WTA Wu-chan (Tvrdý povrch)
0:0
před zápasem
Utkání už se v pondělí nestihne odehrát. Odloženo bylo na úterních 6:30 hodin.
0:0
před zápasem
Čínské město Wu-chan se vůbec poprvé od propuknutí covidové pandemie vrací na mapu WTA Tour a je připraveno hostit poslední „tisícovku“ tenisové sezóny.

Co největší porci bodů si na turnaji, který v letech 2014 a 2016 ovládla Petra Kvitová, bude chtít urvat Karolína Muchová, jež ve Wu-chanu ještě nikdy nestartovala. Osmadvacetiletá Češka se po červnovém návratu na tenisovou scénu prezentovala už několika excelentními výsledky. Na antuce v Palermu skončila celkově druhá a na přelomu srpna a září pronikla do semifinále US Open, kde ve třech setech padla s domácí Pegulaovou. No a těsně pod vrcholem skončila olomoucká rodačka i minulý týden. V Pekingu dokázala porazit třeba Arynu Sabalenkovou a vítězné tažení jí až ve finále překazila Coco Gauffová. I tak šlo o velký úspěch a posun na 31. místo světového žebříčku.

Na druhou stranu kurtu se postaví Mojuka Učijimová. Ta měla ve Wu-chanu podstatně více času na adaptaci, do níž spadala i účast ve dvoukolové kvalifikaci. Třiadvacetiletá Japonka v sobotu porazila domácí Kao Sin-jü a o den později přidala další výhru nad Australankou Gadeckiovou. Zajímavé je, že tato 64. hráčka světového žebříčku až do května primárně objížděla turnaje ITF. Pak se jí ale povedlo prokousat do druhého kola French Open a od té doby už objíždí prestižní destinace. Na těch pravidelně postupuje do druhých kol, a to včetně Pekingu, kde po výhře nad Š' Chan ve třech setech trápila Polku Linetteovou.
0:0
před zápasem
Obě tenistky se utkaly šestkrát. Bilance je vyrovnaná. Naposledy se střetly letos v prvním kole Roland Garros, kde Bouzková postoupila po výsledku 6:2, 6:4.