Velká Británie – Norsko 2:5 (kon.) | Švédsko – Francie 3:1 (kon.) | Finsko – Dánsko 3:1 (kon.)
Kazachstán – Polsko 3:1 (kon.)
konec
Finsko
3:1 (0:0, 0:0, 3:1)
Dánsko
Pondělí 20.05.2024, 20:20Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:07 Pekka JORMAKKA - 3:1
     
    59:07
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Dánové pokračovali bez brankáře, jenže ve středním pásmu vyrobili fatální hrubku a PEKKA JORMAKKA s díky trefuje jejich prázdnou klec. Bez asistence.
    58:16 Alexander TRUE - 2:1
     
    58:16
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    V power-play přichází zápletka závěru zápasu! ALEXANDER TRUE, borec s 27 starty v NHL, tečoval mezi kruhy Mølgaardovu střílenou přihrávku po ledě mezi Larmiho betony. Asistence: Oscar Fisker Mølgaard a Patrick Russell.
     
    57:12
    Dánové vybojovali útočné pásmo a Seldrup spěchá na střídačku, na led skáče šestý bruslař.
     
    50:34
    Vzápětí si Mikko Lehtonen nabruslil osou hřiště do velké šance, jeho střelu zápěstím však vystihl reflexivně vyrážečkou Seldrup.
    45:03 Rasmus RISSANEN - 2:0
     
    45:03
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finský kapitán Granlund dlouho míchal s kotoučem za bránou, nakonec přihrál po mantinelu nepříliš přesně, jenže Dánové kotouč hned lacino odevzdali a obránce RASMUS RISSANEN z pravého kruhu zvyšuje skvěle mířenou ranou do šibenice. Bez asistence.
    43:26 Hannes BJÖRNINEN - 1:0
     
    43:26
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Dánové nedokázali uklidit kotouč z blízkosti své brány, HANNES BJÖRNINEN ještě první šanci zblízka neproměnil, ale zůstal před bránou a to se mu vyplatilo, když Mattilovu ránu od modré, odraženou od zadního mantinelu, napodruhé pohotově doklepl do sítě. Asistence: Jesper Mattila a Olli Määttä.
     
    42:13
    Zničehonic přišla obrovská šance Dánů! Scheel nabídl kotouč bekhendem zprava Mølgaardovi, který si položil Larmiho, ale bekhendovým blafákem trefuje jen vnější brankovou konstrukci.
     
    39:52
    Předčasná byla finská radost. Po parádním sólu Mikaela Granlunda dorážel kotouč za Seldrupa Pakarinen, ten však zůstal ležet už po předchozí srážce a gól neplatí. Naopak k dánskému brankáři spěchá z lavičky lékař.
     
    34:56
    Vyloučení v mužstvu Dánska:
    Nicholas Jensen – 2 min., držení.
     
    34:32
    Po buly zůstal úplně volný Saku Mäenalanen před brankovištěm, přihrávku Hannese Björninena po ledě však sám proti Seldrupovi nezužitkoval.
    28:36 Neuznaná branka Dánska
     
    28:36
    I po vypršení trestu zůstali červenobílí v tlaku a jejich nejproduktivnější hráč Christian Wejse napálil příklepem do odkryté části brány Bruggiserovu skvělou křížnou přihrávku. Nadšení dánských fanoušků však po minutě zchladili rozhodčí, kteří po poradě gól neuznávají pro nedovolené bránění brankáři.
     
    26:03
    Současné vyloučení:
    Juha Jääskä a Nicholas Jensen dostávají po 2 minutách za hrubost za účast v následné šarvátce za dánskou bránou.
     
    26:03
    Vyloučení v týmu Finska:
    Valtteri Puustinen – 2 min., sekání.
     
    18:59
    Saku Mäenalanen najížděl z úhlu na Seldrupa, brankář Esbjergu, který dosud na šampionátu odchytal jen jednu třetinu, ale dál září.
     
    10:19
    Dánský brankář odolal další tečované pobídce a vsedě ještě skvěle vystihl Pakarinenovu dorážku z mezikruží.
     
    8:25
    Seldrup zneškodnil po naprostém propadnutí dánské obrany samostatný nájezd Puljujärviho, zakončený blafákem po ledě. Poté se ještě marně snažil došťouchnout kotouč za jeho záda Puistola.
     
    3:22
    Vyloučení v mužstvu Dánska:
    Nick Olesen – 2 min., sekání.
     
    2:03
    Vyloučení v mužstvu Dánska:
    Oliver Larsen – 2 min., podrážení.
     
    1:05
    Při dalším střídání si již Dánsko vytvořilo obrovskou šanci. Mezerou v obraně se protáhl Frederik Storm a najížděl sám na Larmiho, kterého však bekhendovým blafákem nepřekonal.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Karel Jedlička

    Branky a nahrávky: 44. Björninen (Mattila, Määttä), 46. Rissanen, 60. Jormakka – 59. True (Mølgaard, Russell)


    Finsko: Larmi (Lehtinen) – Määttä, Mattila, Lehtonen, Vittasmäki, Rissanen, Kaski, Saarijärvi, Riikola – Björninen, Jormakka, Mäenalanen – Innala, Granlund (C), Pakarinen – Puljujärvi, Puistola, Kapanen – Jääskä, Puustinen, Hyry.
    Trenér: Jalonen

    Dánsko: Seldrup (Rørth) – A. Koch, Larsen, Lassen, M. Lauridsen, Bruggisser, Jensen – Storm, Russell (C), From – Mølgaard, Scheel, Olesen – True, Aagaard, Wejse – L. Andersen, Poulsen, N. Andersen – Schultz.
    Trenér: Gath

    Rozhodčí: Campbell (CAN), Tscherrig (SUI) – Fuchs (SUI), Špůr (CZE)

    Diváci: 16 251
    bahis siteleri