Finsko – Rakousko 2:3 (kon.) | Kazachstán – Švédsko 1:3 (kon.) | Kanada – Norsko 4:1 (kon.)
USA – Francie 5:0 (kon.)
konec
Finsko
2:3 (2:0, 0:1, 0:2)
Rakousko
Čtvrtek 16.05.2024, 16:20Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:59 Benjamin BAUMGARTNER - 2:3
     
    59:59
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Šokující závěry Rakušané na turnaji umějí, ale tento těžko někdo překoná, snad s výjimkou třineckých Ocelářů.
    Asi minutu se čekalo na prohlédnutí záznamu a napětí se dalo v hale krájet. Rozhodčí se nakonec z boxu časoměřičů vrátil na led a oznamuje, že gól patí! BENJAMIN BAUMGARTNER desetinu vteřiny před sirénou dorazil Haudumovu ránu do sítě a dostal jasného favorita do kolen. Asistence: Lukas Haudum a Manuel Ganahl.
     
    59:59
    V závěru podnikli Rakušané rychlý brejk ve třech na dva a po Haudumově vyražené ráně dostal jeden z jeho spoluhráčů dorážku do sítě. Řešit se bude ovšem záznam a půjde o setiny vteřiny, protože rána přišla prakticky současně se sirénou!
     
    58:53
    Bleskurychlá souhra Finů kolem modré čáry málem přinesla rozdílový gól. Dělovku Juusa Riikoly příklepem vyráží David Kickert hranou rukavice či možná držadlem hole do ochranné sítě.
     
    56:20
    Vyloučení v týmu Rakouska:
    Bernd Wolf – 2 min., hákování. Poskytnutá výhoda po několika vteřinách končí, rakouské hokejisty teď čekají perné chvíle ve čtyřech.
    49:51 Thimo NICKL - 2:2
     
    49:51
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Nyní už o zaslouženém vyrovnání není pochyb. Obránce THIMO NICKL, hrající nižší soutěž v zámoří za Wheeling, švihem kousek od modré čáry zazvonil o břevno a kotouč se odráží kousek za brankovou čáru. Asistence: Benjamin Nissner a Mario Huber.
     
    44:21
    Vyloučení v týmu Rakouska:
    HL – zdržování hry / neúspěšná trenérská výzva, odpyká Kilian Zündel.
     
    44:21
    Rakousko se radovalo z vyrovnání, v hale již spustili kouřové efekty, jenže rozhodčí neuznávají ránu Dominica Zwergera pro postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    42:34
    Vyloučení v týmu Finska:
    Patrik Puistola – 2 min., sekání. Již třetí stejný prohřešek, navíc v době, kdy Rakušané ještě hráli prakticky ve čtyřech.
     
    36:35
    Vyloučení v týmu Finska:
    Juuso Riikola – 2 min., sekání.
     
    34:29
    Vyloučení v týmu Finska:
    Oliver Kapanen – 2 min., sekání. Nejlepší střelec turnaje vyrazil hůl z ruky Baumgartnerovi.
    23:36 Mario HUBER - 2:1
     
    23:36
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Outsider snižuje z rychlé akce prvního útoku. Rafflovu křížnou přihrávku si na dlouhou hůl stáhl MARIO HUBER a skvěle zakončil nad beznmocného Säteriho do horního růžku. Asistence: Thomas Raffl a Benjamin Nissner.
     
    14:34
    Zblízka se prosadil do zakončení pod víko Rossi, zatím největší šanci Rakouska vytěsnil Säteri.
     
    9:36
    Finové už zvedali ruce, když Iiro Pakarinen vydoloval kotouč na brankovišti a Ahti Oksanen ho přistrčil Jeremu Innalovi. Levé křídlo Frölundy však zblízka přestřeluje zívající bránu!
     
    8:30
    Vyloučení v týmu Rakouska:
    Paul Stapelfeldt – 2 min., držení.
    8:06 Oliver KAPANEN - 2:0
     
    8:06
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Riikolovu střelu švihem od modré čáry zastavila Ganahlova brusle, odraženého kotouče se však zmocnil nejlepší střelec mistrovství světa OLIVER KAPANEN a zápěstím skvěle vymetl šibenici. Asistence: Juuso Riikola a Oliwer Kaski.
    2:51 Saku MÄENALANEN - 1:0
     
    2:51
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Favorit se rychle ujímá vedení, jak je ve vzájemných zápasech tradicí. Po přihrávce zpoza brány zakončil z brankoviště útočník švýcarského Langnau SAKU MÄENALANEN. Asistence: Iiro Pakarinen a Veli-Matti Vittasmäki.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Karel Jedlička

    Branky a nahrávky: 3. Mäenalanen (Pakarinen, Vittasmäki), 9. Kapanen (Riikola, Kaski) – 24. M. Huber (Raffl, Nissner), 50. Nickl (Nissner, M. Huber), 60. Baumgartner (Haudum, Ganahl)


    Finsko: Säteri (Larmi) – Määttä, Lehtonen, Rissanen, Kaski, Saarijärvi, Riikola, Vittasmäki, Mattila – Innala, Puustinen, Granlund (C) – Puljujärvi, Kapanen, Oksanen – Jääskä, Puistola, Hyry – Björninen, Mäenalanen, Pakarinen.
    Trenér: Jalonen

    Rakousko: Kickert (Höneckl) – Nickl, Heinrich, Wolf, Unterweger, Maier, Strong, Zündel, Stapelfeldt – Raffl (C), Nissner, M. Huber – Schneider, Zwerger, Rossi – Ganahl, Haudum, Baumgartner – Rohrer, Thaler, P. Huber.
    Trenér: Bader

    Rozhodčí: Bjork (SWE), Tscherrig (SUI) – Wyonzek (CAN), Zunde (LAT)

    Diváci: 15 387
    bahis siteleri