Vítěz: M. Apithyová-Brunetová (FRA)
konec
Šavli žen si podmanila domácí francouzská reprezentace. Do finále se totiž probojovaly dvě zástupkyně této země, přičemž tou šťastnější byla nakonec Manon Apithyová-Brunetová, jež k týmovému stříbru a individuálnímu bronzu z Tokia přidala kov nejcennější, zatímco pro její krajanku Saru Balzerovou jde o druhé stříbro, právě také po úspěchu z týmové soutěže. Bronz a celkově už svou pátou olympijskou medaili urvala Olha Charlanová, přitom v souboji o bronz prohrávala s Jihokorejkou Čchö Se-pin už 5:11.
Vítěz: Cheung Ka Long (HKG)
konec
Dech beroucí koncovku mělo finále fleretu mužů. Za stavu 14:14 třikrát rozhodovalo video, aby nakonec rozhodčí přisoudil vítězný bod pro obhájce zlata Cheung Ka Longa z Hongkongu, který je prvním mužem od roku 1956, jemuž se něco takového povedlo. První velkou individuální medaili získal Ital Filippo Macchi, ale s hodně hořkou příchutí, protože nejednou doufal, že video rozhodne v jeho prospěch, navíc ve finále promrhal vedení 14:12. Bronz míří do USA zásluhou nasazené dvojky Nicka Itkina, který koncentrovaným výkonem zdolal Japonce Iimuru 15:12.

Hodí se připomenout, že v soutěži byl i český reprezentant Alexander Choupenitch, ten v osmifinále nestačil na Itala Bianchiho.