Kanada – Slovensko 6:3 (kon.) | Švýcarsko – Německo 3:1 (kon.) | Švédsko – Finsko 2:1 (po pr.)
USA – Česko cz 0:1 (kon.)
po prodl.
Švédsko
2:1 (0:0, 0:0, 1:1 - 1:0)
Finsko
Čtvrtek 23.05.2024, 20:20 • Ostrava Arena • Mistrovství světa • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
    65:54 Joel Eriksson Ek - 2:1
     
    65:54
    Švédsko právě vstřelilo branku! Je hotovo! Švédské tažení letošním šampionátem ještě nekončí! Švédové totiž v prodloužení dokázali využít přesilovou hru a zajistili si postup! Po tlaku v útočném pásmu vzal na sebe odpovědnost JOEL ERIKSSON EK, který překonal po celý zápas skvělého Larmiho! Asistence: Victor Hedman, Rasmus Dahlin.
     
    64:59
    Švédský kouč Sam Hallam cítí šanci na rozhodnutí a před přesilovou hrou si bere oddechový čas!
     
    64:59
    Švédové dostávají obrovskou šanci v podobě přesilové hry. V prostoru před brankou byl faulován Kempe. Konsta Helenius dostává dvě minuty za hákování.
    59:02 Hannes BJÖRNINEN - 1:1
     
    59:02
    Finsko právě vstřelilo branku! Je vyrovnáno! Finové dokázali udeřit při hře bez brankáře! Hokejisté v modrém se usadili v útočném pásmu. Nahození z levého kruhu tečoval za záda bezmocného Gustavssona HANNES BJÖRNINEN! Asistence: Valtteri Puustinen, Mikko Lehtonen.
     
    58:18
    Emil Larmi zůstává na střídačce! Finskou zkouší vyrovnat v šesti hráčích na ledě!
     
    58:18
    Jukka Jalonen si vyžádal oddechový čas k přípravě závěrečného náporu.
     
    57:30
    Filip Gustavsson nemohl vidět nahození od modré čáry. Kotouč před ním vyplaval na poslední chvíli a švédský gólman jej reflexivně vykopl betonem!
    55:02 Rasmus DAHLIN - 1:0
     
    55:02
    Švédsko právě vstřelilo branku! Švédsko se pět minut před koncem základní hrací doby dostává do vedení! Hokejisté ve žlutém zamkli Finy před Larmim. Na levém kruhu se kolem obránce prosmýkl RASMUS DAHLIN, který zápěstím poslal puk mezi betony finského gólmana! Asistence: Isac Lundeström, Lucas Raymond.
     
    48:52
    Přesilovku si vzápětí vyzkoušejí také Finové. Jesper Frödén dostává dvě minuty za podrážení.
     
    46:02
    Švédsko si zahraje další přesilovku. Hannes Björninen dostává dvě minuty za vysokou hůl.
     
    44:13
    Isac Lundeström se po nenápadném přechodu do útoku zjevil v prostoru mezi kruhy, jenže zápěstím nedonutil Larmiho k zákroku!
     
    35:41
    Finové se dočkali své obrovské šance! Po levém křídle ujel Juha Jääskä, který se natlačil před obránce i před Gustavssona, ale z těsné blízkosti skóre neotevřel!
     
    32:03
    Larmi zatím v brance Finska čaruje a drží akcie svého výběru nad vodou. Z levého kruhu na něj mířil Burakovsky, ale Larmi schoval puk v lapačce!
     
    26:45
    Isac Lundeström dostal po chybě Finů v rozehrávce přihrávku před branku, ale šikovnou tečí trefil jen Larmiho beton! Finský gólman zatím drží svůj tým.
     
    22:08
    Po rychlé souhře pálil z prostoru mezi kruhy Marcus Johansson, ale Larmi proti jeho ráně skvěle vykopl levý beton a udržel bezbrankový stav!
     
    20:30
    Švédsko si hned v úvodu druhé části zahraje další přesilovku. Dvě minuty za nedovolené bránění vyfasoval Saku Mäenalanen.
     
    10:08
    Finové znovu hrozili po zakončení od modré čáry! Kotouč těsně před Gustavssonem tečoval Patrik Puistola, ale švédský gólman svůj tým zatím drží!
     
    08:28
    Joel Eriksson Ek se podruhé v utkání skvěle vytočil před finskou branku, ale těžkým zakončením zadovkou těsně minul branku!
     
    07:49
    Švédsko si zahraje úvodní přesilovku dnešního souboje. Juuso Riikola dostává dvě minuty za podrážení.
    06:53 Tečovaná střela Rissanena skončila na tyčce.
     
    06:53
    První obrovskou šanci měli Finové! Rasmus Rissanen od modré čáry nahodil puk na branku. Kotouč prošel kolem clonících hráčů i brankáře Gustavssona a zastavil se až na tyči!
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 56. Dahlin (Lundeström, Raymond), 66. Eriksson Ek (Hedman, Dahlin) – 60. Björninen (Puustinen, Lehtonen)


    Švédsko: Gustavsson (Ersson) – Heed, Hedman (A), Pettersson, Karlsson (C), Brodin, Dahlin, Bengtsson – Kempe, Eriksson Ek, M. Johansson – Raymond (A), Holmberg, Burakovsky – Lundeström, Zetterlund, Olofsson – Sörensen, L. Johansson, Frödén – Grundström.
    Trenér: Sam Hallam

    Finsko: Larmi (Säteri) – Määttä (C), Mattila, Lehtonen (A), Vittasmäki, Rissanen, Kaski, Saarijärvi, Riikola – Björninen (A), Mäenalanen, Pakarinen – Helenius, Puistola, Jormakka – Innala, Puljujärvi, Kapanen – Jääskä, Puustinen, Hyry.
    Trenér: Jukka Jalonen

    Rozhodčí: Ansons (SWE), MacFarlane (CAN) – Briganti (USA), Hynek (CZE)

    Diváci: 6 691
    bahis siteleri