Davos – Sparta 2:10 (kon.) | Mountfield HK – Pardubice 4:2 (kon.)
konec
HC Davos
2:10 (1:5, 1:2, 0:3)
HC Sparta Praha
Neděle 12.08.2018, 14:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Mountfield Cup
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Sparťané právě převzali pohár pro vítěze Mountfield Cupu, Davos skončí druhý – jen kvůli horšímu vzájemnému zápasu. Od 18 hodin nás tu ještě čeká východočeské derby mezi Hradcem a Pardubicemi, tak se s vámi budeme těšit na počtenou! (16:29:26)
     
    Švýcarský velkoklub dnes předvedl pod Bílou věží zcela určitě jeden z nejhorších výkonů své historie. Drtivé vítězství Sparty je vzhledem k průběhu naprosto, ale naprosto zasloužené. Pražané nasadili spoustu mladíků a hráčů širšího kádru, přesto předvedli totálně nadšený výkon, za nějž se dočkali velké odměny. Hráči Davosu tu dnes byli jen v roli diváků.
     
    Nejlepšími hráči zápasu jsou vyhlášeni Dario Meyer a Miroslav Forman.
     
    Je hotovo! Sparta se po vítězství 10:2 nad Davosem raduje z prvenství na třetím ročníku královéhradeckého Mountfield Cupu!
     
    Konec zápasu.
     
    59:21
    Ještě se Švýcaři aspoň snaží. Enzo Corvi chtěl z rohu překvapit Neužila a málem se mu to povedlo, puk hodně nebezpečně proskákal brankovištěm.
     
    58:34
    Sparta právě vstřelila branku!
    A je tam, je tam! Euforická Sparta čepuje tragickému Davosu desítku! Znovu se o to postaral její elitní útok, který přece jenom nad ostatními vyčnívá. Miroslav Forman z pravé strany dobře viděl najetého LUKÁŠE PECHA, a ten jeho nabídku přesně doručil ke druhé tyčce – 2:10! Asistence: Miroslav Forman.
     
    58:25
    Až po vypršení trestu ano, prostějovský brankář zasáhl proti střele od modré čáry bez větších potíží lapačkou.
     
    58:20
    Pražané jsou kompletní, na Neužila snad nešla ani jediná střela.
     
    57:10
    Další kotouč letí na druhou stranu ledu. Sparta se brání tak, jak hraje celý zápas – tedy výborně.
     
    56:33
    Když se Davos vrátil do útočného pásma, Félicien Du Bois dostal kotouč už za modrou čáru, takže hru zastavuje ofsajd.
     
    56:12
    David Dvořáček (SPA) to teď se svým důrazem přehnal. Když ho soupeř odstrčil, ohnal se po něm hokejkou, takže si jde odsedět menší trest za sekání.
     
    54:58
    A sparťané tu desítku samozřejmě chtějí. I Pšeničkova střela z levé strany měla hodně solidní parametry, Davos následně vyhodil na icing.
     
    53:39
    Sparta právě vstřelila branku!
    Happy birthday! MIROSLAV FORMAN je prvním dvougólovým hráčem večera, ještě může zaútočit na hattrick a jeho Sparta na desítku! Dnešní oslavenec na pravé straně zvolil prudkou bombu, která si našla cestu nejspíš kolem bližší tyčky až za Sennova záda – 2:9. Asistence: Lukáš Pech, Petr Kumstát.
     
    52:58
    Dva kotouče v rychlém sledu letí napříč celou hrací plochou. Ale ještě Spartě nějaký ten čas zbývá.
     
    52:26
    Teď už to měl gólman těžší, ale Černoch ze stejné pozice těsně přestřelil vzdálenější růžek.
     
    51:56
    Hned po vhazování pálil jeden z beků a odražený kotouč vracel na branku Jiří Černoch. Gilles Senn byl pozičně velmi dobře připraven.
     
    51:50
    Po delší době je tu přesilová hra pro český klub, Mischa Bleiker (DAV) neúmyslně zasáhl protivníka vysokou holí.
     
    51:36
    Ze sparťanských hokejek se teď už icing neoddiskutovatelně musel pískat.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 18. Bader (Meyer, Bleiker), 23. Meyer (D. Wieser, M. Wieser) – 6. Kumstát (Gregorc, Pech), 7. Luňák (Blain, Dvořáček), 14. Dvořák (Jeřábek, Forman), 16. T. Jandus (M. Jandus, Blain), 19. Forman (Pech), 25. Pšenička (Blain, Rousek), 26. Košťálek (Pech), 47. Černoch (Rousek, Blain), 54. Forman (Pech, Kumstát), 59. Pech (Forman)


    HC Davos: van Pottelberghe (21. Senn) – Du Bois (A), Buchli, Nygren, Barandun, Paschoud, Ambühl (C), Payr, Jung – M. Wieser, Corvi, D. Wieser (A) – Hischier, Bader, Pestoni – Meyer, Weder, Aeschlimann – Spinell, Baumgartner, Bleiker. Trenér: Arno Del Curto.
    HC Sparta Praha: Neužil (Honzík) – Delisle, Gregorc, Blain, Kalina (C), Košťálek, Piskáček, Jeřábek, Dvořák – Forman, Pech, Kumstát – Pšenička, Černoch, Rousek – T. Jandus (A), Hanták, M. Jandus (A) – Žálčík, Luňák, Dvořáček. Trenér: Uwe Krupp.

    Rozhodčí: Hribik, Veselý – Kis, Lučan.
    thejrc.org