US Open - muži (Tvrdý povrch)
3:0
6:4
6:2
6:4
Tomáš Macháč způsobil americkému publiku nepříjemné překvapení, když v roli outsidera porazil Sebastiana Kordu ve třech setech 6:4, 6:2 a 6:4.

Český tenista nezačal dobře, když prohrával 2:4, zbylé čtyři gemy ale urval pro sebe. Druhá sada byla nejjednoznačnější, berounský rodák v něm povolil soupeři pouhé dva gemy. Chvilku to vypadalo, že Sebastian Korda chytil ve třetí sadě druhý dech, jenže od stavu 4:1 vypadl z koncentrace a Tomáš Macháč pěti získanými gemi v řadě zkompletoval postup ve velkém stylu.

Ve třetím kole se Tomáš Macháč utká s vítězem zápasu David Goffin – Adrian Mannarino.
2:3
7:64
6:2
2:6
6:75
6:73
Jakub Menšík si na US Open zahraje ve třetím kole! Utkání proti Tristanu Schoolkateovi se pro něj nevyvíjelo vůbec dobře, prohrával 0:2 na sety, dokonce ve čtvrtém setu odvracel dva mečboly, aby nakonec po obrovské bitvě urval vítězství výsledkem 6:7, 2:6, 6:2, 7:6 a 7:6.

V prvním setu český tenista smazal manko dvou brejků, aby nakonec padl ve zkrácené hře, ve druhé sadě potom uhrál pouhé dva gemy. Před třetím dějstvím se Menšík vydal do šatny a menší pauza mu pomohla, třetí sadu získal jasně 6:2, ve čtvrté odvracel dva mečboly a uspěl v napínavém tiebreaku.

V rozhodujícím pátém setu vypadal fyzicky o něco lépe připravený Australan, jemuž se však nepovedlo udržet si získanou výhodu brejku. Jakuba Menšíka rebrejk nakopl, síla v ruce na drtivé servisy mu naštěstí vydržela a právě podání hrálo prim v supertiebreaku, v němž prostějovský rodák dominoval, neztratil jediný bod při podání a na returnu hned tři získal, takže nebylo co řešit.

Ve třetím kole se Jakub Menšík utká s Portugalcem Nunem Borgesem, i ten bude pro českého mladíka určitě hratelný.