Olomouc – Mountfield HK 1:5 (kon.)
konec
HC Olomouc
1:5 (1:2, 0:3, 0:0)
Mountfield HK
Úterý 07.08.2018, 13:15 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • Přípravné zápasy dorostu
Partner:
     
    Olomouc nakonec ve třetí třetině sice předváděla nejlepší výkon z celého utkání, kdy Hradecké někdy pořádně pozlobila, ale nakonec zápas přeci jen nezdramatizovala. Mountfield si svůj náskok dokázal pohlídat a v přípravě tak bere další vítězství. Proti Olomouci tentokrát nastřílel sice jen pět branek, ale na konečném dojmu to asi nebude mít tak velký vliv. Ode mě je to z Olomouce vše, přeji hezký zbytek dne. (15:15:38)
     
    Konec zápasu.
     
    59:18
    Moravec jen zbůhdarma nahodil kotouč před branku, ale přesunující se Špunar nakonec málem ránu ztečoval do vlastní brány. Olomoucký brankář ale celou situaci ještě zachránil, puk zastavil na brankové čáře.
     
    58:41
    Špunar se musel v poslední chvíli pořádně otáčet, aby zabránil mnoha dorážkám Hradeckých, ale rozhodčí hru přeci jen přerušují. Za vysokou hůl si půjde sednout David Lambert (OLO).
     
    57:44
    Hanáci nyní obrazně zabetonovali střední pásmo a nepouštějí Hradecké do šancí, olomoucká obranná řada se tak může znovu zkonsolidovat.
     
    56:39
    Giesl se dostal do rychlého výjezdu zpoza branky, nicméně jeho zamíření nebylo dostatečné. Hradecký štírek se sice pokusil svou ranou dostat k trefeni prostoru u bližší tyče, Špunar zde však velmi pozorně číhal.
     
    55:24
    Marha si najížděl po levém křídle a rychlou ranou zápěstím zkusil otestovat pozornost Špunara. Ten však pro tuto chvíli nezklamal, kotouč dokázal bez potíží ukrýt do připravené lapačky.
     
    54:36
    Hradec i nadále předvádí velký pres, ale jeho účinnost na olomouckou obranu postupně vadne. Mladí kohouti nyní předváději velice sympaitcký výkon.
     
    53:45
    Olomouc ukázala v předchozích okamžicích velkou míru obětavosti, neboť ustáli hned dvojnásobné oslabení. Velkou zásluhu má na tom i Špunar, který v době návratu Václavského, drží tuto tuto třetinu zatím čisté konto.
     
    52:59
    Pinkas sice napřáhl až ke stropu, jenomže ani prudkost rány nedělala Špunarovi větší problém. Olomoucký brankář tak nyní ukryl kotouč bez větších problémů v lapačce.
     
    51:45
    Hanáky nyní čekají krušné chvilky, neboť půjdou hned od tří hráčů. Na trestnou lavici totiž nyní míří Aleš Václavský (OLO).
     
    51:12
    Špunar nyní v brance doslova kouzlí, když hned několikrát zachránil svůj tým od další pohromy. Naposledy tak vytáhl ránu Součka nad břevno, Kodymovu dělovku pak uklidil v lapačce.
     
    50:24
    Síly na hřišti se sice po uplynutí obou trestů vyrovnaly, Hradec se však v této chvíli dostane k přesilové hře. Za hákování za brankou je tentokrát trestán Adam Masare (OLO).
     
    49:33
    Pinkas hledal před olomouckou brankou Pajera, ale nahrávka prvně zmíněného byla až příliš prudká. Kotouč se tak vznesl těsně nad pukem a zamířil bez zpracování od hráče jakékoliv strany do rohu hřiště.
     
    48:12
    Síly na ledě se nyní vyrovnají, neboť olomoucký kapitán Jakub Zembol (OLO) jde nyní pykat za podražení, kterého se dopustil v útočném pásmu.
     
    47:57
    Olomouc čeká další přesilová hra, neboť sudí nyní postřehli faul Šimona Marhy (HKM) . Hradecký útočník je trestán za hákování.
     
    47:19
    Marha se dostal ke skrumáži před olomouckou brankou, kde se přetahovala pořádná řádka hráčů. Jeho rána ale hradbou těl neprošla, Přecechtěl puk vyhodil do středního pásma.
     
    46:39
    Masare se dostal do samostatného úniku, jenomže Tichý jeho záměr velmi brzy rozkryl. Olomoucký forvard tak pálil do připraveného golmana, který puk ukryl pod své betony. Následné dorážky si pohlídala hradecká obrana.
     
    45:19
    Beneš se zjevil před olomouckou brankou po souhře s Budinou, nicméně i on nakonec svou velešanci prováhal. Po nájezdu z levého křídla svou ránu poslal těsně nad horní tyč!

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 8. Ruda (Prísažný, Přecechtěl) – 1. Pajer, 11. Pinkas (Moravec), 23. Pavlata (Novotný), 28. Jerman (Budina, Pajer), 39. Beneš (Souček)


    HC Olomouc: Běhal (30. Špunar) – Přecechtěl, Lambert, Sedláček, Korčian, Stratil, Pekr, Nesvadba, Drábek – Masare, Zembol (C), Prísažný, Havel (A), Fasner, Ruda, Radová (A), Ševčík, Petřeková, Zatloukal, Václavský, Přidal
    Mountfield HK: Tichý – Táborský, Pinkas, Havlíček, Řehák, Králík, Jerman, Glos, Kodym – Budina, Moravec, Pajer, Marha, Beneš, Jirků, Pavlata, Novotný, Souček, Giesl, Brožek, Gašpar
    thejrc.org