Kladno – Mladá Boleslav 0:0 (16:00) | Liberec – Motor ČB 0:0 (16:00) | Mountfield HK – Vítkovice 0:0 (16:00)
Plzeň – Olomouc 0:0 (16:30) | K. Vary – Pardubice 0:0 (17:00) | Třinec – Litvínov 0:0 (17:00)
Kometa Brno – Sparta 0:0 (17:00)
před zápasem
HC Kometa Brno
0:0 (-:-, -:-, -:-)
HC Sparta Praha
Neděle 20.10.2024, 17:00 • Winning Group Arena • Tipsport extraliga • 13. kolo
Vsaďte si
Videopřenos
Partner:
     
    HC Sparta Praha:

    Pražané jsou každoročně ambiciózní, na titul už ale v hlavním městě čekají dlouhých 17 let. Blízko finálové účasti byli v uplynulém play-off, ale Oceláři z Třince předvedli fenomenální obrat, když otočili nepříznivě se vyvíjející sérii z 0:3 na 4:3. Na Spartu tak zbyly bronzové medaile.

    Do nové sezony posílila Sparta Tomášem Hykou, kterému předčasně vypovědělo smlouvu Dynamo, Hyka se v novém klubu rychle aklimatizoval, aktuálně vede produktivitu týmu s bilancí 5+4. Slibně sezonu rozjel i Kryštof Hrabík, kterého si Sparta vyhlédla už na začátku roku v Plzni, momentálně má na kontě 5 branek a další 3 asistence. Předpoklady ofenzivní opory znovu naplňuje i Filip Chlapík (3+5). Útok Sparty disponuje silnými osobnostmi, i proto je překvapivé, že v pátečním kole na ledě Hradce Pražené neskórovali, k tomu ještě připočtěme solidní úspěšnost v přesilovkách na hodnotě 25 %.

    Sparta těží i z útočné podpory obránců, vyslat nechytatelnou střelu umí Aaron Irving (4+2). Zajímavá je akvizice z Finska, nabídku působení v české metropoli vyslyšel mistr finské nejvyšší soutěže Valtteri Kemiläinen. Vysokému ice-timu se těší exbrněnský zadák Jakub Krejčík. Trenéři ale momentálně postrádají reprezentanta Michala Kempného, jeho start v nedělním střetnutí na Moravě je při nejmenším nejistý. Spolehnout se pražský tým může na brankáře Josefa Kořenáře, zvlášť když se zraněním nadále laboruje Jakub Kovář, Kořenář drží Spartu díky vysoké úspěšnosti zákroků přesahující 93 %l, co se týče průměru inkasovaných branek, je jihlavský odchovanec nejlepší ze všech brankářů soutěže s hodnotou 1.30. Nepovedený duel na ledě Hradce pak chytal nadějný Tomáš Volevecký. (19:31:39)
     
    HC Kometa Brno:

    Brňané půjdou na Pražany s povedenou domácí sérii v zádech. V posledních čtyřech duelech se modrobílí pokaždé po konci zápasu radovali se svými fanoušky, když postupně zdolali Pardubice, České Budějovice, Vítkovice i nepříliš oblíbenou Mladou Boleslav. Nyní si chtějí svěřenci Kamila Pokorného posvítit na Spartu.

    V pátečním kole Kometa bojovala na severu Čech, v Litvínově držela s domácím lídrem tabulky krok po čtyřicet minuty hry, ale v závěrečné pasáži domácí odskočili a ponechali si tři body v domácím prostředí. Nicméně i ve druhém utkání po návratu do Komety skóroval Peter Mueller, zdá se tedy, že by opravdu mohl pomoci k navýšení brněnské produktivity.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
     

    Jakub Ruč

    Branky a nahrávky:


    HC Kometa Brno:
    HC Sparta Praha: