Norsko – Finsko 1:4 (kon.) | USA – Slovensko 4:5 (po pr.) | Švýcarsko – Česko cz 2:1 (2:1 po s.n.)
Německo – Švédsko 1:6 (kon.)
po s.n. (2:1)
Švýcarsko
2:1 (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)
Česko
Pondělí 13.05.2024, 20:20Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:20.
     
    Hezký večer při sledování přenosu z třetího vystoupení českých hokejistů na domácím mistrovství světa! Po úspěšných vystoupeních proti Finsku (1:0 na nájezdy) a Norsku (6:3) a volné neděli čeká domácí celek velice neoblíbený soupeř ze Švýcarska.
    V letošní Euro hockey tour získali Češi proti Švýcarům osm bodů, ovšem poslední jen týden staré vystoupení v Brně nezvládli a porážka 1:2 stvrdila jejich poslední místo na Českých hokejových hrách.
     
    Z posledních šampionátů nemají čeští hokejisté na Švýcary vůbec dobré vzpomínky.
    Na loňském nepovedeném mistrovství světa prohráli svěřenci Kariho Jalonena v základní skupině 2:4, porážku zmírňovaly góly Červenky a Kubalíka.
    O rok dříve při propadáku na olympiádě v Pekingu pod vedením Filipa Pešána právě porážka 2:4 od Švýcarů poprvé v historii poslala české národní mužstvo domů ještě před čtvrtfinále. Předchozí výhra 2:1 na nájezdy ze základní skupiny nebyla nic platná.
    Konečně před třemi lety v Rize prohráli Češi v základní skupině 2:5 a přestože na plný bodový zisk čekali až do čtvrtého zápasu, později vybojovali alespoň bramborové medaile.
    U posledního vítězství nad Švýcarskem v základní hrací době 5:4 z roku 2019 byli ze současného kádru Kubalík, Palát, Gudas a Rutta, tedy výhradně hráči z NHL.
     
    Švýcarsko letos přivezlo do Prahy velmi silný výběr, šestici hvězd z NHL včetně třetího nejproduktivnějšího obránce sezony Romana Josiho ještě doplní Kevin Fiala, který dorazil po narození dcery v pondělí.
    Na úvod si Švýcaři poradilo s Norskem 5:2, ale pak přišlo nečekané trápení v alpském derby s Rakouskem. Podobně jako Češi proti Norsku prohrával výběr helvétského kříže 1:3, pak ale i po obratu outsidera nechal ještě dvakrát vyrovnat a nakonec dokonaným hattrickem kapitána New Jersey Devils Nico Hischiera urval 51 vteřin před koncem v přesilové hře těsnou výhru 6:5.
     
    Český trenérský štáb tradičně mnoho novinek předčasně nesděluje. V bráně se očekává návrat anaheimského Lukáše Dostála, který proti Finsku vychytal čisté konto, uvidíme, jestli dostanou příležitost někteří z dosud nezapsaných hráčů v poli, když zatím další posílení ze zámoří vzhledem k vývoji NHL nepřišlo. Otazník visí pouze nad start kanonýra Dominika Kubalíka, který ze zápasu s Norskem odkulhal. Zranění kotníku naštěstí není vážné, nicméně trenéři ho mohou na jeden nebo dva zápasy pošetřit.
     
    Úvodní sestavy:

    Švýcarsko: Genoni (Schmid) – Josi (C), Glauser, Siegenthaler, Kukan, Marti, Loeffel, Jung, Fora – Fiala, Hischier (A), Bertschy – Andrighetto, Jäger, Niederreiter (A) – Herzog, Senteler, Simion – Kurashev, Thürkauf, Ambühl.
    Trenér: Patrick Fischer

    Česko: Dostál (Mrázek) – Krejčík, Gudas (A), Kempný, Rutta, Hájek, Kundrátek, Špaček – Červenka (C), Sedlák, Kaše – Palát (A), Tomášek, Kubalík – Voženílek, Kämpf, Stránský – Beránek, Kondelík, Flek.
    Trenér: Radim Rulík

    Rozhodčí: Ansons (LAT), Schrader (GER) – Durmis (SVK), Nyqvist (SWE).
     
    Dobrý den z pražské O2 areny, kde za chvíli skončí rozbruslení před utkáním českých hokejistů proti Švýcarsku. Radim Rulík do něj vyšle stejnou sestavu jako v úvodním duelu proti Finsku – v brance tak začne Lukáš Dostál, hraje i Dominik Kubalík. Za Švýcary se pak poprvé na MS představí útočník Los Angeles Kevin Fiala, objeví se v první lajně po boku Nica Hischiera.
     
    Za ohlušujícího ohlasu diváků nastupují na led čeští hokejisté, kteří budou hrát v bílých dresech a červených kalhotách, náš dnešní soupeř oblékl červeno-černou kombinaci.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:38
    Švýcaři obrátili hru po prvním českém útoku, Bertschyho nahrávku sbírá Dostál.
     
    01:16
    Tomášek s Palátem a Kubalíkem bojovali o kotouč v útočném pásmu, ale Švýcaři českou lajnu nepustili od mantinelů do volného prostoru.
     
    01:56
    Loeffelův centr před bránu ztečoval jeden z českých obránců, Stránský může vyvézt puk do středního pásma.
     
    02:44
    Švýcaři vyhráli buly ve středním pásmu, poté pálil od modré čáry po ledě Josi, ale střela mu příliš nesedla a Dostál snadno vyráží rozklekem.
     
    02:59
    Flek se snažil objet švýcarskou obranu po pravém křídle, s tečí ale poslal puk na soupeřovu střídačku.
     
    03:25
    Debutant Kevin Fiala se uvolnil na levém křídle a chtěl pozdravit Dostála, bránu ovšem přestřelil.
     
    04:29
    Palát nabil pod sebe Špačkovi, tvrdá rána nejmladšího z českých obránců se roztříštila o mantinel za švýcarskou bránou.
     
    05:13
    Po střele Martiho od modré čáry zůstal puk vedle Dostálova betonu, naštěstí pro Čechy k němu první přijel Kämpf a nedovolil dorážku do prázdné branky.
     
    05:21
    Po Forově přihrávce střílel z mezikruží Kurashev, tečovaný puk vyletěl do ochranné sítě.
     
    05:54
    Josi velmi umně balancoval s pukem na modré čáře, jeho nahrávku na Hischiera však poté dobře vystihl Sedlák.
     
    06:36
    Sedlák po zisku kotouče o to hůře přihrál, ale nepřesný byl i na druhé straně Fialův pas. Z protiútoku našel Palát přihrávkou volného Kubalíka, jeho příklep se však mezi tyče nevešel.
     
    07:26
    Niederreiter s Jägerem u mantinelu získali puk pro Martiho, který znovu pálil od modré. Tentokrát přestřelil.
     
    08:46
    Beránkův pokus zleva naráží do bruslí nejbližšího protihráče. Obě mužstva poté střídají.
     
    09:28
    Skákající aréna povzubuzovala první českou formaci, která si málem vytvořila dobrou šanci. Červenka před brankou sklepl ze vzduchu kotouč pro Kašeho, jehož ale na poslední chvíli zezadu zablokoval dojíždějící Švýcar.
     
    10:57
    Jakub Krejčík delší dobu vyčkával s rozehrávkou za českou bránou. Oba soupeři zatím hrají ze zajištěných obran a na první šanci vyprodaná hala čeká.
     
    11:57
    Čtvrtý český útok zůstal na ledě proti prvnímu švýcarskému, Kempného střela z levé strany bránu těsně minula.
     
    12:27
    Švýcaři obehráli celé útočné pásmo, Glauserovu střelu z pravého kruhu zablokoval vkleče Flek a ani další dotírající Švýcaři se nedostali do zakončení.
     
    12:36
    Josiho střelu Češi zblokovali do ochranné sítě, následuje komerční přestávka. Střely na bránu jsou zatím vyrovnané 3:3.
     
    12:36
    Český kapitán Roman Červenka dnes nastupuje ke 108. zápasu na mistrovství světa či olympijských hrách, čímž vyrovnává počin Jaromíra Jágra. Jen dva zápasy pak účastníkovi patnácti vrcholných akcí chybí k českému rekordu Davida Výborného.
     
    12:52
    Česká první formace se stáhla před vlastní bránu a hodně prostoru měl ke střele od modré Kukan. Jeho pokus švihem neprošel houštinou těl, dorážel ještě Hischier, celou akci zastavil český faul.
     
    12:52
    Roman Červenka (CZE) dostává dvě minuty za hrubost. V souboji před brankou srazil k ledu jednoho ze Švýcarů, kteří si tak zahrají první přesilovku.
     
    13:36
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři podobně jako včera proti Rakousku znovu ukazují svoji sílu v přesilovkách. Ve svém prvním utkání na šampionátu se prosazuje KEVIN FIALA, který si najel z levé strany k bráně a střelou na bližší tyč překonal Dostála. Asistence: Nico Hischier a Roman Josi.
    13:36 Kevin FIALA - 1:0
     
    14:03
    Dominik Kubalík hledal nejdříve spoluhráče za bránou, kotouč se k němu ale vrátil a napodruhé nabil na modré čáře Kempnému. Jeho střela se však od bruslí Daria Simiona odráží do středního pásma.
     
    14:45
    Po další komerční přestávce se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    15:37
    Hischier chtěl centrovat do brankoviště na Bertschyho, kombinaci překazila česká obrana.
     
    15:48
    Krejčík napálil kotouč od červené čáry o zadní mantinel, dojel si ho Flek a jeho bekhendovou přihrávku přicvakl lapačkou na ledě brankář Genoni. Po pouhých 63 vteřinách přichází další reklamní přestávka.
     
    16:42
    Andrighetto obral v rohu o puk Tomáška a našel na pravém kruhu volného Kukana. Ten ještě posunul kotouč Siegenthalerovi, který z levé strany míjí.
     
    17:11
    Švýcaři pokračují v ostřelování naší brány. Po kombinaci mezi Siegenthalerem a Kurashevem ji z úhlu netrefil Jäger.
     
    18:15
    Červenka s Gudasem dokázali sice udržet útočné pásmo, nakonec ale pouze posunuli puk za švýcarskou branku a šli střídat.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny je ohlášena za urputného boje o střední pásmo.
     
    19:56
    Kubalík vjel do útočného pásma, jeho střelu ale Švýcaři zblokovali. Následně se k puku mezi kruhy dostal Krejčík, ani on ale Genoniho neohrozil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu 5:5
    Vyloučení 0:1
    Využití 1:0
     
    Čeští hokejisté zatím ve svém třetím vystoupení na mistrovství světa marně hledají recept na důraznou obranu soupeře, který potrestal Fialovou střelou do šibenice vyloučení domácího kapitána Červenky. Svěřenci Radima Rulíka si nevypracovali za celou třetinu ani náznak šance a zaslouženě prohrávají.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:12
    Dostál kryje puk ze středního pásma, následně se v rohu strhla menší strkanice.
     
    20:34
    Josi hledal na pravém kruhu Hischiera, do nahrávky ale na poslední chvíli zasáhl Červenka. Následně útočník New Jersey dorážel u levé Dostálovy tyče.
     
    20:51
    Jeden ze švýcarských útočníků byl v českém brankovišti, hra je přerušena.
     
    21:16
    Andrighetto nahrával na pravý kruh Jägerovi, do kombinace dobře zasáhli čeští hráči.
     
    21:46
    Stránský přejel útočnou modrou a předal puk napravo Kundrátkovi, jehož střelu Švýcaři přizvedli do ochranné sítě.
     
    22:41
    Červenka vysunul Kašeho, jehož prudká křížná střela se nevešla mezi tyče.
     
    23:20
    Genoni měl lehčí potíže se zachycením nastřeleného puku podél hrazení, ale nebyl nikým atakován a přihrávku na Siegenthalera zvládl.
     
    23:36
    Senteler se nakonec prodral po levém křídle a nahazuje do útočného pásma. Češi následně vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    23:56
    Tomáš Kundrátek střílel švihem jen do výstroje Leonarda Genoniho.
     
    24:33
    Po Kämpfově pobídce přestřelil pohotovým pokusem najíždějící Matěj Stránský.
     
    25:31
    Po několika odrazech se puku na pravém kruhu zmocnil Bertschy, do jeho střely vložil hůl Gudas.
     
    26:17
    Puk se po Dostálově vyhození otřel o ochrannou síť. Hru přeruší komerční pauza.
     
    26:39
    Kubalík se rozjel s kotoučem na holi a přenechal ho na pravém křídle najíždějícímu Tomáškovi. Jeho prudká střela do bližší šibenice přiměla Genoniho k prvnímu těžšímu zákroku za celý dosavadní průběh zápasu. Brankář Zugu reflexivně vyráží ramenem.
     
    27:31
    Stránský vybojoval kotouč ve středním pásmu, neujala se však ani jedna ze dvou ran Radka Gudase od modré čáry a ztrácíme útočné pásmo.
     
    28:01
    Střelec švýcarského gólu Kevin Fiala odjíždí na trestnou lavici, je vyloučen za podrážení. První přesilovka pro Čechy.
     
    28:46
    První formace si dlouho přihrávkami nakrátko hledala co nejlepší pozici k zakončení. To se povedlo Červenkovi, jenž zprava nabil mezi kruhy Kašemu, ale ten v pádu promáchl a jen posouvá kotouč bekhendem do rohu.
     
    29:34
    Kubalík zlomil hůl, čeští hokejisté i tak ještě udrželi útočné pásmo, jenže nikoli na dlouho.
     
    30:04
    Hischier se vydal na sólo po levém křídle, z otočky ale přestřelil. Švýcaři jsou mezitím v pěti.
     
    30:13
    Znovu střílí Hischier, tentokrát z pozice na levém kruhu těsně minul pravou tyč.
     
    30:44
    Andrighetto se snažil prosadit na pravém kruhu, puk mu tam dobře vypíchl Kundrátek. Češi následně odpalují puk do obranného pásma Švýcarů a odcházejí střídat.
     
    31:41
    Sedlák dostal na pravém křídle kotouč od Červenky, navedl si ho bekhendovým obloukem před bránu, ale zblízka po ledě jej pouze posouvá pod Genoniho. Pokračovat budeme po další komerční přestávce.
     
    32:40
    Domácí mužstvo má v těchto chvílích mírně více ze hry, jenže nastřelování puků po hrazení zatím k cíli nevede.
     
    33:10
    Fiala obskočil české obránce a najížděl z levé strany na Dostála. Znovu mířil na bližší tyč, tentokrát si ji český gólman pohlídal.
     
    33:40
    Češi se budou muset opět bránit v oslabení, Matěj Stránský dostává velmi přísné 2 minuty za podrážení.
     
    34:00
    Andrighetto si z pravé strany sjel před branku a mířil na vzdálenější tyč. Minul.
     
    34:15
    Dva švýcarští praváci teď zkoušeli štěstí. Loeffelovu ránu Dostál vyrazil, Jäger z pozice na pravém kruhu netrefil.
     
    34:31
    Josi nabil na pravou stranu Kurashevovi, jehož tvrdou ránu Dostál pacifikuje. Následně se hra přerušuje.
     
    34:41
    Gudas po vhazování vyhodil přes všechny čáry a Švýcaři musí druhou minutu přesilovky začít z vlastní třetiny.
     
    35:40
    Josiho nabídku z levé strany se před brankou snažilo tečovat několik Švýcarů, Dostál má puk ve své moci. Po odpískání se do sebe soupeři pustili, nejlepší pěstní souboj předvedli Ondřej Beránek a Phillip Kurashev. Oba míří na trestnou lavici.
     
    35:40
    Vyloučeni nakonec i Nino Niederreiter (SUI) a Jan Rutta (CZE), bude se hrát v pěti.
     
    35:40
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Philipp Kurashev – 2 min., hrubost,
    Nino Niederreiter – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu Česko:
    Ondřej Beránek – 2 min., hrubost,
    Jan Rutta – 2 min., hrubost.
    35:40 Bitka
     
    35:45
    Siegenthaler vzápětí po buly ve středním pásmu fauluje Kašeho a po odpískání vztekle odpálil kotouč směrem k rozhodčím.
     
    35:45
    Vyloučení v týmu Švýcarska:
    Jonas Siegenthaler – 2 min., nedovolené bránění. Odpálení puku nakonec obránci New Jersey prošlo, trestán je pouze bodyček na Kašeho.
     
    35:57
    Česko právě vstřelilo branku!
    Vyrovnání v přesilovce konečně rozjásalo vyprodaný stadión! Čechům stačilo 12 vteřin, po vyhraném buly přihrál Červenka zprava na modrou čáru, Špaček prodloužil na levý kruh a MATĚJ STRÁNSKÝ propálil Genoniho příklepem na bližší tyč. Asistence: David Špaček a Roman Červenka.
    35:57 Matěj STRÁNSKÝ - 1:1
     
    36:28
    Bertschy se snažil prosadit na levé straně, zastavila ho česká obrana.
     
    36:54
    Češi se za podpory publika snaží přidat druhý gól. Úplně volný Palát z levé strany po prudké křížné přihrávce nezakončil, poté z mezikruží netrefil bránu ani Kubalík.
     
    37:41
    Kempného prudké vyhození ještě tečoval Voženílek, přesto se píská nesprávně zakázané uvolnění.
     
    37:57
    Senteler předložil puk před brankou nehlídanému Simionovi, který ale prudký pas nezpracoval. Češi obracejí hru.
     
    38:59
    Tomášek zpětně přihrává Voženílkovi, jemuž se kotouč svezl po čepeli a Švýcaři se na chvilku osvobozují.
     
    39:33
    Přečíslení 3 na 2 zakončil po Kämpfově přihrávce z levého křídla Beránek, kterému do rány příklepem vložil účinně hůl Josi.
     
    39:51
    Andreas Ambühl byl při pokusu o střelu z mezikruží faulován, rozhodčí bude vylučovat.
     
    39:52
    Česko čeká na přelomu druhé a třetí třetiny další oslabení:
    vyloučen byl Michal Kempný na 2 minuty za podrážení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Čeští hokejisté ve druhé třetině zabrali a ve 36. minutě v přesilovce zásluhou Matěje Stránského srovnali. Na střely sice byla prostřední dvacetiminutovka vyrovnaná 8:8, více ze hry ale měli svěřenci trenéra Rulíka. Několik šancí na obrat ve skóre měli krátce po vyrovnávacím gólu, Dominik Kubalík však dvě střely z mezikruží poslal mimo. V závěru periody Češi faulovali a třetí třetinu tak začnou v oslabení.
     
    Střely na bránu 13:13 (5:5, 8:8)
    Vyloučení 4:5
    Využití 1:1
     
    Třetí třetina začne přibližně ve 22:06.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Češi zastavili na obranné modré Fialu a vyhazují přes všechny čáry.
     
    40:34
    Dostál se mrštně vrhl do rozkleku a vyráží Kurashevovu ránu z mezikruží.
     
    40:38
    Palát vyrazil ve vlastním oslabení do útoku a střelou přes obránce prověřil Genoniho.
     
    41:09
    Naštěstí pro domácí Hischier prováhal nejlepší okamžik ke střele zblízka, kterou pak stačil zakleknout Libor Hájek.
     
    41:52
    Čeští hokejisté jsou v plném počtu.
     
    42:22
    Obrovská šance Švýcarů! Sedlák ztratil kotouč při vyvážení na červené čáře, poté ještě uklouzl Kundrátek a tak mohl nerušeně najíždět sám na brankáře Philipp Kurashev. Zakončení však nezvládl a těsně přestřelil.
    42:22 Po dvojité chybě v rozehrávce se do velké šance dostal Kurashev, ale bránu netrefil
     
    43:15
    Útočníci třetí české lajny napadali švýcarskou rozehrávku, puk však nezískali.
     
    43:35
    Vyloučení v týmu Švýcarska:
    Andres Ambühl – 2 min., podrážení.
     
    43:45
    Hned po vhazování pálil od modré Špaček, následně kotouč vyplaval na levém kruhu. Stránský chtěl ještě křižnou nahrávkou hledat Červenku, tuhle kombinaci ale Švýcaři přečetli.
     
