Karviná – Liberec 1:3 (kon.) | Slovácko – Slavia 0:0 (kon.) | Hr. Králové – Teplice 1:0 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
1:0 (0:0)
FK Teplice
Neděle 21.07.2024, 20:00 • Malšovická aréna, Hradec Králové • Chance Liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Jak již bylo řečeno, Hradec porazil Teplice popáté v řadě, ve všech případech bez inkasované branky a s výjimkou jednoho případu pokaždé výsledkem 1:0. Poprvé to bylo gólem v nastaveném čase a Karel Spáčil rozhodl o tom, že se votroci budou po prvním kole vyskytovat v horní polovině tabulky, skláři pak v té spodní. Východočeši jedou ve druhém kole na horkou půdu Viktorie Plzeň, kde loni po výborném výkonu uhráli bod, Teplice v domácí premiéře přivítají Spartu, s níž před vlastními fanoušky už dvakrát v řadě neprohrály. Z Malšovické arény je to vše, děkuji za pozornost. (22:27:57)
     
    Statistiky utkání

    Držení míče 53 %:47 %
    Střely na branku 3:4
    Střely mimo 3:2
    Zablokované střely 1:2
    Rohové kopy 7:4
    Ofsajdy 1:0
    Fauly 14:12
    Žluté karty 7:3
     
    Druhý poločas dlouhou dobu pokračoval ve šlépějích toho prvního. Z obou stran opatrná hra bez nápadu a žádné šance. Až v 70. minutě se po jednom z centrů dostal do velké šance Horský, ale před brankou nedokázal v pádu usměrnit hlavičku Harušťáka mimo dosah Zadražila. Z protiútoku zaváhal ve vzdušném souboji brankář Ludha, ale Koubek pálil mimo. Když už se zdálo, že nezáživných 90 minut přinese zaslouženou bezbrankovou remízu, začaly se dít věci. Nejprve právě v 90. minutě dostal míč po šíleně kopnutém rohovém kopu s vydatnou pomocí Čiháka do sítě Zsigmond, jenže video odhalilo dvojí dotek roh kopajícího Trubače, který si kopl míč do stojné nohy. Jakmile se začalo hrát, první útok Hradce skončil regulérním gólem, pod který se výrazně podepsal brankář Ludha, jenž nedokázal dostatečně vyrazit ne zrovna dokonale umístěnou přízemní ránu Karla Spáčila a míč poslal za svoji levou tyč, ne před ni! Ve zbytku nastavení se už Teplice k ničemu většímu nedostaly a popáté v řadě s Hradcem prohrály, z toho počtvrté 0:1.
     
    90+9
    Konec zápasu.
     
    90+9
    Ještě poslední centr z pravé strany, Trubač se dostal k hlavičce ve vápně, ale nenamířil pořádně na branku, Zadražil musel povyběhnout, aby míč zachytil, a vzápětí může běžět slavit ke svým spoluhráčům cenné vítězství!
     
    90+8
    Hradec se snaží držet míč daleko od své branky.
     
    90+7
    Střídání v týmu FK Teplice:
    ze hřiště odchází Kevin Zsigmond, přichází Roman Čerepkai.
     
    90+6
    Ihned po rozehrání se dostal k nebezpečné střele Svatek, ale mířil mimo branku.
    90+5. Karel SPÁČIL - 1:0
     
    90+5
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Neskutečné věci se dějí v Hradci! Neuznaný gól na jedné straně střídá regulérní gól na straně druhé, ačkoliv se hosté zlobí kvůli nějakému souboji! Každopádně míč se po sérii krátkých přihrávek ve středu hřiště dostal k rozběhnutému KARLU SPÁČILOVI, jenž napřáhl a jeho přízemní ránu Ludha nečekaně vyrazil pouze za vlastní levou tyč! Hradec jde v nastaveném čase do vedení a má blízko k vítězství! Asistence: Samuel Dancák.
     
    90+4
    Trubač se rozčílil po neuznání gólu a dostává žlutou kartu.
     
    Hlavní rozhodčí nastavuje 9 minut.
     
    90
    Za prostesty ihned po nakonec neuznaném gólu dostává žlutou kartu Čmelík.
     
    90
    Neuvěřitelný gól daly Teplice v poslední minutě základní hrací doby! Šíleně rozehraný roh, který na první pohled smrděl dvojím dotekem kopajícího Trubače, se dostal s Zsigmondovi, který z velkého úhlu posílal míč před branku, míč nejspíš letěl mimo, Čihák ho ale smolně tečoval do vlastní sítě a po více než 3minutové konzultaci s videem je gól neuznán právě pro dvojí dotek rozehrávajícího Trubače!
     
    90
    Střídání v týmu FC Hradec Králové:
    ze hřiště odchází Petr Kodeš, přichází Daniel Kaštánek.
     
    89
    V Hradci hned uvidíme v praxi nové pravidlo o šestém střídání v případě zranění hlavy.
     
    88
    Na hřiště musí nosítka, Kodeš stále leží a drží se za hlavu.
     
    87
    Mareček rozehrál trestný kop do středu, odtamtud přišel pas na penaltu, Zadražil proletěl vzduchem a sejmul Kodeše místo boxování míče. Je z toho rohový kop a Kodeš v zápase nejspíš skončil.

    Libor Štěpán

    Branky: 90+5. K. Spáčil (Dancák)

    Karty:   45+2. Harazim (HKR), 75. Kodeš (HKR), 78. Hais (HKR), 81. Koubek (HKR), 84. Čech (HKR), 86. Dancák (HKR), 90. Čmelík (HKR) – 21. Gning (TEP), 46. Bílek (TEP), 90+4. Trubač (TEP)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 3:2. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 14:12.
    FC Hradec Králové: Zadražil – Čech, Čihák, K. Spáčil – Harazim (63. Čmelík), Kodeš (C) (90. Kaštánek), Dancák, Horák – Vlkanova (46. Koubek), Pilař (77. Hais) – P. Juliš (74. Náprstek).
    Náhradníci: Vízek, Vágner – Holovackyj, Šašinka.

    Trenér: David Horejš

    FK Teplice: Ludha – Cykalo, L. Mareček (C), Mičević – Švanda (72. Radosta), Bílek (58. Zsigmond, 90+7. Čerepkai), Havelka (68. Beránek), Harušťák (72. Labík) – Trubač – Horský, Gning (58. Svatek).
    Náhradníci: Němeček – T. Vachoušek.

    Trenér: Zdenko Frťala

    Rozhodčí: Černý – Paták, Pospíšil

    Diváci: 6 248