konec
Veronika Novotná se bohužel ohromně protrápila střelbou, strávila na střelnici celkem 2 minuty a 26 sekund a byla v této dovednosti takřka o minutu ze všech nejhorší. Bohužel tak navzdory slušnému běhu končí ve spojené čtvrté a páté disciplíně pětiboje poslední, celkově je 14. a do finálového závodu se navzdory výtečnému výkonu v prvních třech disciplínách nepodívá.

Zítra naopak uvidíme v akci Lucii Hlaváčkovou, která mezi elitu dokázala proklouznout ze šestého místa skupiny A.

To už je za mě pro tento přenos vše, přeji top den všem fanouškům moderního pětiboje.
17:30 (ome)
Vítěz: A. el-Džendí (EGY)
konec
Světový rekord v moderním pětiboji byl pokořen, Ahmed el-Džendí suverénně triumfuje rozdílem 13 sekund a 38 setin nad Japoncem Satem a bere zlatou olympijskou medaili s krásným ziskem 1555 bodů! Egypťan byl stoprocentní na koni, vyhrál šerm a tak i přes až šestou nejrychlejší plavbu a 11. běh v němž na střelnici na nejlepšího Sea ztratil 14 sekund bez potíží triumfuje.

Vůbec nejlepší výkon v běhu a střelbě předvedl Emiliano Hernandez z Mexika, který se i navzdory nevydařené jízdě i základnímu kolu šermu málem vyhoupl na medailové příčky.

Ty ale nakonec uhájili s 100% muži z jízd Taišu Sato, který se zaskvěl při šermu i v běhu a Ital Milan, jehož doménou byli kromě jízd plavba a běh.

To už je pro tento přenos vše, přeji každému top noc.