Chrudim – Zlínsko 1:7 (kon.) | Bohemians 1905 – Trenčín 4:0 (kon.) | Hr. Králové – Táborsko 0:0 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
0:0 (0:0)
FC SILON Táborsko
Neděle 14.07.2024, 17:00 • Malšovická aréna, Hradec Králové • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání sledovalo 1 991 diváků. (19:10:17)
     
    Na hřišti ještě probíhají doplňující cvičení po fyzické stránce, stejně tak jako přátelská rozprava Adama Zadražila s gólmany Táborska. Vždyť Zadražil v Táborsku fotbalově vyrůstal. Stadion se však až na výjimky vyprázdnil, což je signál pro to, abych se s vámi rozloučil. Východočeši zahájí ostrou sezonu v neděli 21. července od 20:00 s Teplicemi.

    Mějte krásný zbytek víkendu, užijte si sledování finále Eura, ať už fandíte komukoli a někdy příště se budu u fotbalu z Hradce opět těšit napočtenou!
     
    Hradečtí v závěru sice tlačili, jenže nejen v závěrečném pětiminutovém nastavení bezgólový stav nezlomili. Druhý poločas byl oproti tomu prvnímu unylejší a s menším počtem šancí. Skvělou premiéru mohl mít po čtvrthodině pobytu na hřišti Matěj Náprstek, ve zřejmě největší šanci celého utkání ale nechal vyniknout solidně chytajícího Pastornického. Co se brankářů týče, šanci dostal na poslední půlhodinu hry i Patrik Vízek, nemusel však fakticky řešit nějakou výraznější šanci. Celou přípravu tak Votroci končí s bilancí dvou remíz a jedné výhry.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Ten ale oslabí taktické střídání Táborska. Místo Kateřiňáka nastoupí na závěrečné minuty Matyáš Coňk.
     
    90+4
    Ani další průnik do šestnáctky neskončil výraznější šancí. Hosté jenom odkopli míč na protější polovinu, znovu ale budou čelit tlaku.
     
    90+3
    Táborsko bylo sevřené v hlubokém bloku, jedna nepřesná nahrávka krosem ale stačila k rychlému výpadu. Ten sice začal nadějně, na druhou stranu ale rychle skončil.
     
    90+2
    I tak ale nápor Votroků pokračuje. Bude to další rohový kop, akorát z druhé strany hřiště.
     
    90+1
    Krejčí neměl komu hodit míč na vhazování, naštěstí byl ale rozhodčí uvědomělejší oproti svému rakouskému kolegovi a trest v podobě žluté karty hradeckého hráče nestihl.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje pět minut.
     
    89
    Střídání v týmu FC SILON Táborsko:
    ze hřiště odchází Mach, přichází Schindler.
     
    89
    Čmelík se rozhodl pro individuální řešení akce zhruba na 30 metrech od soupeřovy branky. Místo přihrávky zvolil tvrdou střelu, která v první chvíli vypadala všelijak, ale nakonec letěla jenom kousek nad břevno Kerlovy kasy!
     
    88
    Obrana Táborska zcela zapomněla na levou stranu, kde se nacházel zcela osamocený Krejčí. Ten tak měl dost času na přihrávku, navíc do ideálního prostoru před branku. Jenže nikdo z jeho spoluhráčů prostor nezavíral a hosté celou situaci ustáli!
     
    87
    Novák dal hodně těžkou malou domů Kerlovi, který byl už pod tlakem. Proto jenom odkopl na levou stranu do zámezí, aby z celé situace nevznikla větší pohroma.
     
    86
    Další nepřesnost v kombinaci otupuje závěrečný nápor Hradce. Tentokrát to byl Čmelík, který sice sehrával na přední tyč pro Haise, ale přihrávce chyběla větší razance.
     
    85
    Ani z rohu se nic zásadnějšího neurodilo. Sice to chvíli vypadalo nadějně, když Náprstek zavíral zadní tyč, jenže nedostal přesný balon.
     
    84
    A na ní naváže hned rohový kop, neboť napoprvé to táborská obrana zvládla.
     
    83
    Tvrdý zákrok skluzem na Čmelíka předvedl Petr Heppner, jenž si tak již po necelých dvou minutách na hřišti vysloužil žlutou kartu. Hradec tak bude zahrávat další standardní situaci.
     
    81
    Střídání v týmu FC Hradec Králové:
    ze hřiště odchází Tusjak, přichází Heppner,
    ze hřiště odchází Koné, přichází Skopec,
    ze hřiště odchází Pastornický, přichází Kerl.

    Tomáš Kalas

    Branky:

    Karty:   56. Varačka (TAB), 83. Heppner (TAB)


    FC Hradec Králové: Zadražil (65. Vízek) – Vlkanova (65. Šašinka), Čihák, Dancák, Spáčil (79. Holovackij), Juliš (65. Hais), Harazim (65. Čmelík), Kodeš (C) (65. Kaštánek), Horák (65. Krejčí), Koubek (46. Náprstek), Čech (79. Klíma)
    Náhradníci: Vízek, Vágner – Krejčí, Čmelík, Klíma, Holovackij, Hais, Kaštánek, Náprstek, Šašinka

    Trenér: David Horejš

    FC SILON Táborsko: Pastornický (81. Kerl) – Novák (C), Tusjak (81. Heppner), Bláha (61. Kopáček), Mach, Varačka, Nečas (67. Plachý), Kateřiňák, Dordič (76. Šplíchal), Koné (81. Skopec), Nsunzu
    Náhradníci: Kerl – Coňk, Plachý, Šplíchal, Skopec, Heppner, Schindler, Kopáček, Foltyn

    Trenér: Roman Nádvorník

    Rozhodčí: Orel – Slavíček, Beneš

    Diváci: 1 991