Zlín – Opava 0:0 (18:00) | Vlašim – Táborsko 0:0 (18:00) | Jihlava – Varnsdorf 0:0 (18:00)
před zápasem
FC Vysočina Jihlava
0:0 (-:-)
FK Varnsdorf
Pátek 18.10.2024, 18:00 • Stadion v Jiráskově ulici, Jihlava • Chance Národní Liga • 13. kolo
Vsaďte si
Videopřenos
     
    „V základní jedenáctce rozhodně nechystáme revoluci, ale může se stát, že se pro jednu či dvě změny rozhodneme. Věříme, že navážeme na kvalitní výkon z Vítkovic a vybojujeme druhé důležité vítězství v řadě,“ doplnil pro web fcvysocina.cz asistent kouče Marka Jarolíma. (12:16:46)
     
    „Čeká nás nepochybně kvalitní soupeř, jehož hra v posledních kolech zcela nekoresponduje s dosaženým bodovým ziskem a který rozhodně přijede s cílem vybřednout z poslední příčky tabulky. Oporou Varnsdorfu je zkušená stoperská dvojice Kouřil – Kubista, ale v jeho sestavě najdeme i další šikovné fotbalisty, kteří jsou kreativní a nebezpeční v ofenzivě,“ uvedl pro web fcvysocina.cz asistent trenéra Pavel Němec.
     
    Jako hlavní rozhodčí bude duel řídit Daniel Vokoun. Na čarách mu budou asistovat Petr Antoníček a Jakub Mojžíš. Delegátem fotbalové asociace bude Jiří Kureš. A technickým delegátem poté Adam Stodůlka.
     
    Oba celky se spolu v Jihlavě naposledy utkaly v pátek 3. května roku 2024. Domácí se dostali do vedení v 11. minutě, když se trefil Araujo-Wilson. V 37. minutě srovnal stav Vojta. Jihlavané šli opět do vedení a to v 68. minutě se trefil Franěk. Čtyři minuty po něm Šancl a pro domácí to vypadalo na zisk tří bodů. Ale v 76. minutě srovnal stav Samko a v 81. vyrovnal svým druhým gólem Vojta.

    FC Vysočina Jihlava – FK Varnsdorf 3:3 (1:1)

    Branky: 11. Araujo-Wilson, 68. T. Franěk, 72. Šancl – 37. Vojta, 76. Samko, 81. Vojta.
    ŽK: 28. Farka, 66. A. Pešek, 90+3. Vedral – 45+1. Kříž, 90+4. Kosař.
    Rozhodčí: Volek- Líkař, Cichra.
    FC Vysočina Jihlava: Soukup – Piško, Vedral (C), Sládek (46. Selnar) – Chytrý, A. Pešek (70. Tureček), Lacko (61. Shudeiwa), Farka – Šancl – T. Franěk (70. Křehlík), Araujo-Wilson.
    Náhradníci: Mastný – T. Svoboda, Sagna.
    Trenér: David Oulehla.
    FK Varnsdorf: Vaňák – Juzvak, Kubista, Kouřil, Zálešák – Kříž (65. Kosař), Samko (90+2. Gembický) – Rudnytskyy (C) (71. Adeleke), Stránský, Polyák – Vojta.
    Náhradníci: Pešl – Vlk, Dufek, Podzimek.
    Trenér: Miroslav Holeňák.
     
    A jak si oba celky vedly v posledním kole?

    Varnsdorf doma v neděli 6. října přivítal Zlín. Hosté se dostali do vedení na sklonku prvního poločasu, když se trefil Machalík. To již hráli domácí od 18. minuty v deseti. Ve 45. šli dokonce do devíti hráčů. Zlín převahu hráčů v poli využil a vstřelil v 67. minutě druhou branku. Postaral se o to Vukadinović.

    FK Varnsdorf – FC Zlín 0:2 (0:1)

    Branky: 44. Machalík, 67. Vukadinović.
    ŽK: 87. Kouřil – 45+4. Didiba, 76. Machalík.
    ČK: 18. Juzvak, 45. Camara.
    Rozhodčí: Cieslar – Podaný, Marek.
    FK Varnsdorf: Pešl – Juzvak, Kubista (C), Kouřil, Zálešák – Osaghae (78. Brdička), Kosař (64. Adeleke) – L. Dufek (46. Hudák), Lexa (78. Firbacher), Nykrín (27. Vlk) – Camara.
    Náhradníci: Lichtenberg – Kubín, Usman, Stradiņš, Podzimek.
    Trenér: Ivan Kopecký.
    FC Zlín: S. Dostál – Kopečný, Simerský (C), Černín, Nombil – Didiba (74. Načkebia), Bartošák, Machalík (80. Reiter), Vukadinović (80. Buchvaldek), Tkáč (85. Kulíšek) – Poznar (85. Brandner).
    Náhradníci: Rakovan – J. Kolář, Š. Polášek.
    Trenér: Bronislav Červenka.

    Vysočina cestovala v neděli 6. října do Ostravy, kde jí čekala rezerva Baníku. Hosty poslal do vedení proměněnou penaltou v nastavění prvního poločasu Selnar. V 65. minutě vedla Jihlava již o dvě branky, když se prosadil Chytrý. Domácí snížili na rozdíl jedné branky. V 90. minutě se trefil Kašpárek.

    FC Baník Ostrava B – FC Vysočina Jihlava 1:2 (0:1)

    Branky: 90. Kašpárek – 45+1. Selnar (pen.), 65. Chytrý.
    ŽK: 11. Munksgaard.
    Rozhodčí: Orel – Váňa, Bureš.
    FC Baník Ostrava B: Gergela – Krupička, Měkota, Z. Říha (C) (26. Temel), Munksgaard – Holaň – P. Jaroň (66. Jackuliak), Nogha (46. Chvěja), Komljenovic (66. Ogbu), Fomba (81. M. Málek) – Kašpárek.
    Náhradníci: Struhař – Ferreira, Kilibarda, Drozd, Sirotek, Kluiters.
    Trenér: Josef Dvorník.
    FC Vysočina Jihlava: Jágrik – Hošek, Beneš, Štětka, Chytrý – A. Čermák (C), Pešek – Selnar (90+2. Šancl), M. Lacko (83. Vítek), T. Franěk (73. Křehlík) – Křivánek (83. Araujo-Wilson).
    Náhradníci: Soukup – Farka, Sládek, Smutný, Haala, Abdulfatai, Záhradník.
    Trenér: Marek Jarolím.
     
    V rámci 13. kola Chance Národní Ligy přivítá třináctá Vysočina poslední Varnsdorf.
    Hosté si za doposud odehraných 12 kol připsali dvě výhry a tři nerozhodné výsledky. Na svém kontě tak mají 9 bodů. Vstřelili 15 branek a 20 jich inkasovali.
    Domácí odehráli prozatím 11 duelů. Během nich si připsali dvě výhry a čtyři nerozhodné výsledky. Na svém kontě tak mají 10 bodů. Vstřelili 12 branek a 21 jich obdrželi.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
     

    Jaroslav Wollmann

    Branky:


    FC Vysočina Jihlava:
    Trenér: Marek Jarolím

    FK Varnsdorf:
    Trenér: Ivan Kopecký

    Rozhodčí: Vokoun – Antoníček, Mojžíš