Zlín – Chomutov 4:1 (kon.) | Kometa Brno – Třinec 2:3 (kon.) | Mountfield HK – Mladá Boleslav 4:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:2 (3:1, 0:1, 1:0)
BK Mladá Boleslav
Středa 29.11.2017, 18:00 • ČPP Aréna • Tipsport extraliga • 35. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešní večer z města na soutoku Labe a Orlice vše. Přeji vám příjemný zbytek večera a někdy příště se opět budu těšit, na počtenou. (20:36:41)
     
    Nejlepší hráči zápasu

    Mountfield HK – Rudolf Červený
    BK Mladá Boleslav – Tomáš Knotek
     
    Střely na bránu ve třetí třetině (celkem)

    Mountfield HK – 11 (31)
    BK Mladá Boleslav – 4 (17)
     
    Zápas mezi Hradcem a Boleslaví je u konce. Východočeši si vytvořili rozhodující náskok již v první třetině, kterou vyhráli 3:1. Bruslaři v druhé části sice korigovali na 2:3, ale gól Köhlera na počátku třetího dějství je zřejmě definitivně srazil do kolen. Nutno taky podotknout, že Lvi byli v závěrečné pasáži o něco aktivnějším celkem. Středočechům tak k bodům nepomohly ani dva góly exhradeckého Tomáše Knotka. Východočeši vítězí 4:2 a připisují si cenné tři body do tabulky.
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    O černou pryž se bojuje uprostřed hrací plochy u pravého mantinelu, kde se o puk přetahuje čtveřice hráčů. Sudí nechávají hře volný průběh.
     
    59:18
    Východočeši však dohrávají závěr zápasu v poklidu v třetině protivníka. Ten se sice dostal ke kotouči, ale útočnou modrou přejít nezvládl – ofsajd.
     
    58:50
    Maxwell se vrátil na vhazování ve středním pásmu zpět do brány, poté ji však znovu opustil. Následně najížděl z pravé stran na prázdnou klec Cingel, ale stejně jako Bednář těsně minul.
     
    58:20
    Maxwell je venku z brány. Středočeši ale ztratili puk a Bednář střílel z půlící čáry na odkrytou klec. Mířil však těsně mimo.
     
    58:06
    Běží poslední dvě minuty třetí třetiny. Gregorc poslal touš po pravém hrazení ven z třetiny.
     
    57:42
    Východočeši kombinují v třetině soupeře podél hrazení a se zakončením své akce očividně nespěchají, čas hra v jejich prospěch.
     
    57:06
    Červený se nevydal napadat Hanzlíka za jeho klec. Hradečtí se už budou soustředit především na obranu jejich dvougólového náskoku.
     
    56:33
    Zámorský šikovně vyhodil po pravém mantinelu. Strážce svatyně Bruslařů musel na druhé straně kluziště zastavit pomalý kotouč a pomoci svým spoluhráčům s rozehrávkou.
     
    56:02
    Maxwell zatím zůstává v bráně. Bruslaři se nejdříve pokusí získat pásmo, to se jim ale nyní nedaří. S akcí musí začít až od svého gólmana.
     
    55:46
    Vladimír Kýhos si bere oddechový čas a se svým trenérským štábem udílí hráčům pokyny pro závěr dnešního duelu.
     
    55:32
    Bruslaři se krátce po vhazování dostali do zakončení. Říha pálil od modré čáry tvrdě, ale taky velmi nepřesně. Následně Středočeši nepřešli útočnou modrou v souladu s pravidly – postavení mimo hru.
     
    55:20
    Rybár raději přikryl pomalý puk, který se k němu došoural, před dojíždějícím Klepišem. Následovat bude komerční pauza a vhazování po levici gólmana Mountfieldu.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 3. Koukal (Červený, Graňák), 11. Cibulskis (Džerinš), 17. Červený (Koukal, Jaroslav Bednář), 43. Köhler (Jaroslav Bednář, Červený) – 8. T. Knotek, 27. T. Knotek (Orsava)


    Mountfield HK: Rybár (J. Pavelka) – Pláněk, Vydarený, Cibulskis, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Zámorský – Köhler (A), Dragoun, Berger – Jaroslav Bednář (C), Džerinš, Kukumberg – Cingel, Koukal (A), Červený – R. Pavlík, Tuominen, Miškář.
    BK Mladá Boleslav: Maxwell (J. Růžička) – Kotvan, J. Říha, Hanzlík (C), Knot, Němeček, Eminger, Bernad – Pacovský, V. Němec, Klepiš (A) – Martin Procházka, P. Holík, Orsava – Pabiška, T. Knotek, Lenc (A) – P. Kousal, Najman, Kubica.

    Rozhodčí: Šír, Hodek – Kajínek, Zavřel

    Diváci: 4101
    thejrc.org