Pardubice – Třinec 2:3 (1:2 po s.n.) | Kometa Brno – Olomouc 1:0 (kon.) | Chomutov – Zlín 2:0 (kon.)
Jihlava – Mountfield HK 1:3 (kon.) | Vítkovice – Litvínov 6:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Sparta 3:1 (kon.)
Plzeň – Liberec 4:2 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
1:3 (1:2, 0:0, 0:1)
Mountfield HK
Neděle 07.01.2018, 16:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Tipsport extraliga • 38. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Utkání je tak za námi. Jihlava se za svůj výkon nemusí vůbec stydět. Proti favoritovi odehrála slušný výkon. Během psaní závěrečných řádků k utkání odpálili hostující ultras oheň ve svém sektoru a degradovali zbytečně svůj dobrý výkon na tribunách. Všemu přihlížela čtveřice sudích a je jasné, že pokuta Hradec nemine. Zpět k utkání, které bylo vyrovnané, Hradec výhru pečetil trefou do prázdné brány a připisuje si tři body do tabulky, Jihlava naopak na posledním místě zůstane. Příjemný zbytek víkendu vám z prokouřeného Horáckého zimního stadionu přeje Tomáš Kalas. (18:40:32)
     
    Konec zápasu.
    59:56 Rudolf ČERVENÝ - 1:3
     
    59:56
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hotovo, schluss, ende. Hosté získali puk, Smoleňák byl na pravém křídle atakován, jenže posunul puk na RUDOLFA ČERVENÉHO a ten dorazil do prázdné. Fanoušci hojně opouštějí stadion, myslím si, že by se Duklákům za dnešní boj zasloužilo poděkovat a ne utéct. Asistence: Radek Smoleňák.
     
    59:29
    Vyražený puk dostal na hůl mezi kruhy Kubalík, poslal střelu těsně nad břevno!
     
    59:16
    Rybár si nechtěl dělat žádné problémy a puk opět podržel. Bude se vhazovat po jeho levici.
     
    59:12
    Dukla v šesti, Zeman navážel puk do útoku a tam donutil Rybára k zákroku.
     
    58:18
    Dostálek udržel na zádech dojíždějícího Bednáře, který získal kotouč a chtěl vyjíždět na prázdnou svatyni. Domácí se nemohou dostat do útočného pásma, navíc nyní byli v ofsajdu.
     
    58:10
    Powerplay zahájí Dukla tradičně v šesti lidech v poli.
     
    58:00
    Jihlava se vytlačila z útočného pásma sama hned dvakrát. Zakázané uvolnění Hradce, Dukla si bere timeout. Možná trochu nepochopitelně, když nemohl Hradec střídat.
     
    57:45
    Zakázané uvolnění Hradce. Hosté neskutečně natahovali střídání, až si vzali time-out. To se logicky nelíbí domácím hráčům, potažmo trenérům a fanouškům.
     
    56:15
    Kajínkovu střelu se pokusil chytit Rybár, před sebou měl Diviše a proto dost dobře neviděl na pokus. Dokázal si ale poradit. Z levé strany najížděl Dostálek do útoku, nahodil po prknech a nechal Skořepu s Rabbitem svádět souboj o puk.
     
    55:37
    Něco mezi bodyčkem a stoličkou předvedl Pavlík na Zemana, domácí forvard zůstal ležet na zemi, ale zvedl se a pokračoval v útoku, Jihlava zatlačila a zůstává v útočném pásmu.
     
    54:34
    Hostující sektor se fanděním velice dobře baví, skáče, dělí se na dvě půlky. A má k tomu i důvod, jednak Hradec vede a zatím hraje dobře, nepouští Duklu do útoku, potažmo nějakého tlaku.
     
    53:07
    Dostálek vyvezl puk ven z pásma, dále než metr za modrou čáru se ale nedostal. Východočeši brání solidně, rozhodně to nevypadá na žádné útočné harakiri z jejich strany. Nicméně v útoku zůstat dokáží, od modré střílel Pláněk, norský gólman ve službách Dukly udržel kotouč ve výstroji.
     
    52:34
    Rabbit doloval puk zpod těla Látala, Berger přijel ve snaze osolit Rabbitovi snahu získat puk a sudí hru raději přerušili. Komerční pauza.
     
    51:34
    Hlinka už nedokázal udržet brusli na modré a byl tak signalizován ofsajd, držení puku využil Hradec, jmenovitě Koukal, jeho stahovačka na střed z levého kruhu trefila betony Voldena.
     
    51:01
    Zeman byl tělo na tělo s Vydareným ve velké rychlosti za brankou hostí, slovenský obránce se do útočníka opřel a brána opustila svoji pozici. Po ukotvení se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    50:31
    Dostálek se pokusil o rychlé prohození dvou obránců a nájezd na bránu, jeho plán pohořel už na tom prvním bodu.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 9. Skořepa (Bryhnisveen, Stříteský) – 15. Koukal (Jaroslav Bednář, Zámorský), 18. Jaroslav Bednář (Zámorský, Červený), 60. Červený (Smoleňák)


    HC Dukla Jihlava: Volden (Vejmelka) – Suchánek, Kajínek, Bryhnisveen, Stříteský, J. Zdráhal, de la Rose, Šidlík – Zeman, Hamill (C), Čachotský – Dostálek (A), Skořepa, Rabbit – Anděl, M. Hlinka, Žálčík – Jiránek (A), Diviš, T. Kubalík.
    Mountfield HK: Rybár (J. Pavelka) – Vydarený, Pláněk, Cibulskis, Zámorský, Graňák, Gregorc, F. Pavlík – Šimánek, Džerinš, Köhler (A) – Cingel, Kukumberg, Jaroslav Bednář (C) – Červený, Koukal (A), Smoleňák – Látal, Berger, Vopelka.

    Rozhodčí: Kika, Svoboda – Klouček, Pešek

    Diváci: 4445
    thejrc.org