Chomutov – Sparta 5:4 (kon.) | Mountfield HK – Žďár n/S 10:1 (kon.) | Kladno – HC Plzeň 0:2 (kon.)
Liberec – Jihlava 7:2 (kon.) | Poruba – Technika Brno 0:2 (kon.) | Vsetín – Třinec 1:4 (kon.)
Havířov – Vítkovice 1:2 (kon.) | Kometa Brno – Č. Budějovice 2:3 (po pr.) | K. Vary – PZ Kladno 5:1 (kon.)
Ústí n/L – Třemošná 7:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
10:1 (4:1, 1:0, 5:0)
SKLH Žďár nad Sázavou
Pátek 17.11.2017, 12:00 • ČPP Aréna • ELIOD extraliga mladšího dorostu • 15. kolo
Partner:
     
    Ode mne je to pro tento zápas vše, loučím se s vámi z pod Bílé věže. Ve zbytku dne vzpomeňte na to, že slavíme Den boje za svobodu a demokracii a užijte si i následující volno o víkendu. Někdy příště se budu samozřejmě opět těšit, na počtenou. (14:09:16)
     
    Poměrně jednoznačný duel je minulostí. Žďár nad Sázavou v něm vedl pouhých 27 sekund. Poté Hradečtí zabrali a svého protivníka jednoznačně přehrávali po celý průběh duelu. O tomto faktu svědčí také finální skóre – 10:1. Mountfield potvrdil roli favorita a nadále bude vládnout tabulce skupiny Střed. Celé mužstvo Lvů dnes předvedlo parádní výkon, vyzdvihnout však musíme hattrick Filipa Boštíka a také výkon brankáře Tomáše Sajdla, který by dnes, nebýt zaváhání jeho kolegů na začátku první třetiny, udržel čisté konto.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou (Puczek – 2 min., hrubost).
     
    59:40
    Oba celky jsou v plném počtu a hra se již více méně dohrává, o puk se nyní bojuje ve středu hrací plochy.
     
    59:20
    Jako po většinu zápasu, tak i nyní se hra odehrává v prostoru před bránou Žďáru nad Sázavou, Lvi svým kolotočem přihrávek hledají vhodnou palebnou pozici.
     
    58:49
    Lvi si opět nedokázali šikovněji předat puk, pročež se Plameny zvládly ubránit jejich náporu a mohou se pokusit o protiútok.
     
    58:02
    Na ledě tedy vidíme hru ve čtyřech. O černou pryž se aktuálně bojuje za klecí Siváka. Získali jej Hradečtí, ale vlastní nepřesnou přihrávkou se připravili o pásmo.
     
    57:33
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Králik – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou (Pokorný – 2 min., sekání).
     
    57:26
    Východočeši usilují o jedenáctou branku. Aktuálně kombinují v rohu kluziště a hledají volného spoluhráče, který by mohl střílet.
     
    56:46
    Hradečtí nyní nebezpečně kombinovali kolem svatyně Siváka, ale ani jeden z hráčů Mountfieldu se nakonec do zakončení nedostal.
     
    56:24
    Macek vystřelil z levé strany od modré čáry. Sajdlovi kotouč vypadl, ale následně jej brankář Hradce stihl přikrýt lapačkou před dorážejícími útočníky Žďáru nad Sázavou.
     
    55:58
    Cibuzar se šikovně prosmýkl kolem dvojice bránících hráčů a s pukem se dostal až do rohu. Plameny okupují prostor před Sajdlem.
     
    55:22
    Beneš posunul bekhendem kotouč po levém mantinelu. Ve středu hrací plochy jej zastavili hráči z Vysočiny a poslali jej zpět do třetiny Mountfieldu.
     
    54:59
    Plameny se opět osvobozují vyhozením až za klec Sajdla a spěchají vystřídat. Žďár nad Sázavou hraje v plném počtu.
     
    54:20
    Východočeši motají svého protivníka v jeho třetině a hledají vhodný prostor, odkud by vypustili další ránu.
     
    53:47
    Hráči z Vysočiny se osvobodili vyhozením přes všechny čáry. Moravec kontroluje černou pryž za vlastní klecí a následně jej přenechává Peldovi, který rozehraje.
     
    53:18
    Naar nyní šikovně nahrál do prostoru mezi kruhy na Šlaichera, ten však díky bránícím hokejkám nebyl schopen zakončit.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 4. Jušta (Perička), 13. Hynek (Beneš), 19. Boštík, 20. Pelda (Moravec, Šedivý), 30. Beneš (Hynek), 41. Pajer (Budina, Šlaicher), 42. Moravec (Naar), 43. Boštík (Jušta, Šlaicher), 46. Budina (Pelda, Pinkas), 52. Boštík (Jušta) – 4. Malenovský


    Mountfield HK: Sajdl (Tichý) – Pelda "A", Králik, Boukal, Naar, Drbal, Perička "C", Pinkas – Moravec, Souček, Budina, Beneš, Jušta, Pajer, Šlaicher "A", Šedivý, Hynek, Boštík. Trenér: Petr Luštinec.
    SKLH Žďár nad Sázavou: Vít (34. Sivák) – Macek, Filip, Pokorný, Cibuzar, Adámek, Grauer – Putz, Konečný "A", Kouba, Štola, Matas, Malenovský "A", Picka, Doležal, Puczek "C", Bednář. Trenér: Jiří Šejba.

    Rozhodčí: Čáp – Nekvapil, Vodák
    thejrc.org