Švédsko – Kanada 4:2 (kon.) | Švýcarsko – Česko 0:2 (kon.)
konec
Švýcarsko
0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
Česko
Neděle 26.05.2024, 20:20 • O2 arena, Praha • Mistrovství světa • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V tuto chvíli nicméně končí náš přímý přenos, děkujeme za pozornost u finále i u všech ostatních zápasů MS a těšíme se s vámi znovu na shledanou! (23:24:25)
     
    Tak ne, Čechům se pochopitelně nechce pryč od fanoušků a stále slaví na ledě.
     
    Teď už čeští mistři světa pomalu odcházejí do šatny, někteří ale ještě s pohárem slaví na střídačce.
     
    Hráči jsou stále na ledě a právě skáčou společně s arénou.
     
    Dočkávají se i Pavel Zacha, jenž se ve svém čtvrtém utkání za reprezentaci stal mistrem světa, nebo benjamínek David Špaček, který navazuje na svého otce Jaroslava, trojnásobného světového šampióna.
     
    Postupně i Jakub Flek a Martin Nečas, další důležití hráči národního týmu. Po nich hned David Kämpf, který vstřelil druhý gól reprezentace.
     
    Velký potlesk si vysloužil i Lukáš Dostál, který chytil všech 30 střel Švýcarů a potřetí na MS vychytal čisté konto.
     
    Jednotliví hráči teď mají svoje kolečko s pohárem. Nejdříve kapitán a jeho asistenti, pak další hráči včetně střelce zlatého gólu Davida Pastrňáka.
     
    Fanoušci nyní skandují "HOŠI DĚKUJEM!"
     
    Objímající Češi se za zvuku písně We Are The Champions objímají a sahají na trofej, kterou právem vybojovali.
     
    A teď přichází chvíle, na kterou jsme všichni čekali. Český kapitán Roman Červenka přebírá z rukou Luca Tardiffa pohár pro mistry světa, a jak je tradicí, pozvedne ho až s celým týmem!
     
    Dále Luc Tardiff děkuje dobrovolníkům a všem, kteří se na pořádání turnaje podíleli.
     
    Prezident IIHF Luc Tardiff ve svém proslovu vítá české fanoušky a v češtině děkuje Praze a Ostravě za pořádání letošního šampionátu. Díky směřuje také organizačnímu výboru MS, české hokejové federaci i oběma pořádajícím městům.
     
    Češi uslyší naposledy na tomto mistrovství světa českou hymnu. A bezpochyby to bude ta nejkrásnější hymna nejen pro ně, ale celou republiku.
     
    Teď se budou předávat české medaile, českým mistrům je na krk dají prezident IIHF Luc Tardiff, viceprezident federace Petr Bříza a šéf Českého hokeje Alois Hadamczik.
     
    Roman Josi si jede pro plaketu za druhé místo.
     
    Se Švýcary si podávají ruce i nemocný Jakub Flek a suspendovaný Jan Rutta. Za chvíli společně se zbytkem hráčů a realizačního týmu převezmou zasloužené zlaté medaile.
     
    Začínají se předávat stříbrné medaile týmu Švýcarska, jako první si pro ni jede kapitán Roman Josi. Následně míří poblahopřát českým hráčům.
     
    Nejužitečnějším hráčem celého MS byl vyhlášen Kevin Fiala, jehož ale samozřejmě zajímalo úplně jiné ocenění.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Šimon Rogner

    Adéla Kvapilová

    Branky a nahrávky: 50. Pastrňák (Kundrátek, Hájek), 60. Kämpf (Kubalík, Nečas)


    Švýcarsko: Genoni (Schmid) – Josi (C), Glauser, Siegenthaler, Kukan, Marti, Loeffel, Fora – Fiala, Hischier (A), Niederreiter (A) – Andrighetto, Thürkauf, Bertschy – Herzog, Senteler, Simion – Scherwey, Haas, Ambühl – Kurashev.
    Trenér: Patrick Fischer

    Česko: Dostál (Mrázek) – Krejčík, Gudas (A), Kempný, Špaček, Hájek, Kundrátek, Ščotka – Palát (A), Zacha, Pastrňák – Kubalík, Kämpf, Nečas – Červenka (C), Sedlák, Kaše – Beránek, Tomášek, Stránský – Voženílek.
    Trenér: Radim Rulík

    Rozhodčí: Campbell (CAN), Holm (SWE) – Briganti (USA), Lundgren (SWE)

    Diváci: 17413
    bahis siteleri