konec
Iasmin Beatriz Soaresová Ferreiraová musí opět skousnout velmi hořkou pilulku v podobě klíčové prohry s Kellie Harriingtonovou z Irska! Ta jde ve svém tažení za obhajobou tokijského zlata již před poslední překážku, v úterý krátce po 23. hodině ji čeká finálový duel s první nasazenou dámou Wen-lu Jang. Ta dokázala irskou oponentku porazit ve finále MS 2016 a Harringtonová ji v dalším jistě velmi kvalitním utkání má co vracet.

To už je za mě pro dnešek vše, přeji top noc všem sportovním fanouškům!
konec
Proti Lin Yu Ting se v semifinále postaví do ringu Esra Yildiz Kahramanová! O vítězství nad brazilskou favoritkou a nasazenou čtyřkou Romeuovou rozhodla až v závěrečném třetím kole, v němž měla výrazně více sil a získala výhru u čtyřech z pěti arbitrů.
konec
Turnajovou jedničku Li Čchien vyzve Caitilin Parkesová! Australanka ve svém čtvrtfinále přejela čtvrtou nasazenou Maročanku Mardiovou 4:1 na body! Postupující mohutně slaví, vědoma si faktu, že i v případě semifinálové porážky získá bronzovou olympijskou medaili.
Vítěz: Čchang Jüan (CHN)
konec
Rozhodnutí bylo velmi těsné a o zlato si nakonec zabojuje turnajová osmička z Číny Čchang Jüan! Vyslovili se pro ni tři rozhodčí, dva body Severokorejce Pang k finále nestačí, bere bronz.
Vítěz: B. Bennama (FRA)
konec
Domácí borec Billal Bennama postupuje do finále! Po prohraném prvním kole se vzchopil a ve zbylých dvou kolech proti Reyesovi dominoval. Boxer z Dominikánské republiky však nemusí smutnit, bronz je na porážkou velmi pěknou útěchou.
Vítěz: S. Oumiha (FRA)
konec
Sanford vyhrál třetí kolo u čtyřech rozhodčích, leč nebylo mu to nic platné, protože v prvních dvou kolech dominoval Sofiane Oumiha, jenž zabojuje o zlato na domácích olympijských hrách.
Vítěz: N. Oralbay (KAZ)
konec
O zlato si zaboxuje Nurbek Oralbay! Podobně jako v prvním a druhém, tak i ve třetím kole si získal důvěru u třech bodových rozhodčích, právě výsledkem 3:2 postupuje! Pinales z Dominikánské republiky si na krk pověsí bronzovou medaili.
Vítěz: L. Dominguez (AZE)
konec
Do finále postupuje Loren Berto Alfonso Dominguez! Ázerbájdžánský boxer nebyl oproti Reyesovi aktivnější, ale podstatně přesnější, což přesvědčilo čtyři rozhodčí, jen jeden byl poslal dál nakonec bronzového Španěla.
konec
Po Tchaj-wance Lin Jü Tching a Turkyni Esře Yildizové Kahramanové jsme tedy v olympijském turnaji boxerek do 57 kg poznali zbylé dvě semifinalistky. Právě Filipínka Nesthy Peteciová a Polka Julia Szeremetová se proti sobě utkají o jedno z finálových míst.
konec
Velmi frustrovaná Wójciková opouští ring, tohle je opravdu krutá porážka po velmi dobrém výkonu polské bojovnice. Na kartách všech sudích hlasujících pro boxerku z Panamy rozhodl jediný bod, v součtu bodů je tak dokonce lepší Polka, které Maďarka Bekiová přisoudila mač 29:28, ale sudí z Tchaj-wanu Chan Chia Lin ji dokonce mač darovala jednoznačně 30:27 a Polka by tak na čistý součet vyhrála 143:142. Boxuje se nicméně samozřejmě na získané rozhodčí a ty jsou 3 na straně Bylonové, která jde do semifinále.

V semifinále Bylonovou vyzve první medailistka v historii uprchlického olympijského týmu kamerunská rodačka žijící ve Velké Británii Djaneková.

To už je za mě pro dnešek vše, přeji top den všem fanouškům ženského boxu.
Vítěz: H. Akbasová (TUR)
konec
Hatice Akbasová nepustila soupeřku do náporu, nenechala se pobláznit možnými přestřelkami a takticky předvedla svou převahu. Postupuje do finále po vítězství 3:2!
Vítěz: H. Dusmatov (UZB)
konec
Druhý nasazený Hasanboj Dusmatov vyhrál semifinále nad Davidem de Pinou 5:0 a postupuje do utkání o zlato!
Vítěz: E. Alvarez Borges (CUB)
konec
Erislandy Alvarez Borges vyhrál zápas proti Lašovi Gurulimu jednoznačně 5:0. Gruzínci byly ve třetím kole uděleny dokonce dvě osmičky.
Vítěz: O. Chyžnjak (UKR)
konec
Pasivní box Arlena Lopeze Cardony rozhoduje o postupu Oleksandra Chyžnjaka do finále! Ukrajinský boxer přebíral otěže ve druhém kole a ve třetím už byl lepší u všech rozhodčích! Vítězí 3:2!
Vítěz: L. Mullojonov (UZB)
konec
Postup do finále si zajistil poměrem 4:1 Lazizbek Mullojonov! Boltajevovi ani velká aktivita ve třetím kole nestačila k tomu, aby toto kolo získal pro sebe. Rozhodčí jej přidělili 3:2 Uzbekovi, který bude boxovat o zlato!