Norsko – Finsko 1:4 (kon.) | USA – Slovensko 4:5 (po pr.) | Švýcarsko – Česko cz 2:1 (2:1 po s.n.)
Německo – Švédsko 1:6 (kon.)
konec
Německo
1:6 (0:3, 0:2, 1:1)
Švédsko
Pondělí 13.05.2024, 20:20 • Ostrava Arena • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    54:14
    Ještě jedna přesilovka pro Švédsko. Moritz Müller vyfasoval dvouminutový trest za hákování.
    51:08 Isac LUNDESTRÖM - 1:6
     
    51:08
    Švédsko právě vstřelilo branku! Švédsko přidává i šestý zásah! Hokejisté ve žlutém se usadili v útočném pásmu. Erik Karlsson nádhernou křížnou přihrávkou poslal puk před branku a osamocený ISAC LUNDESTRÖM uklidil kotouč mezi betony německého brankáře! Asistence: Erik Karlsson, Lukas Bengtsson.
    47:38 Leonhard PFÖDERL - 1:5
     
    47:38
    Německo právě vstřelilo branku! Samuel Ersson dnes čisté konto neudrží! Německo se dokázalo prosadit krátce po vyhraném vhazování. LEONHARD PFÖDERL byl na začátku celé akce, kdy zpoza branky poslal puk před brankoviště. Následně pokračoval v pohybu a dorazil odražený kotouč mezi Erssonovy betony! Asistence: Marc Michaelis, Yasin Ehliz.
     
    47:05
    Po dobře sehraném přechodu do útoku se Němci dostali do přečíslení, které zakončil John Peterka, jenže Ersson se skvěle přesunul a zasáhl!
     
    46:00
    Někteří němečtí fanoušci už se radovali po teči, kterou v předbrankovém prostoru předvedl Leonhard Pföderl. Od hole německého hráče ale puk rozvlnil jen boční síť!
     
    43:57
    Fabio Wagner se dostal do obrovské šance, když po dravém průniku zakončoval těsně před švédským gólmanem, ale Ersson stále drží naději na čisté konto!
     
    40:19
    Novice v německé brance ihned čeká početní převaha Švédska. Lukas Kälble totiž vyfasoval dvě minuty za hákování.
     
    40:01
    Střídání v týmu Německo:
    ze hřiště odchází Philipp Grubauer, přichází Mathias Niederberger.
     
    37:43
    Švédsko si znovu zahraje přesilovku. Za tvrdý atak u švédské střídačky obdržel Yasin Ehliz dvě minuty za vysokou hůl.
     
    30:58
    Švédsko si zahraje další přesilovku. Tobias Eder dostává dvě minuty za podrážení. Rozhodčí ještě prohlíželi záznam hry kvůli možnému trestu pro Wissmanna, nicméně ten nakonec vyloučen nebyl.
    29:22 André BURAKOVSKY - 0:5
     
    29:22
    Švédsko právě vstřelilo branku! Švédsko přidává pátou branku ještě před polovinou základní hrací doby! Dlouhé nahození dobruslil nejrychleji ze všech Pontus Holmberg, který puk předložil spoluhráči před branku a ANDRÉ BURAKOVSKY s přehledem zakončil. Asistence: Pontus Holmberg, Marcus Johansson.
     
    28:50
    Jonas Müller a Joel Eriksson Ek se pustili do potyčky. Oba kohouti vyfasovali za odměnu dvouminutový trest za hrubost.
     
    26:55
    Na opačné straně se Švédsko dokázalo prosadit popáté v utkání, ale sudí na ledě ukazuje, že branka neplatí kvůli pohybu útočícího hráče v brankovišti.
     
    26:37
    John Peterka vystihl nepřesnou přihrávku soupeře, ujel obráncům do samostatného úniku, který zakončil forhendem, ale Erssona nepřekonal!
    24:31 Carl GRUNDSTRÖM - 0:4
     
    24:31
    Švédsko právě vstřelilo branku! Galapředstavení švédských obránců pokračuje i po přestávce! Tre Kronor se usadili v útočném pásmu. Rasmus Dahlin dostal přihrávku na modrou čáru, odkud zakončil zápěstím a jeho pokus za záda Grubauera tečoval clonící CARL GRUNDSTRÖM! Asistence: Rasmus Dahlin, Linus Johansson.
     
    20:46
    Němci špatně střídali a dostávají dvouminutový trest. Špatný vstup do druhé části.
    19:58 Victor OLOFSSON - 0:3
     
    19:58
    Švédsko právě vstřelilo branku! Švédsko dokázalo úvodní přesilovku dnešního souboje využít za deset sekund! Po vyhraném vhazování si kotouč na modré čáře vyměnili Dahlin a VICTOR OLOFSSON, který tvrdou střelou propálil Grubauera! Asistence: Rasmus Dahlin, André Burakovsky.
     
    19:48
    Poprvé v utkání se bude vylučovat! Švédsko si zahraje přesilovku. Dvě minuty za vysokou hůl dostává John Peterka.
    14:52 Marcus PETTERSSON - 0:2
     
    14:52
    Švédsko právě vstřelilo branku! Švédsko přidává druhou branku! Přihrávku od pravého mantinelu dostal na modrou čáru MARCUS PETTERSSON, který si puk posunul na levý kruh a nádhernou dělovkou příklepem nedal německému gólmanovi šanci! Asistence: Tim Heed, André Burakovsky.
    02:54 Erik KARLSSON - 0:1
     
    02:54
    Švédsko právě vstřelilo branku! Švédsko se hned ve třetí minutě utkání dostává do vedení! Ersson nejprve vychytal německého střelce. Švédové se rychle dostali vpřed. Z levé strany útočného pásma přenesl Jesper Frödén puk na volného ERIKA KARLSSONA, který vstřelil svou třetí branku na turnaji! Asistence: Jesper Frödén.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 48. Pföderl (Michaelis, Ehliz) – 3. Karlsson (Frödén), 15. Pettersson (Heed, Burakovsky), 20. Olofsson (Dahlin, Burakovsky), 25. Grundström (Dahlin, L. Johansson), 30. Burakovsky (Holmberg, M. Johansson), 52. Lundeström (Karlsson, Bengtsson)


    Německo: Grubauer (41. Niederberger) – Wissmann, J. Müller, Kälble, M. Müller (C), Fohrler, Wagner, Ugbekile – Stachowiak, Peterka, Ehl – Kahun (A), Reichel, Tiffels – Ehliz (A), Michaelis, Pföderl – Kastner, Eder, Tuomie – Fischbuch.
    Trenér: Harold Kreis

    Švédsko: Ersson (Wallstedt) – Karlsson (C), Hedman (A), Brodin, Dahlin, Pettersson, Heed, Bengtsson – Kempe, Eriksson Ek, Raymond (A) – Holmberg, M. Johansson, Burakovsky – Lundeström, Zetterlund, Olofsson – Unger Sörum, L. Johansson, Frödén – Grundström.
    Trenér: Sam Hallam

    Rozhodčí: Hribik (CZE), Tscherrig (SUI) – Ondráček (CZE), Wyonzek (CAN)

    Diváci: 8 309
    bahis siteleri