Brno – Ostrava 1:3 (kon.)
konec
FC Zbrojovka Brno
1:3 (1:1)
FC Baník Ostrava
Pátek 28.07.2017, 18:00 • Městský fotbalový stadion Srbská • HET liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Pro tuto chvíli je to z mé strany všechno. Přeji hezký večer a u dalších on-line přenosů na počtenou. (20:12:29)
     
    Právě skončilo utkání mezi FC Zbrojovkou Brno a FC Baníkem Ostrava. První půle nám nabídla velmi pohledný fotbal a dvě branky. Nejprve poslal do vedení svůj tým povedenou střelou Robert Hrubý. Po deseti minutách však dokázal po krásné kombinaci vyrovnat Miloš Kratochvíl a začínalo se od znovu.

    Do druhé půle udělali oba trenéři jednu nucenou změnu. Klíčovým faktorem však byla 59. minuta. To Radim Kučera poslal na hřiště Milana Baroše, jenž si v 73. minutě naběhl na luxusní centr Denise Granečného a prudkou hlavičkou poslal Ostravu do vedení. Tři minuty před vypršením řádné hrací doby se po další nádherné kombinaci Slezanů a střele Paniće prosadil Bronislav Stáňa, který dal výsledku konečnou podobu. Baník Ostrava tedy slaví povedený návrat do ligy po výhře 3:1.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Pavlík trochu ztratil nervy a fauloval takticky hrající Baníkovce u rohového praporku. Hosté již opravdu nemají kam spěchat.
     
    90+1
    Když už se Brno dostalo po chytré hře Baníku u rohového praporku k míče, zastavuje ho praporek sudího, jenž Konému odmával ofsajd.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 2 minuty.
    88. Škoda byl sám před Vaškem, ale netrefil bránu
     
    88
    Tak ještě zde mohla být zápletka! Michal Škoda však trestuhodně přestřelil bránu Baníku z nějakých 8 metrů. Hosté toto nebezpečí přežili a musel by se stát zázrak, aby Ostrava své vedení ztratila.
    87. Bronislav STÁŇA - 1:3
     
    87
    Baník právě vstřelil branku!
    A je nejspíše definitivně rozhodnuto! Robert Hrubý na levé straně rozvážně posunul míč do velkého vápna na Denise Granečného, který svým pasem vypracoval tutovku pro Stefana Paniće, kterého ještě fantasticky vychytal Melichárek. Míč však úplně nezkrotil a BRONISLAV STÁŇA měl již snadnou úlohu a odkrytou bránu bez problémů trefil.
     
    86
    Při dlouhém nákopu si šestnáctce Baníku pomohl nedovoleným zákrokem Michal Škoda, což znamená rozehrávku pro Petra Vaška.
     
    86
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Tomáš Poznar, přichází Stefan Panić.
     
    86
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Jakub Šural, přichází Mihailo Jovanović.
     
    84
    Francis Koné byl skvěle zdvojen v rohu pokutového území. Martin Sus následně vybojoval autové vhazování pro svůj tým.
    82. Baroš mohl přidat druhý gól, ale střela se mu nepovedla
     
    82
    Milan Baroš odmítl nejspíše definitivní rozhodnutí! Denis Granečný vysunul do sprintu Milana Baroše, který se snažil svou střelu levačku natlačit na zadní tyč. Jeho pokus mu trochu sjel z kopačky a míč se zhruba dva metry od levé tyče dokutálel do zámezí.
     
    81
    Střídající Jakub Přichystal výborně pronikal po levé straně, kde se v pokutovém území dostal až k brankové čáře, odkud ovšem nepřesně odcentroval. Koné měl jeho přihrávku na paty.
     
    80
    Domácí publikum se sice zlobí, že se po souboji Pavlíka s dvojicí soupeřů nebude kopat roh. Petr Vašek už si chystá míč k odkopu.
     
    79
    Rychlou rozehrávku přímého kopu na Milana Baroše zastavuje praporek sudího, který velmi dobře postřehl ofsajdové postavení ostravského útočníka.

    Radomír Fukala

    Branky: 37. Kratochvíl (Lutonský) – 27. R. Hrubý (J. Šašinka), 73. Baroš (Granečný), 87. Stáňa

    Karty:   78. Polák (BNO) – 34. Hlinka (OVA), 38. de Azevedo (OVA)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 7:7. Rohy: 4:0. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 18:17.
    FC Zbrojovka Brno: Melichárek – Jakub Šural (86. Jovanović), Pavlík (C), Kijanskas, T. Jablonský (46. Přichystal) – Polák – T. Pilík (72. Michal Škoda), Kratochvíl – Fortes, Koné, Lutonský.
    Náhradníci: Halouska – Přichystal, Ashiru, L. Krejčí, Sedlák, Michal Škoda, Jovanović.

    FC Baník Ostrava: Vašek (C) – P. Breda, Šindelář, Pokorný, Sus – de Azevedo (46. Granečný), Hlinka, R. Hrubý, Stáňa – Poznar (86. Panić), J. Šašinka (59. Baroš).
    Náhradníci: Šustr – Helešic, Granečný, Panić, O. Šašinka, Jakubov, Baroš.

    Rozhodčí: Proske – Kotík, Arnošt

    Diváci: 8026
    thejrc.org