Švédsko – Kanada 4:2 (kon.) | Švýcarsko – Česko 0:2 (kon.)
konec
Švýcarsko
0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
Česko
Neděle 26.05.2024, 20:20 • O2 arena, Praha • Mistrovství světa • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Velký potlesk si vysloužil i Lukáš Dostál, který chytil všech 30 střel Švýcarů a potřetí na MS vychytal čisté konto.
     
    A teď přichází chvíle, na kterou jsme všichni čekali. Český kapitán Roman Červenka přebírá z rukou Luca Tardiffa pohár pro mistry světa, a jak je tradicí, pozvedne ho až s celým týmem!
     
    Čeští hráči se sjeli do rohu a ve společných objetích slaví celkem sedmý titul naší země v historii a třináctý v historii Česka a Československa.
     
    59:41
    Aréna je znovu na nohou. Pomalu se rozléhá "MISTŘI". Čechy dělí 19 vteřin od triumfu!
    59:41 David KÄMPF - 0:2
     
    59:41
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto, Češi budou mistry světa! Kempný výborně zblokoval švýcarskou střelu a Nečas ve spolupráci s Kubalíkem obětavými skoky dostali puk na DAVIDA KÄMPFA, který ho uklidil do prázdné klece. Asistence: Martin Nečas a Dominik Kubalík.
     
    58:54
    Leonardo Genoni je zpět ve švýcarské brance. 66 vteřin dělí Čechy od mistrovského titulu!
     
    57:51
    Genoni zůstává na střídačce, Švýcaři hrají v šesti!
     
    57:51
    Oddechový čas pro tým Švýcarsko.
    53:25 Lukáš Dostál fantasticky zareagoval na tečovaný pokus od modré.
     
    53:25
    Velká šance Švýcarů! Od modré se napřáhl Calvin Thürkauf, jeho dělovku těsně před Dostálem tečoval Christoph Bertschy. Puk ale zpomalil a český strážce stihl zareagovat.
     
    53:00
    Puk byl během střely Glausera několikrát při cestě na branku tečován, na hranici brankoviště ho pak dorážel Andrighetto. Svůj beton ale proti němu postavil Lukáš Dostál!
     
    50:17
    Dnešní utkání sleduje 17413 diváků.

    Letošní mistrovství světa je rekordní, celkový počet diváků v arénách činil 797 727. Znamená to, že byl pokořen o více jak 50 tisíc!
    49:13 David PASTRŇÁK - 0:1
     
    49:13
    Česko právě vstřelilo branku!
    Není to nikdo jiný než DAVID PASTRŇÁK, který svým prvním gólem na letošním mistrovství světa otevírá skóre finále! Bostonský útočník se trefil ze své typické pozice na levém kruhu, kam mu na přesnou střelu na bližší tyč nabil obránce Kundrátek. Asistence: Tomáš Kundrátek a Libor Hájek.
    39:16 Švýcary zachránila branková konstrukce proti pokusu Kämpfa.
     
    39:16
    Pastrňák sice za švýcarskou brankou ztratil rovnováhu, kotouč ale nakonec poslal do mezikruží Davidu Kämpfovi, který trefuje pravou tyč!
    36:02 Dostál podržel české mužstvo v oslabení.
     
    36:02
    Švýcaři pokračovali v kombinaci a po Ambühlově nahrávce střílel přímo na hranici brankoviště Nino Niederreiter. Důležitý zákrok Lukáše Dostála!
     
    34:49
    Radko Gudas (CZE) vyhodil puk do hlediště a usedá na trestnou lavici. Na led skáče smrtící švýcarská přesilovková pětka.
     
    29:31
    Michael Fora (SUI) za švýcarskou brankou vystartoval hokejkou proti Ondřeji Palátovi. Rozhodčí ho posílají na trestnou lavici za držení, Češi budou každopádně hrát přesilovku, svoji druhou v zápase.
     
    22:37
    Počet hráčů na ledě se na 48 vteřin srovná, Ondřej Palát (CZE) na obranné modré čáře srazil k ledu Nica Hischiera. Je vyloučen za nedovolené bránění.
     
    21:25
    Česko si zahraje první přesilovou hru utkání. Christoph Bertschy (SUI) míří na dvě minuty za nedovolené bránění na trestnou lavici.
     
    20:47
    Martin Nečas připravil střelu z vrcholu kruhů Dominiku Kubalíkovi, který trefuje masku Leonarda Genoniho!
     
    18:27
    Pastrňák se dostal do velké šance, při zakončení byl sevřen Herzogem a Kukanem, a tak se k pořádnému pokusu nedostal. Zastavení českého útočníka se ale nelíbilo domácímu publiku, které to dalo v aréně velmi hlasitě najevo.
    16:50 Bertshyho střela trefuje tyčku české svatyně.
     
    16:50
    Christoph Bertschy si najel z pravého křídla blíže ke středu a trefuje tyčku Dostálovy brány!
     
    15:32
    Kempný vrátil puk na modrou čáru Lukáši Sedlákovi, jehož střílený centr tečoval přímo před brankou Ondřej Kaše. Genoni si šikovně povyjel z branky a puk schoval ve své výstroji.
     
    09:41
    První velká šance Švýcarů a skvělý Dostál! Fiala našel mezi kruhy volného Hischiera, který okamžitě pálil na bránu. Český gólman se rychle přesunul a puk vyrazil.
    09:11 Nádhernou souhru první formace nezakončil Palát brankou.
     
    09:11
    Povedená kombinace elitní české lajny končí důležitým zákrokem Genoniho. Ten se rychle přesunul proti střele Paláta, který zakončoval u pravé tyčky po nahrávkách Pastrňáka a Zachy.
     
    05:33
    Kuriózní moment! Ondřej Beránek se snažil zachytit puk, při výskoku ale bez zavinění dalšího hráče přepadl přes mantinel na švýcarskou střídačku.
     
    04:42
    Roman Červenka byl v dobré pozici před bránou a málem se ocitl ve velké šanci. Z brankové čáry ho hledal Ondřej Kaše, prudký pas ale českému kapitánovi projel pod holí.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Šimon Rogner

    Adéla Kvapilová

    Branky a nahrávky: 50. Pastrňák (Kundrátek, Hájek), 60. Kämpf (Kubalík, Nečas)


    Švýcarsko: Genoni (Schmid) – Josi (C), Glauser, Siegenthaler, Kukan, Marti, Loeffel, Fora – Fiala, Hischier (A), Niederreiter (A) – Andrighetto, Thürkauf, Bertschy – Herzog, Senteler, Simion – Scherwey, Haas, Ambühl – Kurashev.
    Trenér: Patrick Fischer

    Česko: Dostál (Mrázek) – Krejčík, Gudas (A), Kempný, Špaček, Hájek, Kundrátek, Ščotka – Palát (A), Zacha, Pastrňák – Kubalík, Kämpf, Nečas – Červenka (C), Sedlák, Kaše – Beránek, Tomášek, Stránský – Voženílek.
    Trenér: Radim Rulík

    Rozhodčí: Campbell (CAN), Holm (SWE) – Briganti (USA), Lundgren (SWE)

    Diváci: 17413
    bahis siteleri