Motor ČB – Plzeň 0:0 (17:30) | Mladá Boleslav – Liberec 0:0 (17:30) | Litvínov – Kometa Brno 0:0 (17:30)
Pardubice – Třinec 0:0 (18:00) | Olomouc – K. Vary 0:0 (18:00) | Mountfield HK – Sparta 0:0 (18:00)
před zápasem
HC VERVA Litvínov
0:0 (-:-, -:-, -:-)
HC Kometa Brno
Pátek 18.10.2024, 17:30Tipsport extraliga • 12. kolo
Vsaďte si
Videopřenos
Partner:
     
    Vzájemná utkání

    Naposledy se oba celky spolu utkaly na jaře v rámci čtvrtfinále play-off, tehdy Verva vyhrála 4:2 na zápasy a postoupila do semifinále a Kometě tak ukončila sezónu. Hosté tak svému soupeři mají co vracet.

    V rámci základní části pak na sebe hokejisté Litvínova a Komety narazili tradičně čtyřikrát, dvakrát vyhrálo Brno, dvakrát pak Litvínov. (13:26:34)
     
    HC Kometa Brno

    Na severočeský led zamířila brněnská Kometa, která se v tuto chvíli nachází na šestém místě se sedmnácti body. A Brňanům se také zatím sezóna daří celkem dobře. Na začátku října porazila Kometa Pardubice 3:2 po prodloužení, následně pak ale v natavené hrací době padla 4:5 na ledě karlovarské Energie. Poté už ale následovaly tři výhry za sebou se ziskem plného počtu bodů. Nejprve Kometa vyhrála doma 3:0 nad Českými Budějovicemi, poté zvládla i další domácí duel po výhře 5:3 nad Vítkovicemi. A do třetice ve svém teritoriu srazila Mladou Boleslav, kterou porazila 4:2. Naváží hosté na úspěšnou třízápasovou výherní šňůru i na ledě litvínovské Vervy?

    Nejproduktivnější hráči

    Kristián Pospíšil 0+10
    Jakub Flek 4+2
    Lukáš Cingel' 4+1
     
    HC VERVA Litvínov

    Litvínovští hokejisté i přes čtyři porážky v řadě za sebou drží první místo tabulky s dvaadvaceti body. Soupeři za nimi se už ale bodově dotáhli nebo dotahují. Druhé Pardubice už mají stejně bodů a dokonce i totožné skóre. Bodově se také dotahují dvacetibodové celky jako je pražská Sparta a Kladno. Chemici po sedmi kolech neztratili ani bod a drželi tak dlouhou výherní sérii. Tu ale zastavily Pardubice, které doma vyhrály 3:1 a staly se tak prvním týmem, který v nové sezóně obral Severočechy o body. Žlutočerní poté nestačili na Mladou Boleslav, která vyhrála 3:2 po prodloužení. Litvínovský led pak vyloupila Sparta po výsledku 4:2 a naposledy znovu doma Verva prohrála 1:4 s Vítkovicemi. V dnešním utkání tak budou chtít po sérii proher zase uspět, aby se dostali na další úspěšnou vlnu.

    Nejproduktivnější hráči

    Jared McIsaac 3+6
    Petr Koblasa 4+4
    Nicolas Hlava 2+6
     
    Hezký páteční večer přeji všem příznivcům hokeje. Dnes je na programu další kolo české extraligy a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy HC VERVA Litvínov a HC Kometa Brno.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
     

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky:


    HC VERVA Litvínov:
    HC Kometa Brno: