vejmelka) – Trška, O. Němec (A), Gulaši, Kováčik, Malec, Štencel, F. Král – M. Kvapil, M. Erat, H. Zohorna – Zaťovič (A), V. Němec, Haščák – J. Káňa, Čermák (C), Vincour – Dočekal, Nečas, Dostálek.
    Mountfield HK: J. Pavelka (Rybár) – Vydarený (A), Pláněk, Dietz, Gregorc, Newton, Štajnoch, Čáp – Šimánek, Džerinš, Červený (A) – Köhler, Kukumberg, Bednář (C) – Picard, Dragoun, Jarůšek – J. Dvořák, T. Knotek, P. Beránek.

    Rozhodčí: Mrkva, Pešina – Komárek, Ondráček

    Diváci: 7345
    thejrc.org