Mladá Boleslav – Třinec 0:0 (17:30) | Vítkovice – Pardubice 0:0 (17:30) | Litvínov – K. Vary 0:0 (17:30)
Liberec – Plzeň 0:0 (18:00) | Kometa Brno – Olomouc 0:0 (18:00) | Mountfield HK – Kladno 0:0 (18:00)
před zápasem
HC Kometa Brno
0:0 (-:-, -:-, -:-)
HC Olomouc
Pátek 27.09.2024, 18:00 • Winning Group Arena • Tipsport extraliga • 5. kolo
Vsaďte si
Videopřenos
Partner:
     
    BRNO vs. OLOMOUC

    Vítejte u 5. kola Tipsport extraligy! Brněnský tým se po třech venkovních utkáních v řadě vrací na domácí led, kde se schyluje k moravskému derby. Olomouc prožila vzpruhu v úterním kole, kdy získala první vítězství za tři body. Kometa si z venku přivezla čtyři body a před vlastním publikem se pokusí také o první domácí triumf. (20:11:20)
     
    HC Olomouc:

    Hned na prahu nového ročníku Olomouc poznala, že povedená příprava nemusí znamenat stejně povedený vstup do ostré soutěže. V prvních třech kolech červenobílí Moravané nezaznamenali jediný bod, postupně podlehli Mladé Boleslavi i Pardubicím po shodném výsledku 2:4. Doslova výprask si kohouti odvezli z Ostravy, Vítkovice do jejich sítě nasázely sedm puků a slavily triumf 7:1. Potřebné probuzení se dostavilo v úterním domácím utkání s českobudějovickým Motorem. Dvěma přesnými trefami se na důležitém tříbodovém zisku podílela brněnská posila Martin Kohout.

    Trenér Jan Tomajko se na startu soutěže musí vypořádat s dlouhodobými absencemi klíčových opor mužstva. K dispozici stále není brankář Branislav Konrád a útočné formace se musí obejít bez komety loňské sezony Roka Macuha. Pozitivním zjištěním pro olomoucký kádr je produktivita ofenzivních posil, kromě Kohouta už se dvakrát prosadila i vítkovická akvizice Petr Fridrich. Naopak třetí posila do útoku Jakub Doktor vyfasovala na vítkovickém ledě čtyřzápasový distanc za zákrok proti Stuartu Percymu.

    Kohouti by potřebovali i větší jistotu v brankovišti. Matěj Machovský i Jakub Sedláček odchytali shodně dvě střetnutí, ale ani u jednoho ze zkušených brankářů se úspěšnost zákroků nepřehoupla přes 90 %. Uvidíme, jak se jim bude dařit v Brně.
     
    HC Kometa Brno:

    Brněnský tým v úterý zakončil sérii tří utkání na ledech soupeřů. Po vyhraných duelech na horkých půdách Hradce Králové i Třince přišel na pořad dne výjezd na Kladno. Rytíři ukázali, že letos již nechtějí počtvrté v řadě do baráže a po pražské Spartě přemohli před vděčnými fanoušky i brněnskou Kometu. Moravané mohli litovat nepovedeného vstupu do utkání, když již v 6. minutě ztráceli dvě branky. I přes kontakt Andreje Kollára ve druhé třetině a úspěšně ubráněné oslabení ve třech proti pěti, nedokázala Kometa najít cestu k vyrovnání a v závěrečných dvou minutách domácí pečetili své tříbodové vítězství.

    Dle výsledků z prvních čtyř extraligových utkání je patrné, že Kometa by se před pátečním derby s Olomoucí měla zaměřit na produktivitu. Podobný problém pálil svěřence trenéra Kamila Pokorného i v přípravě, avšak přesun do domácího prostředí na startu září brněnské střelce přeci jen probudil, což tehdy v generálce na ligový start poznala i Olomouc, když pod Špilberkem neskórovala a odjížděla s porážkou 0:3. Povede se Jihomoravanům podobný výkon zopakovat i v pátečním a nyní již ligovém duelu?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
     

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky:


    HC Kometa Brno:
    HC Olomouc: