Warriors Brno – Jihlava 2:3 (kon.) | Olomouc – Salzburg 3:5 (kon.) | Chomutov – Kladno 0:4 (kon.)
Liberec – Letňany 4:0 (kon.) | HC Plzeň – HC Litvínov 4:3 (kon.) | Zlín – Havířov 4:0 (kon.)
Sparta – Mladá Boleslav 4:2 (kon.) | Mountfield HK – Havlíčkův Brod 7:3 (kon.) | Pardubice – Žďár n/S 4:2 (kon.)
Třinec – Vsetín 5:4 (kon.)
konec
Mountfield HK
7:3 (3:0, 0:1, 4:2)
BK Havlíčkův Brod
Sobota 07.10.2017, 15:30 • ČPP Aréna • Extraliga staršího dorostu • Skupina C
Partner:
     
    Tím se s Vámi z hradecké ČPP Arény loučím a přeji pěkný zbytek podzimního víkendu. (17:41:40)
     
    A máme tu konec zápasu. Do gólově bohatého utkání vstoupili mnohem lépe hráči domácího Mountfieldu, kteří si během první třetiny vypracovali tříbrankový náskok. Hostující celek sice dokázal ve druhé dvacetiminutovce manko korigovat na rozdíl dvou gólů, výraznějšího srovnání stavu se ale v zápase už nedočkal. Po dalších trefách Lvů v závěrečné části duelu bylo o vítězi rozhodnuto ještě před závěrečnou sirénou. Nezbývá tedy, než Hradeckým k zasloužené výhře pogratulovat.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Na hattrick útočil v samotném závěru i Tomáš Křehlík, jenž se dostal ke střele z mezikruží. Proti jeho střele z otočky ale famózně zasáhl betonem Ševců!
     
    59:17
    Postavení mimo hru Východočechů, vhazuje se ve středním pásmu.
     
    58:59
    Své dovednosti ukázal o chvíli později, kdy rychle ukryl poskakující kotouč v jeho blízkosti a zamezil dalšímu nebezpečí.
     
    58:30
    V dnešním utkání aktivní Dudycha ještě znovu vyzkoušel pozornost Ševců, ten ale proti tečované střele nakonec ani zasahovat nemusel.
     
    57:56
    Hra se přelévá z jedné strany na druhou a je vidět, že o vítězi mají oba celky jasno.
     
    56:52
    Hradec právě vstřelil branku!
    Velká chyba Rachůnka znamená sedmý gól v jeho síti. Brankář Brodu vyrazil proti puku, ale nešťastně jej odrazil pouze k TADEÁŠI JAKUBCOVI, který měl svou úlohu dost ulehčenou. Asistence: Maxmilián Komma, Kryštof Šánek.
     
    56:33
    Po zákroku Ševců se vhazuje i na druhé straně. Ani jeden z následných dvou střeleckých pokusů Dudychy k brance nedolétl.
     
    55:30
    Hrabčák měl na holi hattrick. Po šikovném přiklepnutí od spoluhráče byl v dobrém postavení, ale místo poloodkryté klece trefil jen vytrčený beton Rachůnka.
     
    54:37
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Využitá přesilová hra znamená třetí gól v síti Hradce. Po tvrdé střele Cachnína se jako první dostal ke kotouči MAREK TECL, jenž si díky rychlé dorážce vychutnává gólovou radost. Asistence: Richard Cachnín, Tomáš Křehlík.
     
    54:08
    Zakázané uvolnění hostů znamená, že se hra opět přesune daleko od branky Hradce.
     
    53:11
    Přesilovou hru si pro změnu zahraje i hostující tým, který se může pokusit o korekci skóre. Kynčl byl přistižen při nedovoleném zákroku a je mu pískán krosček.
     
    52:25
    Hradec právě vstřelil branku!
    Východočeši využívají přesilovou hru a přidávají šestý gól. Střelec poslední branky se v krátké době prosazuje podruhé. SAMUEL HRABČÁK znovu předvedl svoji přesnou střelu, když z levé strany našel přesně horní roh havlíčkobrodské branky. Asistence: Dominik Sklenář.
     
    52:10
    Čerstvá pětice Mountfieldu už opět kombinuje před brankou soupeře.
     
    51:20
    Domácí hráči předvádí dobrou kombinační hru, ale finální střela jim momentálně trvá příliš dlouho. Toho využívá jeden z hostí a puk rychle vyhazuje.
     
    50:30
    Hradec má navíc další příležitost přesilové hry, Tomáš Křehlík je totiž vyloučen za hrubost.

    Matouš Soukup

    Branky a nahrávky: 2. Sklenář (Hrabčák), 5. Poppel (V. Síla), 14. Sklenář (Šedivý, Hrabčák), 44. Sklenář (Hrabčák, Kukla), 51. Hrabčák (Kuboš), 53. Hrabčák (Sklenář), 57. Jakubec (Komma, Šánek) – 39. Křehlík (Dudycha, Krejčí), 46. Křehlík (Tecl, Cachnín), 55. Tecl (Cachnín, Křehlík)


    Mountfield HK: Ševců (Vacek) – Řehák, Kukla (C), Voňka, Müller, Pěnčík, J. Kynčl, Kuboš – Dominik Šedivý, Sklenář (A), Jakubec, M. Síla, T. Pinkas, Hrabčák, Šánek, V. Síla, Soukup, Komma, Poppel. Trenér: Libor Pivko.
    BK Havlíčkův Brod: Rachůnek (Arbelovský) – Brdičko, Dvořák, Adam, Kalachev, Škareda, Horák, Krejčí, Dudycha – Vaňous, Pejchal (A), Petržilka, Kohout, Tecl (C), Křehlík, Pokorný, Cachnín (A). Trenér: Richard Cachnín.

    Rozhodčí: Bejček – Špringl, Horažďovský
    thejrc.org