Pardubice – Přerov 0:0 (15:00) | Pilsen Wolves – K. Vary 0:0 (16:35) | Liberec – Plzeň 0:0 (17:00)
Berani Zlín – Vítkovice 0:0 (17:00) | Kladno – Slavia 0:0 (18:00) | Poruba – Kometa Brno 0:0 (18:00)
Jihlava – Třinec 0:0 (18:00) | Sparta – HC Litvínov 0:0 (18:15)
před zápasem
HC Sparta Praha
0:0 (-:-, -:-, -:-)
HC Litvínov
Pátek 18.10.2024, 18:15 • Sportovní hala Fortuna, Praha - Holešovice • Extraliga dorostu • 12 • Skupina A
Videopřenos
Partner:
     
    Dnešní soupeři jsou tabulkovými sousedy a dělí je pouze jediný bod, což naznačuje, že bychom mohli být svědky dalšího vyrovnaného souboje.

    Budeme hrát o hodně důležité body, protože sparťané se v případě vítězství mohou posunout do elitní pětky, která má zajištěné místo v playoff. Naopak Litvínov si své místo v případě výhry může upevnit a navýšit náskok na své pronásledovatele. (17:22:05)
     
    Vzájemné zápasy

    Oba týmy už se spolu v sezoně jednou potkaly. Stalo se tak v rámci 3. kola a na litvínovském ledě jsme viděli velmi vyrovnanou bitvu. Sparťané dvakrát vedli, jednou dokonce o dvě branky, protože ale chemici dokázali v obou případech vyrovnat, pokračovalo se do prodloužení a nakonec až do nájezdů. V těch zaznamenal vítěznou branku a vystřelil domácím bonusový bod Dominik Skála.
     
    HC Litvínov

    Litvínovští se v tabulce zatím se čtrnácti body nacházejí o jednu příčku výše, než jejich dnešní soupeř, tedy na 5. pozici. Hokejisté z Podkrušnohoří zatím vyhráli pět utkání, z toho čtyři po základní hrací době, jedno až po nastavení. Naposledy Litvínov přivítal na svém ledě průběžně druhou Mladou Boleslav, ale přestože díky Adamu Klempířovi ve druhé třetině stáhli domácí ztrátu na rozdíl jediné branky, nakonec prohráli 2:4. O kolo dříve si chemici taktéž poradili s nováčkem Pilsen Wolves 3:0 a během prvního říjnového zápasu Litvínovští dokonce potrápili lídra z Karlových Varů, se kterým ale nakonec prohráli o jediný gól 2:3, přestože v zápase vedli. Nejproduktivnějším hráčem Litvínova je Jakub Petružálek (4+5).
     
    HC Sparta Praha

    Sparťanská družina se zatím nachází se ziskem třinácti bodů na 6. místě tabulky skupiny A. Svěřenci Richarda Žemličky dokázali v dosavadním průběhu vyhrát čtyři zápasy, z toho tři po základní hrací době, jeden po prodloužení. Poslední vítězství si Pražané připsali v rámci posledního kola na domácím ledě proti Pilsen Wolves, které po obratu porazili vysoko 6:1. Proti týmům z nejvyšších pater se ovšem sparťanům zatím nedařilo. Nejvýše postaveným týmem, který dokázala Sparta obrat alespoň o bod, byl průběžně čtvrtý Liberec. Lídrem kanadského bodování mezi sparťany je kapitán Radek Nejedlý (7+10).
     
    Hezký páteční podvečer z holešovické Sportovní haly Fortuna, kde se v rámci dalšího kola dorostenecké extraligy střetne domácí Sparta proti chemikům z Litvínova.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:15.
     
     

    Alžběta Žižková

    Branky a nahrávky:


    HC Sparta Praha:
    Trenér: Richard Žemlička

    HC Litvínov: