konec
Ve finále mužské taekwondistické kategorie nad 80 kil změří síly íránský bojovník Arian Salimi, který ve svých teprve dvaceti letech předvádí neskutečné výkony a parádně navazuje na bronz z loňského mistrovství světa, a o pouhý rok starší Brit Caden Cunningham, který letos dokázal ovládnout závod Grand Prix v Římě a zde v Paříži došel až do finále.

Do zápasů o bronz postupuje přímo nasazená jednička z Nigerie Cisse a Chorvat Šapina, který byl od finále opravdu kousíček, přes opravy se pak musí kvalifikovat kvarteto Alba, Issoufou, Rafalovič a Sansores.

To už je za mě pro tento přenos vše, přeji top den každému čtenáři!
konec
Do finálového závodu žen v kategorii nad 67 kil postoupila domácí reprezentantka Althea Laurinová, bronzová dáma z Tokia a úřadující mistryně světa v kategorii do 73 kil. Její soupeřkou bude dnes výborně rozjetá Svetlana Osipovová, mistryně světa z roku 2022 v kategorii nad 73 kil a úřadující vicemistryně téže kategorie.

V boji o bronz se s vítězi opravných duelů utká přemožitelka Osipovové z loňského finále MS Nafia Kus Aydinová a stříbrná dáma z tokijských her I Da-pin.

Do posledního zápasu právě prostřednictvím Korejky I Da-pin žily naděje na postup české taekwondistky Petry Štolbové do oprav, tam nicméně nakonec směřuje kvarteto Brandlová, Abdusalomovová, Bathily Akfová a McGowanová.

To je z tohoto přenosu vše, přeji top den všem fanouškům taekwonda.
Vítěz: A. Salimi (IRI)
konec
Konečné pořadí
1. Arian Salimi (IRI)
2. Caden Cunningham (GBR)
3. Cheick Sallah Cisse (CIV)
3. Rafael Alba (CUB)
5. Ivan Sapina (CRO)
5. Carlos Sansores (MEX)
7. Abdoul Issoufou (NIG)
7. Nikita Rafalovič (UZB)
Vítěz: A. Laurinová (FRA)
konec
Konečné pořadí
1. Althea Laurinová (FRA)
2. Světlana Osipovová (UZB)
3. I Ta-bin (KOR)
3. Nafia Kus Aydinová (TUR)
5. Rebecca McGowanová (GBR)
5. Lorena Brandlová (GER)
7. Astan Katherine Bathilyová (CIV)
7. Munira Abdusalomovová (TJK)