15:30 (SF) cz
Vítěz: J. Clarke (GBR)
konec
Známe dvanáctku postupujících do finále disciplíny K1 mužů. Nechybí mezi nimi český reprezentant Jiří Prskavec, který dojel na šesté pozici. Nejrychlejší ze všech byl domácí mladík Titouan Castryck, ale vinou dvou dotyků bral třetí pozici. Díky naprosto čisté jízdě opanoval semifinále Brit Joseph Clarke. Finále má také slovenské zastoupení, které pátou nejlepší jízdou vybojoval Jakub Grigar.

Bohužel přišly také tři penalizace po 50 sekundách, které se týkaly velkých kandidátů finále. Konkrétně se tak na posledních třech pozicích seřadili Peter Kauzer, Finn Butcher a Pedro Gonçalves.
17:30 (Fin)
Vítěz: G. de Gennaro (ITA)
konec
Česko stále čeká na svou první medaili na LOH v Paříži. Do Jiřího Prskavce se vkládaly velké naděje, ale obhájce zlata bohužel k rychlé jízdě přidal čtyři trestné sekundy, které ho nepustily výš.
Olympijským šampionem se stal po skvělé a bezchybné jízdě Giovanni de Gennaro z Itálie. Na toho o dvě desetiny nestačil ani domácí talent Titouan Castryck. Bronz míří překvapivě do Španělska zásluhou Echanize, jenž startoval úplně první.

Děkuji vám za pozornost.