K. Vary – Mountfield HK 3:1 (kon.) | Rögle BK – Sparta 1:4 (kon.) | Třinec – HC Slovan 4:0 (kon.)
Vítkovice – Salzburg 6:1 (kon.) | K. Vary – HS Riga 1:3 (kon.) | Rögle BK – Ukrajina 0:9 (kon.)
Mountfield HK – HC Slovan 4:2 (kon.) | Sparta – Salzburg 3:4 (kon.) | Třinec – HS Riga 1:0 (2:1 po s.n.)
Vítkovice – Ukrajina 2:3 (0:1 po s.n.)
konec
HC Energie Karlovy Vary
3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
Mountfield HK
Sobota 17.08.2024, 08:00 • KV Arena, Karlovy Vary • President Cup
Partner:
     
    Co tento výsledek znamená pro vývoj ve skupině? Energie odskočila v tabulce od Mountieldu na rozdíl čtyř bodů, třetí Riga, čtvrtý Třinec a pátý Slovan mají shodně dva body, ale také jen dva odehrané zápasy.

    Energie může přijít o prvenství ve skupině pouze v případě, že Riga uhraje plný počet bodů v zápasech s Karlovými Vary i Třincem. (10:03:37)
     
    Energie v prvním dopoledním utkání ukázala, kdo bude velkým favoritem na zisk prvenství. Karlovarští byli po většinu zápasu lepším celkem, vytvořili si zasloužený třígólový náskok, který kosmeticky upravil až gólem z 54. minuty Pavelka.
     
    Nejlepší hráči zápasu: Tomáš Vrzal – Josef Flechtner.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Brzák mohl z střelou z pravého kruhu upravit skóre, ale jeho pokus na vzdálenější tyč brankář Psohlavec vyrazil mimo branku.
     
    59:29
    Východočeši mají problém dostat se do střelecké pozice. Energie dobře brání.
     
    58:54
    Trenéři Hradce Králové si vzali oddechový čas, aby se dohodli na závěrečných akcích. Brankář Růžička je na střídačce, Hradec to zkusí se šesti hráči v poli.
     
    58:53
    Sražená střela Vondrušky z pravého kruhu zamířila do ochranné sítě.
     
    57:45
    Kůrka se proháčkoval do útočného pásma, přes Kváše se kotouč dostal k Sedláčkovi, který vypálil prudce zápěstím z pravého kruhu, ale vedle vzdálenější tyče.
     
    56:43
    Nahození Vrzala od modré čáry tečoval jeden z hradeckých hráčů, ale ne tak špatně, aby jeho spoluhráč v bráně nestihl na změnu směru zareagovat. Růžička ulovil puk do lapačky.
     
    56:04
    Energie důležité oslabení přežila a do závěrečných minut jde s dvoubrankovým náskokem.
     
    55:53
    Nahození Novotného od modré čáry dolétlo jen k brankáři Psohlavcovi, který si střelu pohlídal.
     
    55:26
    Z levého kruhu pálil prudce Vondruška, ale brankář Psohlavec se stihl přesunout a střelu mířící do středu brány zachytit.
     
    53:57
    Mountfield si zahraje přesilovou hru, poté co Jäger podrazil soupeře mířícího z obranného pásma.
    53:48 PAVELKA - 3:1
     
    53:48
    Hradec právě vstřelil branku!
    I Východočeši se střelecky prosadili! V souboji Fedenciuce s Gombárem druhý jmenovaný zahrál puk přímo do jízdy hradecké dvojici, Bulat přihrál k levé tyči ONDŘEJI PAVELKOVI, který střelou z první uklidil puk za záda přesouvajícího gólmana! Asistence: Vojtěch Bulat – 3:1!
     
    53:23
    Růžička musel do akce, když zlikvidoval střelu Suchého z pravého kruhu. Neměl to vůbec jednoduché, protože před ním clonili dva hráči.
     
    52:49
    Sedláček hledal od zadního mantinelu přihrávkou před branku Kváše, tomu se puk zamotal mezi brusle. Kotouče se zmocnili Hradečtí.

    Igor Mainka

    Branky a nahrávky: 15. Kyncl (Vaníček, Vrzal), 20. Vaníček (Vrzal, Kyncl), 46. Kyncl (Hájek, Suchý) – 54. Pavelka (Bulat)


    HC Energie Karlovy Vary: Psohlavec, Maňák – Bauer, Bednář, Gombár, Hájek, Horáček, Kubík, Kůrka, Vrzal – Jäger, Kváš, Kyncl, Michalov, Sedláček, Staněk, Suchý, Suja, Šedivec, Švejcar, Vaníček, Zolnaj.
    Mountfield HK: Růžička, Vítek, Luňák – Pavlák, Flechtner, Zikmund, Novotný, Vencl, Šanc, Franc – Brzák, Klíma, Vondruška, Václavíček, Koklar, Dostálek, Sedláček, Šedivý, Bulat, Fedenciuc, Hofman, Pavelka.