Motor ČB – K. Vary 0:0 (12:00) | Jihlava – Kometa Brno 0:0 (12:00) | Přerov – Třinec 0:0 (12:00)
Kladno – Plzeň 0:0 (14:00) | Berani Zlín – Poruba 0:0 (odl.) | Vítkovice – Tábor 0:0 (15:30)
Mladá Boleslav – Slavia 0:0 (16:15) | Pardubice – Mountfield HK 0:0 (16:15) | Liberec – Sparta 0:0 (16:30)
Pilsen Wolves – HC Litvínov 0:0 (18:20)
před zápasem
BK Mladá Boleslav
0:0 (-:-, -:-, -:-)
HC Slavia Praha
Sobota 05.10.2024, 16:15 • ŠKO-ENERGO Aréna, Mladá Boleslav • Extraliga dorostu • 10 • Skupina A
Videopřenos
Partner:
     
     x

    Jelikož vstupujeme do druhé třetiny základní části, tak se všechny týmy budou v následujících týdnech potkávat již podruhé v rámci jedné sezony. Úvodní vzájemný duel našich dnešních soupeřů se odehrál hned v rámci 1. kola dorostenecké extraligy ve čtvrtek 5. září v Edenu.

    Jak vypadal?

    HC Slavia Praha – BK Mladá Boleslav 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)

    Branky a nahrávky: 47. Mikš (Slížek, Skyba) – 11. Novotný (Ždanov), 30. Vasiak (Vrbata, Matějka), 46. Vasiak (Vrbata).

    SLA: Štěpánek – Filip, Hess, Oh, Skyba "C", Verbeščuk, Švec, Malacha – Švancar "A", Ducháček, Holejšovský – Slížek, Egart "A", Malacha – Mach, Mikš, Keller – Janoušek

    MBL: Martínek – Čermák "A", Dvořák J., Hora, Konvalinka, Piskač, Kříž – Chabada, Matějka "A", Hanyš "C" – Vasiak, Vrbata, Musil – Hrouda, Dvořák T., Ždanov – Vovsík, Novotný

    Rozhodčí: Šmika – Žídek, Figer.

    Vyloučení: 3:5.
    Využití: 1:1. V oslabení: 0:1.

    Střely na branku: 23:35
    Průběh zápasu: 0:3, 1:3. (15:57:49)
     
     BK MLADÁ BOLESLAV

    Bruslaři na domácím ledě budou na dálku bojovat s karlovarskou Energií o samotné první místo, zelenobílí jsou totiž aktuálně na 2. pozici s dvoubodovou sekerou na suverénní Západočechy. Na svém kontě mají svěřenci Martina Škalouda 24 nahraných bodů (z možných 27) při skóre 43:18.

    Posledním odehraným zápasem mladoboleslavské party zůstává čtvrteční předehrávka, v níž Bruslaři doma hostili pražskou Spartu. Hosté sice po prvním dějství vedli, v prostřední části ale domácí Boleslav třemi góly obrátila skóre a bez větších potíží dokráčela ke třem bodům – 4:1.

    Jeden pražský soupeř už odjel s nepořízenou, Bruslaři si dozajista budou chtít vyšlápnout i na toho druhého. Podaří se jim uspět?
     
     HC SLAVIA PRAHA

    Slavia Praha by si určitě představovala působit jinde než v grupě čtyř celků, jež zaujímají 5. až 8. pozici a dělí je od sebe maximálně dva body. Slavia je z nich zatím nejlepší na 5. pozici se ziskem 12 bodů. Ačkoliv taková pozice stačí pro účast v nadstavbě o pořad pro play-off, bude pro Pražany výhodnější nahrát na své pronásledovatele nějaký náskok.

    K tomu učinili první krok v pátečním duelu v Českých Budějovicích, kde sice zaspala úvod, ale do 10. minuty stačila otočit vývoj utkání ve svůj prospěch. Nakonec zvítězila 4:1, tedy stejným poměrem, jakým Boleslav porazila Spartu.

    A tak se zrovínka nabízí pro Slavii možnost odlepit se od svého pražského rivala, jenž je na 8. místě. Ale v Boleslavi je nečeká lehký zápas.
     
    Během sobotního odpoledne se ve ŠKOENERGO Aréně domácí BK Mladá Boleslav utká s hostem z hlavního města. Bruslaři po čtvrtečním duelu se Spartou vyzvou jejího úhlavního rivala – tým HC Slavia Praha.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z dalšího zápasu dorostenecké extraligy. Utkání začíná v 16:15.
     
     

    Lukáš Chuchválek

    Branky a nahrávky:


    BK Mladá Boleslav:
    HC Slavia Praha:

    Rozhodčí: Macel – Řezníček, Boček