Olomouc – Opava 2:2 (kon.) | Slavia – Žižkov 2:1 (kon.) | Teplice – Modlany 8:0 (kon.)
Petřín Plzeň – Plzeň 0:2 (kon.) | Karviná – Ostrava 1:3 (kon.) | Podbrezová – Nitra 1:2 (kon.)
Slovácko – Zlaté Moravce 3:0 (kon.) | Olomouc – Opava 3:2 (kon.) | Liberec – Neugersdorf 0:0 (kon.)
Chemnitzer – Sokolov 2:0 (kon.) | Frýdek-Místek – Vítkovice 1:1 (kon.) | Velké Hamry – Jablonec 0:10 (kon.)
Žilina – Podbeskidzie 6:0 (kon.) | Frýdek-Místek – Vítkovice 0:0 (zruš.)
konec
MFK Karviná
1:3 (1:2)
FC Baník Ostrava
Sobota 24.06.2017, 11:00Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Fotbalisté Ostravy vyhrávají tento přípravný zápas poměrem 3:1. Důležité byly hned první minuty utkání, neboť se rychle dokázal dvakrát prosadit Baník. Ve druhé minutě Eijma, a pak v jedenácté minutě pohodově poslal míč do branky Stáňa. Karviná pak dokázala snížit, postarala se o to posila z Venezuely Eric Ramiréz. Ve druhém poločase dali fotbalisté Baníku další branku, krásnou ránou se prosadil Pekár. (12:50:53)
     
    90+0
    Konec zápasu.
     
    59
    Baník právě vstřelil branku!
    Ostrava vede o dvě branky, nyní se z velké dálky napřáhl ŠTEFAN PEKÁR, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Fotbalisté Ostravy tak vedou 3:1. Situaci brankář Karviné poněkud podcenil, což se mu hrubě nevyplatilo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Úvodné poločas vyšel velmi dobře Baníku Ostrava. Tým veden jako hostující se rychle dostal do dvoubrankového vedení. Hned ve druhé minutě se prosadil Eijma, následně upravil náskok Baníku Stáňa. V jednadvacáté minutě dokázala Karviná snížit, prosadil se Ramirez, který je v týmu na zkoušku.
     
    45+0
    První poločas skončil.
     
    21
    Karviná právě vstřelila branku!
    Hráči Karviné rozehrávali standardní situaci. Ostravský brankář míč vyrazil jen před sebe a na druhé straně čekal zcela volný ERIC RAMIREZ, pro kterého nebyl problém skórovat. Venezuelský hráč dokázal snížit na rozdíl jediné branky.
     
    11
    Baník právě vstřelil branku!
    Jedenáct minut hry je pryč a Baník dává další branku. Rychlá akce Ostravy byla zakončeká střelou, kterou brankář vyrazil jen před sebe a BRONISLAV STÁŇA měl snadnou úlohu.
     
    2
    Baník právě vstřelil branku!
    Ostrava se dostává hned ve druhé minutě do vedení. Útok Baníku dostal od obrany soupeře hodně prostoru, čehož využil IRVINGLY VAN EIJMA, který celkem pohodlně poslal míč do sítě.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Karviná bude pravděpodobně také experimentovat se sestavou. Karvinští trenéři dají v sobotu příležitost především testovaným hráčům, těch je v kádru aktuálně šest – stoper Martin Dobrotka, záložník Filip Hlúpik, defenzivní záložník Dino Bajric z Kaiserslauternu, krajní záložník Pavel Pilík z Příbrami či dvojice Ricardo Pina a Eric Ramirez z Venezuely. Informaci uvedl oficiální web MFK.
     
    Ohledně základní sestav obou týmů mnoho informací zatím není. Jisté ale je, že proti Karviné nenastoupí Milan Baroš, který by se k týmu měl připojit v příštím týdnu, ani rekonvalescenti Tomáš Mičola s Arťomem Mešaninovem. Od mužstva se odpojil i testovaný srbský záložník Luka Sindjić, stojí na webu Baníku.
     
    Pro obě mužstva se jedná o první přípravný zápas na nadcházející sezónu 2017-2018. Fotbalisté jsou v plném tréninkovém zápřahu. Karviná i Baník budou pravděpodobně zkoušet nové a mladé hráče. Trenéři obvykle využívají přípravné zápasy k nalezení ideální sestavy.
     
    Zdravím všechny fanynky a fanoušky fotbalu. V tomto přípravném zápase proti sobě nastoupí MFK Karviná a FC Baník Ostrava.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00 a budeme z něj přinášet změny stavu.

    Martin Ruščin

    Branky: 21. Ramirez – 2. Eijma, 11. Stáňa, 59. Pekár


    MFK Karviná: Pastornický – Pilík, Dobrotka, Košťál, Eismann, Hlúpik, Bajric, Smrž, Puchel, Budínský, Ramirez
    FC Baník Ostrava: Šustr – Celba, Breda, Šindelář, Granečný – Mondek, Chvěja, Ožvolda, Stáňa – O. Šašinka, van Eijma
    Náhradníci: Chmiel, Jakubov, Honiš, Sus, Helešic, Matěj, Pekár, Smékal, Malý, Szotkowski
    thejrc.org