    44:35
    Stránský ještě vylepšoval pozici pro Špačka, tomu ale puk přeskočil hokejku.
     
    45:12
    Herzog ujel do brejku po Kubalíkově nepřesné zpětné přihrávce, jeden na jednoho vypálil zápěstím přes couvajícího Krejčíka a Dostál v rozkleku vyráží.
     
    45:28
    Voženílka u levém kruhu obral švýcarský obránce Fora a vyváží puk do českého obranného pásma.
     
    45:35
    Češi tentokrát přesilovku nevyužili, Švýcaři jsou kompletní.
     
    46:04
    Kundrátkovu ránu Genoni schoval do lapačky. Následuje komerční přestávka.
     
    46:17
    Josi se vydal na útočný výlet, třetího nejproduktivnějšího obránce letošního ročníku NHL ale Češi v přesile odzbrojili a kapitán Červenka žabičkou vyhazuje puk do středního pásma.
     
    46:55
    Červenka vyslal do rohu Kubalíka, jehož zpětnou nahrávku ale Krejčík zachytil už ve středním pásmu.
     
    47:08
    Matěj Stránský si z levé strany nabruslil na střed, jeho rána končí po teči v ochranné síti.
     
    47:32
    Herzog dostal kotouč od Sentelera na levou stranu a zazvonil o vnější brankovou konstrukci.
     
    48:42
    Jáchym Kondelík z levé strany nahazoval na Genoniho, ten kotouč bez problému vyráží. Čtvrtá česká formace musí rychle zpátky.
     
    49:17
    Krejčíkova nahrávka byla na Kašeho příliš rychlá, píská se zakázané uvolnění. Vhazovat se bude vpravo od Dostála.
     
    49:22
    Červenka mohl využít zaváhání Glausera na modré čáře, český kapitán ale neměl potřebnou rychlost. Puk získali Švýcaři.
     
    49:55
    Hischierovu průnikovou přihrávku na Fialu si výborně pokryl Krejčík.
     
    50:05
    Palát se Stránským si nerozuměli při přechodu do útočného pásma a dostali se tak do ofsajdového postavení. Komerční přestávka.
     
    V O2 areně je znovu vyprodáno, dnešní utkání sleduje 17 413 diváků.
     
    50:29
    Fabrice Herzog objel českou bránu a k příklepu napřáhl až ke stropu svou hůl Nico Hischier, nastřelil však jen brusle jednoho z českých hráčů ve skrumáži.
     
    50:38
    Dominik Kubalík už potřeboval nutně vystřídat, proto jen přejel modrou a nahodil za branku pro Paláta. Ten ale souboj s dvěma Švýcary nevyhrál.
     
    51:19
    Genoni vyjel z brány vstříc Beránkově nahození, ale rozehrál pouze na hůl Jakuba Fleka, který okamžitě pálil směrem do prázdné branky. Švýcarský gólman se ale vrátil a skokem střelu vyrazil.
    51:19 Flek mířil do prázdné branky po chybě branáře Genoniho
     
    52:31
    Švýcaři si vyměnili kotouč na útočné modré čáře, do kombinace mezi obránci se zapojil i Jäger, vzal si puk na pravé křídlo, ale nevymyslel střelu ani finální přihrávku.
     
    53:11
    Gudasovo nahození Genoni raději schoval do lapačky, vhazování po jeho levici.
     
    53:27
    Matěj Stránský chtěl po vjetí do útočné třetiny nahrávat, nakonec si ale zpracoval puk a nenápadnou, zato prudkou střelou ohrozil branku Genoniho. Ten však zasahovat nemusel.
     
    54:07
    Fiala se snažil objet na levém křídle Fleka, ale ze souboje s důrazným útočníkem Komety musel odstoupit bez úspěchu.
     
    54:20
    I rychlonohý Jakub Flek už byl na koncí střídání unavený a jeho průnik po pravém křídle tak Švýcaři zastavili.
     
    54:46
    Po komerční přestávce se bude vhazovat vedle Lukáše Dostála. Do konce základní hrací doby zbývá pět minut.
     
