Slavia – Vsetín 0:0 (15:00) | Zlín – Litoměřice 0:0 (16:00) | Jihlava – Třebíč 0:0 (16:30)
Přerov – Prostějov 0:0 (17:00) | Sokolov – Poruba 2011 0:0 (17:00) | Pardubice B – Frýdek-M. 0:0 (17:00)
Chomutov – Kolín 0:0 (17:30)
před zápasem
HC Slavia Praha
0:0 (-:-, -:-, -:-)
VHK ROBE Vsetín
Sobota 12.10.2024, 15:00 • Zimní stadion Eden • Maxa liga • 11. kolo
Vsaďte si
Videopřenos
Partner:
     
    Slávisté duel odehrají ve speciálních růžových dresech. Podpoří tak kampaň Růžový říjen, která se zaměřuje na prevenci rakoviny prsu a varlat. Dresy potom Pražané věnují do aukce, jejíž výtěžek poputuje na konto neziskové organizace Loono, která se zaměřuje právě na prevenci zmiňovaného onemocnění. (15:30:12)
     
    V minulé sezóně se soupeři střetli celkem čtyřikrát. V prvních třech duelech slavil vítězství Vsetín (7:4, 3:2, 3:2). Poslední střetnutí opanovali hokejisté Slavie (3:0).
     
    Jako hostující celek se v Edenu představí VHK ROBE VSETÍN, aktuálně třetí tým ligové tabulky se ziskem 20 bodů, od lepšího umístění Valachy dělí pouze horší skóre oproti výše postaveným soupeřům.

    Úspěšnost přesilovek Vsetína činí 15,38 procent. Podobně jako slávistům se Valachům příliš nedaří v oslabeních, kterých zatím ubránili 75 % – v této statistice jsou po Pražanech druzí nejhorší v lize.

    Hosté se mohou pyšnit dvěma hráči, kteří se dělí o pozici lídra bodování celé soutěže. Luboš Rob zatím nasbíral 11 kanadských bodů, stejně jako jeho kolega Pavel Klhůfek (oba 4+7). Zmínění útočníci jsou zároveň nejproduktivnějšími střelci týmu, stejně branek má na kontě ale také obránce Matěj Stříteský (4+4). V tabulce plus/mínus jsou na tom nejlépe Luboš Rob a Tomáš Jandus (oba +5).


    Vsetínští hokejisté mají před sobotním zápasem o den delší prostor na regeneraci než domácí. Svůj duel 10. kola totiž odehráli už v úterý, kdy na domácím kluzišti porazili Chomutov 4:2.
     
    Domácím vyzyvatelem je tým HC SLAVIA PRAHA. Sešívaní zatím vybojovali 16 bodů a okupují pátou pozici v tabulce.

    Zejména v úvodních několika zápasech sezóny se mohli spoléhat na skvělá čísla v přesilovkách, v posledních třech duelech ale vyšli v početních výhodách na prázdno. I přesto mají letos úspěšnost využití 21,88 %. O poznání hůře se jim daří ubránit oslabení. V této herní situaci jsou s úspěšností 65,52 % nejhorší v soutěži.

    Nejvíce kanadských bodů v kádru Pražanů má na svém kontě útočník Roman Přikryl, který se sice letos ještě netrefil, už 9 branek ale připravil pro své spoluhráče. Nejlepším střelcem je pětigólový Martin Novák (5+2), který ve středu na ledě Prostějova zaznamenal svůj jubilejní 700. start v soutěži. V tabulce plus/mínus jsou na tom ze slávistů nejlépe obránce Jiří Stejskal a forvard Vojtěch Polák (oba +5).

    V posledním ligovém kole sešívaní zavítali do Prostějova, kde ve středu vybojovali vítězství 2:1 po prodloužení.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
     

    Jiří Petr

    Branky a nahrávky:


    HC Slavia Praha:
    Trenér: Aleš Totter

    VHK ROBE Vsetín:
    Trenér: Jiří Weintritt