Rakousko – Velká Británie 2:4 (kon.) | Francie – Německo 3:6 (kon.) | Kanada – Česko cz 4:3 (po pr.)
Lotyšsko – USA 3:6 (kon.) | Finsko – Švýcarsko 1:3 (kon.) | Švédsko – Slovensko 6:1 (kon.)
po prodl.
Kanada
4:3 (0:0, 0:0, 3:3 - 1:0)
Česko
Úterý 21.05.2024, 16:20 • O2 arena, Praha • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 17314 diváků. (18:55:07)
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou.
     
    Kanada tedy vyhraje skupinu A, Češi ji zakončí buď na druhém nebo třetím místě, záleží, jak dopadne poslední večerní zápas mezi Finskem a Švýcarskem.
     
    Sledovali jsme nádherný zápas z obou stran, národní tým ukázal vnitřní sílu a nyní už vyhlíží soupeře pro čtvrteční čtvrtfinále.
     
    Je dobojováno. Češi dokázali v závěru třetí třetiny dorovnat dvoubrankové manko a vynutili si prodloužení. V něm dostali přesilovou hru, ale v oslabení nakonec ukončili zápas Kanaďané, když se trefil Dylan Cozens. Bonusový bod navíc tak berou javorové listy.
     
    Konec zápasu.
    63:13 Dylan COZENS - 4:3
     
    63:13
    Kanada právě vstřelila branku!
    Ve vlastním oslabení ale skóruje DYLAN COZENS, který si najel do těsné blízkosti Dostála a z levé strany ho bekhendovou střelou prostřelil – 4:3. Bez asistence.
     
    62:47
    Nyní už se ale vylučuje, Pierre-Luc Dubois přidržel českého hráče a už sedí na lavici hanby. Česko si zahraje přesilovku čtyři na tři.
     
    62:03
    David Pastrňák byl před brankovištěm sražen k zemi, ale sudí to posoudili jako čistý zákrok, vylučovat se tedy nebude.
     
    61:20
    Hagel poslal puk ven ze třetiny, Kanaďané si ho ale vzali zpět a hned Dostál kryje další pokus, který vyslal Kaiden Guhle.
     
    60:38
    Kanada od svého brankáře zakládá akci a hned se před Dostálem dostal ke střele Dylan Cozens a jeho pokus pak český brankář chytil.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Střely na branku: 23 – 21
     
    Fantastický zápas ještě není u konce. Češi vymazali dvoubrankovou ztrátu a vyrovnali, vynutili si tak nastavenou hrací dobu.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:35
    Hra stále plyne velmi rychle, Češi se snažili o další branku, ale Binnington si poradil a má kotouč u sebe.
     
    58:42
    Kanada byla nyní nebezpečná, Hagel ale netrefil Dostálovu klec.
    58:11 Roman ČERVENKA - 3:3
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 42. Cozens (Power, Paul), 52. Mercer (Severson), 56. Hagel (Tavares), 64. Cozens – 50. Kubalík (Nečas, Sedlák), 57. Palát (Špaček, Červenka), 59. Červenka (Nečas, Špaček)


    Kanada: Binnington (Hofer) – Parayko (A), Power, Oleksiak, Byram, Severson, Guhle, Zellweger – Mercer, McBain, Tanev – Bedard, Paul, McCann – Dubois, Tavares (C), Hagel – Mangiapane (A), Cozens, Bunting – Guenther.
    Trenér: André Tourigny

    Česko: Dostál (Mrázek) – Gudas (A), Krejčík, Rutta, Kempný, Kundrátek, Hájek, Špaček – Pastrňák, Zacha, Červenka (C) – Kaše, Sedlák, Palát (A) – Nečas, Kämpf, Kubalík – Flek, Tomášek, Beránek – Stránský.
    Trenér: Radim Rulík

    Rozhodčí: Björk (SWE), Kaukokari (FIN) – Briganti (USA), Yletyinen (SWE)

    Diváci: 17314
    bahis siteleri