    55:29
    Sven Andrighetto získal během jediného střídání dvakrát útočné pásmo. Poprvé jeho bekhendová přihrávka nenašla adresáta, další pokus z úhlu míří do Dostálovy výstroje.
     
    55:54
    Ruttovu průnikovou nahrávku po pravé straně ztečoval Thürkauf mimo hrací plochu. Vhazování ve středovém kruhu.
     
    56:23
    Jakub Flek se obtočil kolem pravé tyče a prudce pálil směrem na Genoniho bránu. Přesně však nemířil.
     
    56:35
    Hischier se parádně otočil kolem Krejčíka, díky fintě se dostal těsně před Dostála, trefuje jeho hruď a horší pro něj je, že se pak v pádu nešťastně obličejem střetl s bruslí vracejícího se českého hráče.
     
    56:35
    Kapitán New Jersey míří rychle na ošetřovnu, velké štěstí v neštěstí měl, že brusle nezasáhla jeho krční tepnu.
     
    57:26
    Švýcaři drželi pásmo, byli důraznější u mantinelů, ale do palebného prostoru kotouč nedostali.
     
    58:00
    Voženílek zabránil zakázanému uvolnění a spolu s Kämpfem a Stránským bojuje o puk za švýcarskou brankou. Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:53
    Kaše protečoval puk ještě z vlastního obranného pásma, Josi ale mohl hrát, icing se proto nepíská.
     
    59:21
    Palát nahodil puk na Genoniho, necelých čtyřicet vteřin před koncem třetiny se bude vhazovat před ním.
     
    59:34
    Jonas Siegenthaler pálil švihem okamžitě po přejetí modré čáry a trefuje přesně nastavenou lapačku Lukáše Dostála.
     
    59:42
    Sražený pokus druhého nejproduktivnějšího hráče švýcarské ligy Thürkaufa se sotva doklouzal před Dostála, který přesto raději přerušuje hru.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Popáté v řadě na velkém turnaji nedokázali čeští hokejisté v základní hrací době porazit Švýcary. Třetí třetina přinesla po jedné velké nevyužité šanci na každé straně, skóre zápasu zatím určují využité přesilovky.
    Oba celky si tedy do tabulky zapisují po bodu, pokud se podíváme na historii vzájemných prodloužení, tak zatím Češi vždy zvítězili – na minulém domácím mistrovství v roce 2015, pak v Dánsku 2018 a konečně na poslední olympiádě v Číně.
     
    Střely na bránu 25:21 (5:5, 8:8, 12:8)
    Vyloučení 5:5
    Využití 1:1
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:30
    Po zblokované střele Kašeho zakončoval z mezikruží Kempný, zákrok Genoniho.
     
    60:50
    Palát se z levé strany natlačil před Genoniho, ten sklapl betony.
     
    61:11
    Švýcaři se neukvapili v útočném pásmu, Calvin Thürkauf si počkal na příjezd Josiho ze střídačky a obránce Nashvillu trefuje švihem Dostálovo rameno.
     
    62:11
    Kašeho nahrávku na úplně volného Sedláka zastavil obránce Kukan. Následně z podobné pozice jako před chvílí pálí opět Kempný, na Genoniho ale ani teď nevyzrál.
     
    62:22
    Dostál při rozehrávce trefil Špačka, který zrovna projížděl před brankou. Naštěstí se puk odrazil mimo.
     
    62:46
    Genoni odolává Palátově akci po levém křídle i následné střele Špačka.
     
    63:42
    Flek s Kubalíkem a Krejčíkem už ujížděli do přečíslení tří proti jednomu, prvnímu jmenovanému se ale puk zamotal a Češi o něj přišli.
     
    63:53
    Dostál vypomohl s pacifikací švýcarského protiútoku svou širokou holí.
     
    64:16
    U švýcarské střídačky zůstal ležet obránce Kukan, kterého podle rozhodčích fauloval Kempný. 44 vteřin před koncem prodloužení dostávají Švýcaři přesilovku 4 na 3.
     
    64:16
    Vyloučení v týmu Česka:
    Michal Kempný – 2 min., vražení na hrazení.
     
