Val. Meziříčí – Havlíčkův Brod 0:0 (17:00) | Šumperk – SHKM Hodonín 0:0 (17:00) | Kadaň – Ústí n/L 0:0 (17:00)
Hronov – Benátky n/J 0:0 (17:00) | Žďár n/S – Opava 0:0 (17:30) | Vel. Meziříčí – Vyškov 0:0 (17:30)
Znojmo – Havířov 0:0 (17:30) | Technika Brno – Nový Jičín 0:0 (18:00) | Cheb – Mostečtí Lvi 0:0 (18:00)
Kralupy n. Vltavou – Kobra 0:0 (18:00) | Tábor – Příbram 0:0 (18:00) | Řisuty – Děčín 0:0 (18:30)
před zápasem
HC Tábor
0:0 (-:-, -:-, -:-)
HC Baník Příbram
Sobota 21.09.2024, 18:00 • Zimní stadion Tábor • 2. liga skupina Západ • 2. kolo
Vsaďte si
Videopřenos
Partner:
     
    Dnešní utkání v Táboře bude mít navíc také charitativní punc. Jihočeský klub se totiž pod záštitou hejtmana kraje Martina Kuby rozhodl uspořádat charitativní sbírku na pomoc obětem zasaženými povodněmi. Klub samotný k tomuto účelu navíc uvolní část výtěžku z prodeje vstupenek.

    „Společně s panem hejtmanem Martinem Kubou poté rozhodneme o tom, kam bude nejvhodnější tyto finanční prostředky umístit,“ uvedl Michal Šušák, předseda klubu HC Tábor. (14:33:35)
     
    HC BANÍK PŘÍBRAM

    Hosté od řeky Litavky se do 2. ligy vrátili od sezony 2019/20 a téměř ihned se z tohoto týmu stal postrach i těch nejsilnějších skvader. Za několik let vzájemného zápolení se navíc utvořila nevídaná rivalita mezi dnešními soupeři a jejich vzájemné zápasy často patří k divácky tomu nejatraktivnějšímu, co může tato soutěž nabídnout.

    Podobně jako tomu bylo u Kohoutů, i v Baníku se přes léto hráčský kádr pozměnil. Tým opustili například obránci Dominik Havelka a Filip Patzelt, v útoku už pak neuvidíme Richarda Pětníka, Jana Bečváře nebo Jaroslava Chloubu.

    Velmi silné a zkušené jádro týmu však pokračuje a k tahounům, kterými jsou například obránce Daniel Krejčí, nebo útočníci Petr Kafka a Josef Hasman, přibylo několik mladých, leč druhou (mnohdy i první) ligou ostřílených borců. Mezi výrazné tváře se ihned zařadil centr Tomáš Pěnička, v útoků jej doplní taktéž třeba Tomáš Labuzík, nebo odchovanec pražské Slavie Matěj Kvasnička.

    Taktéž Příbramští své úvodní utkání nové sezony zvládli dotáhnout do vítězného konce. Cesta k prvním třem bodům ale byla jistě o něco trnitější, než si sami hráči a trenéři představovali.

    Předešlé utkání:
    HC Baník Příbram – HC Řisuty 5:3
     
    HC TÁBOR

    Tradiční účastník 2. hokejové ligy bude i letos žhavým adeptem na výherce celé soutěže a postupu do MAXA ligy. Vylepšením před sezonou totiž prošel nejen domácí stadion, jehož ledová plocha byla zmenšena a kolem hřiště osazeny mantinely, který splňují extraligové normy. Hlavní změnou je obměna a vylepšení kádru týmu a jeho profesionalizace.

    Po konci loňské sezony, kterou Kohouti, vzhledem k vytyčeným cílům, museli hodnotit jako neúspěšnou, totiž skončilo několik dosavadních opor a dlouholetých stabilních hráčů týmu. Odchod totiž ohlásili například brankář David Gába, obránce Kamil Černý, nebo útočníci Ondřej Šulek a kapitán týmu Radek Seidl.

    Táborští činovníci však nezaháleli a k ohlášenému útoku na postup doplnili mužstvo o několik zajímavých jmen. Brankoviště týmu nyní po boku Matěje Žajdlíka hájí mladík s velkým talentem Oliver Šatný, obranný val vyztuží ještě vloni extraligový David Štich, nebo prvoligový Lukáš Kříž. V útočných řadách pak nově najdeme jména jako Jakub Matai, Tomáš Doležal, či Jan Hruška!

    Hned v prvním utkání sezony pak Táborští předvedli, že na útočnou sílu budou velmi spoléhat a nováčkovi ligy SK Kadani přibalili na cestu domů 9 gólů.

    Předešlé utkání:
    HC Tábor – SK Kadaň 9:2
     
    Hezký sobotní podvečer, vážení sportovní diváci. Hokejová sezona 2024/25 odstartovala napříč všemi českými soutěžemi a my dnes v rámci 2. kola 2. ligy budeme sledovat utkání, které bude jistě jedním ze šlágrů dne. Do Tábora totiž zavítá rival z Příbrami!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
     

    Filip Hanousek

    Branky a nahrávky:


    HC Tábor:
    Trenér: Richard Lobo

    HC Baník Příbram:
    Trenér: Radek Bělohlav

    Rozhodčí: Matoušek – Tvrdík, Brtník