Poruba – Třinec 1:2 (po pr.) | Plzeň – Slavia 4:1 (kon.) | Kometa Brno – Přerov 7:1 (kon.)
Vítkovice – Mountfield HK 1:4 (kon.) | Jihlava – Tábor 5:6 (po pr.) | Berani Zlín – Pardubice 2:5 (kon.)
HC Litvínov – Motor ČB 1:5 (kon.) | Liberec – Mladá Boleslav 1:4 (kon.) | Pilsen Wolves – Kladno 3:1 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
7:1 (1:0, 3:0, 3:1)
HC ZUBR Přerov
Sobota 21.09.2024, 13:15 • Sportovní centrum Lužánky • Extraliga dorostu • 6 • Skupina B
Partner:
     
    I v závěrečném dějství bylo vidění velké množství vstřelených branek, o čemž mimo jiné svědčí i závěrečný výsledek. Vše začalo prvním gólem Přerovských, když Denys Hvozděv protlačil kotouč za brankovou čáru svojí pohotovou střelou z předbrankového prostoru. Následovala rychlá odpověď ze strany Brna v podobě Vojtěcha Kubína, jenž po rychlém přesunu hry do obranného pásma hostí překonal strážce přerovské svatyně. Dalším střelcem dějství se pak stal opět Oliver Šichtař, poté, co hostující Slavík nedostáhl na jeho nahození od levého kruhu a vše zakončoval v závěru celého střetu Šimon Daněk, když jej ke střele vybídnul Kumstát svým pasem zpoza branky. Děkuji za sledování dnešního textového přenosu a uvidíme se příště u dalších mládežnických utkání. Na shledanou! (15:39:45)
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Jakub Polák vypálil na klec Zubrů, k další akci se však již ani jedno z mužstev nedostalo.
     
    59:38
    Blížíme se k závěrečnému hvizdu, vhazuje se před Slavíkem.
     
    59:02
    Probíhá poslední minuta utkání! Brňané kombinují před přerovskou klecí pročež po střele jednoho z hráčů Komety je Slavík nucen přerušit hru přikrytím kotouče.
     
    58:14
    Ihned v úvodu přesilové hry domácích se daří Zubrům osvobodit vyhozením kotouče přes celé kluziště až k Javorkově kleci.
     
    57:58
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Filip Bednárek – 2 min., krosček.
    55:08 Šimon DANĚK - 7:1
     
    55:08
    5/5
    Kometa právě vstřelila branku!
    A ihned vzápětí tu máme další branku na straně Brna! Kumstátovi přistál kotouč ve chvíli, kdy se nacházel za brankou přerovských Zubrů. Odtamtud následně našel svým přesným pasem hůl ŠIMONA DAŇKA najíždějícího středem hřiště a ten již posléze jen vyslal kotouč mimo Slavíkův dosah. Asistence: Jakub Kumstát, Tomáš Petrčka.
    Daněk Š., Kumstát J., Petrčka T., Hoďovský A., Polák J.
    Vyroubal S., Hilšer O., Holubář Š., Špičák J., Hvozděv D.
    53:26 Oliver ŠICHTAŘ - 6:1
     
    53:26
    4/4
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brňané si připisují již šestou branku v tomto utkání! Po několika kombinacích v obranném pásmu Přerova vyslal nahození z otočky od levého kruhu Slavíkovým směrem OLIVER ŠICHTAŘ. Kotouč posléze prolétl do svatyně hostí podél bližší tyčky. Bez asistence.
    Šichtař O., Hoďovský A., Polák J., Kukleta J.
    Harásek J., Macháček V., Holubář Š., Holub A.
     
    53:04
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Samuel Vyroubal – 2 min., krosček.
     
    52:31
    Židlík vybojoval kotouč v souboji u mantinelu a umožnil tak Přerovu sehrát několik kombinací. Na branku vypálil od modré Kryštof Faltýnek, avšak brněnskou klec těsně minul.
     
    52:20
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Jaroslav Panasenko – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    51:31
    Do slibné situace v podobě přečíslení dva na jednoho se nyní dostal Richard Halaš ve spolupráci s Tobiasem Krämerem. Na střelu druhého zmiňovaného byl však Slavík pohotově připraven, díky čemuž kotouč zkušeně vyrazil.
     
    50:29
    Kubín nahodil kotouč do předbrankvého prostoru, kde jej nabídl k teči dalšímu z brněnských forvardů, za brankovou čáru však kotouč tentokráte nedoputoval.
     
    49:48
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Jan Kerbler – 2 min., nedovolené bránění.
     
    49:28
    Michal Hartl zavezl po pasu Petrčky kotouč do obranného pásma Zubrů a vypálil od pravého kruhu, na Slavíka ovšem tentokrát nevyzrál.

    Eliška Knapková

    Branky a nahrávky: 18. Hartl (Halaš), 21. V. Kubín, 25. Halaš (Hartl, Panasenko), 40. Šichtař (V. Kubín, Petrčka), 48. V. Kubín (Kerbler, Krämer), 54. Šichtař, 56. Daněk (Kumstát, Petrčka) – 48. Hvozděv (Vyroubal, Židlík)


    HC Kometa Brno: Javorek (Kotas) – Krämer, Bína, Zuščák, Panasenko, Hoďovský, Polák, Beroun – Kerbler (C), V. Kubín (A), Šichtař – Selič, Hartl, Halaš – Kukleta, Daněk (A), Kumstát – Petrčka.
    Trenér: David Pazourek

    HC ZUBR Přerov: O. Slavík (J. Trnka) – A. Holub, Špičák, Kočara, Holubář, Janeba, Faltýnek – Židlík, Harásek, Hvozděv – Hilšer, Bednárek, Brovják (C) – Macháček, Vyroubal (A), J. Kůrka – Kopec.
    Trenér: David Kudělka

    Rozhodčí: Pavel – Husák, Bejček