    64:49
    Romain Loeffel střílel z mezikruží, kotouč byl ale tečován nad břevno.
    64:49 V závěru prodloužení velká šance Švýcarska
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Sven ANDRIGHETTO neproměňuje. Dostál jeho nepříliš vynalézavý pokus vyráží.
     
    1. série
    0:0
    Ondřej KAŠE zkusil forhendovou kličku, ale nepochodil.
     
    2. série
    1:0
    Kevin FIALA si položil Dostála a bekhendovým blafákem zvedl kotouč do sítě.
    Kevin FIALA
     
    2. série
    1:1
    Matěj STRÁNSKÝ trefil přesně k pravé tyčce a srovnává!
    Matěj STRÁNSKÝ
     
    3. série
    2:1
    Philipp KURASHEV si navedl kotouč na forhend a švihem prostřelil českého brankáře.
    Philipp KURASHEV
     
    3. série
    2:1
    David TOMÁŠEK mířil mezi betony, Genoni sklapl betony.
     
    4. série
    2:1
    Romain LOEFFEL si rozhýbal Dostála, kterého zachránila nastřelená tyč!
     
    4. série
    2:1
    Také Roman ČERVENKA mířil mezi betony švýcarského gólmana, neúspěšně.
     
    5. série
    2:1
    Roman JOSI švýcarský mečbol neproměňuje.
     
    5. série
    2:1
    Jakub FLEK mířil na vzdálenější tyč, neuspěl a Švýcarsko vítězí.
     
    V samostatných nájezdech zvítězilo Švýcarsko.
    Autorem vítězné branky je PHILIPP KURASHEV.
     
    Konec zápasu.
     
    Popáté v řadě čeští hokejisté ztratili body s jedním z nejméně oblíbených soupeřů. V samostatných nájezdech nestačili na Švýcarsko a po dvou a třech bodech zapisují do tabulky turnaje dnes pouze jediný.
    Oba góly ze hry padly z přesilových her, když Červenkovo vyloučení potrestal Fiala a ve druhé třetině rovněž rychle využitou přesilovku zařídil přesnou střelou Stránský. V bojovném utkání ze zajištěných obran nebylo k vidění mnoho šancí a remíza byla zasloužená, penaltová loterie pak domácímu výběru bohužel nevyšla, když jediný z pěti exekutorů uspěl Stránský.
     
    Střely na bránu 27:24 (5:5, 8:8, 12:8 – 1:3 – 1:0)
    Vyloučení 5:6
    Využití 1:1 (23:11:30)
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Karel Jedlička

    Šimon Rogner

    Branky a nahrávky: 14. Fiala (Hischier, Josi), rozh. náj. Kurashev – 36. Stránský (Špaček, Červenka)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Sven Andrighetto (SUI)
    0:0   Ondřej Kaše (CZE)
    2. série:
    1:0   Kevin Fiala (SUI)
    1:1   Matěj Stránský (CZE)
    3. série:
    2:1   Philipp Kurashev (SUI)
    2:1   David Tomášek (CZE)
    4. série:
    2:1   Romain Loeffel (SUI)
    2:1   Roman Červenka (CZE)
    5. série:
    2:1   Roman Josi (SUI)
    2:1   Jakub Flek (CZE)


    Švýcarsko: Genoni (Schmid) – Josi (C), Glauser, Siegenthaler, Kukan, Marti, Loeffel, Jung, Fora – Fiala, Hischier (A), Bertschy – Andrighetto, Jäger, Niederreiter (A) – Herzog, Senteler, Simion – Kurashev, Thürkauf, Ambühl.
    Trenér: Patrick Fischer

    Česko: Dostál (Mrázek) – Krejčík, Gudas (A), Kempný, Rutta, Hájek, Kundrátek, Špaček – Červenka (C), Sedlák, Kaše – Palát (A), Tomášek, Kubalík – Voženílek, Kämpf, Stránský – Beránek, Kondelík, Flek.
    Trenér: Radim Rulík

    Rozhodčí: Ansons (LAT), Schrader (GER) – Durmis (SVK), Nyqvist (SWE)

    Diváci: 17 413
    bahis siteleri