Motor ČB – Sparta 0:4 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
0:4 (0:0, 0:1, 0:3)
HC Sparta Praha
Čtvrtek 26.09.2024, 17:30 • Budvar aréna, České Budějovice • Tipsport extraliga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (19:52:05)
     
    Je konec! V dnešním utkání nakonec vítězí Sparta čtyřbrankovým rozdílem. Pražané byli skoro celý zápas jasně lepším týmem na ledě, přesto to dlouho vypadalo na vyrovnanou bitvu. Pak ale stačily dvě a půl minutky na konci třetí třetiny, gólová smršť a bylo jasno. Tři body tak bere hostující celek.
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Minuta do konce utkání!
     
    58:54
    Filip Chlapík je na ledě!
     
    58:21
    Hráči ve žlutém musí začít novou akci až ze své obranné třetiny. Rychle se dostali do pásma, kde pálil William Reilly. Josef Kořenář ale drží puk ve výstroji.
     
    57:56
    Jihočeši by chtěli dát alespoň čestný gól a kombinují v útočném pásmu. Nyní je ale odpískaná hra vysokou holí a domácí se musí z pásma vystěhovat.
     
    56:54
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Filip Chlapík – 2 min., hákování.
     
    56:41
    5/5
    Sparta právě vstřelila branku! Hosté si v posledních momentech otevřeli střelnici a vedou již o čtyři branky! AARON IRVING napřáhl na kruhu a střelou nad beton na zadní tyč překonal Kloučka. Asistence: Tomáš Hyka.
    Irving A., Hyka T., Tomov N., Hrabík K., Najman O.
    Kašlík M., Koláček J., Kachyňa O., Olesen N., Doudera M.
     
    55:18
    5/4
    Sparta právě vstřelila branku! Tohle je minuta hrůzy pro domácí tým! Pražané využívají přesilovou hru a o jejich vítězství už asi nikdo moc nepochybuje. TOMÁŠ HYKA dostal nabito na vrcholek kruhu a jeho bomba z první končí v šibenici, pro změnu na zadní tyči. Asistence: Filip Chlapík a Valtteri Kemiläinen.
    Hyka T., Chlapík F., Kemiläinen V., Salomäki M., Lajunen J.
    Cibulka T., Valský J., Pýcha P., Přikryl F.
     
    54:52
    Vyloučení v týmu Banes Motor České Budějovice:
    Šimon Kubíček – 2 min., podrážení.
     
    54:22
    5/5
    Sparta právě vstřelila branku! Do konce zápasu sice zbývá ještě necelých šest minut, jenže v Budvar Brně je nejspíše rozhodnuto! FILIP CHLAPÍK dostal spoustu prostoru na pravé straně a parádní ranou zápěstím nedal Kloučkovi šanci. Šibenice u přední tyče a je to o dva. Asistence: Ondřej Najman a Pavel Kousal.
    Kousal P., Tomek T., Krejčík J., Chlapík F., Najman O.
    Kovařčík O., Reilly W., Štencel J., Ordoš J., Kondelík J.
     
    53:48
    Filip Přikryl se sice dostal šikovně do pásma, jenže dneska kombinace na straně českých Budějovic opravdu vázne. Navíc puk po chvíli pásmo opustil.
     
    53:17
    Komerční přestávka.
     
    52:30
    Miroslav Forman dostal kotouč do střední třetiny, což přesně hostům stačí. Ti navíc dobře napadají domácí hráče, kteří se s tím zatím nedokázali popasovat.
     
    51:22
    Milan Klouček je dnes jasně nejlepším hráčem domácích a ještě drží svůj tým na dostřel! Tomáš Hyka ujel do samostatné akce, přesto nedokázal překonat ležícího domácího gólmana!
     
    50:44
    Střely na branku: 14 – 26!
     
    49:36
    Nesledujeme zrovna záživnou pasáž hry. Domácí u celku kotouče odskakují od hokejek, naopak Pražané se už nikam neženou. Povede se Banesu srovnat?
     
    48:28
    Motor sice nakonec vyšťoural kotouč u mantinelu, ale vyjít s ním pod kontrolou je nyní obrovský problém. Naopak Sparta hraje přesně to, co potřebuje.
     
     

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 36. Hyka (Salomäki), 55. Chlapík (Najman, P. Kousal), 56. Hyka (Chlapík, Kemiläinen), 57. Irving (Hyka)


    Banes Motor České Budějovice: Klouček (Strmeň) – Doudera, Kachyňa, Štencel, Reilly, Pýcha, Kubíček, Cibulka – Ordoš, Kondelík, Gulaš – Kovařčík, Pech, Olesen – Kubík, Přikryl, M. Beránek – Kašlík, Koláček, Valský.
    Trenér: Ladislav Čihák.

    HC Sparta Praha: Kořenář (Volevecký) – Kemiläinen, Mašín, T. Tomek, Krejčík, Irving, Tůma, Tomov – Hyka, Horák, K. Hrabík – P. Kousal, Vitouch, Chlapík – O. Hrabík, Lajunen, Salomäki – Forman, Najman, Ton.
    Trenér: Pavel Gross.

    Rozhodčí: Hribik, Ondráček – Zika, Rampír